Familieadministration

Føj brugere til dit PS4™ system eller andre spillere til din familie. Når du skaber din familie, kan du tilpasse forældrekontrollen for hvert enkelt barn i din familie, så de kan anvende dit PS4™ system i sikkerhed.

 • Vilkårene for brug af familiefunktioner varierer efter land eller region. Gå til webstedet for kundesupport i dit land eller din region for at få flere oplysninger.
 • Du kan konfigurere forældrekontrol fra din PC eller smartphone.
  https://www.playstation.com/acct/family
 • Du kan også indstille forældrekontrol for andre brugere end familiemedlemmer, hvis de aldrig har logget ind på PlayStation™Network. Vælg (Indstillinger) > [Forældrekontrol/Familieadministration], og herefter brugeren, som du vil indstille forældrekontroller for fra [Brugere på denne PS4].

Opret din familie

Visning eller ændring af indstillinger

Forældrekontrollens valgmuligheder

Opret din familie

Familieadministratoren er en voksen bruger, der kan tilføje og administrere familiemedlemmerne.
Vælg (Indstillinger) > [Forældrekontrol/Familieadministration] > [Familieadministration], og følg herefter anvisningerne på skærmen, for at angive din log ind-information. Vælg [Konfigurer nu], og følg herefter anvisningerne på skærmen, for at tilføje familiemedlemmer.

 • En bruger kan kun være i en familie.
 • Du kan skabe nye brugere og tilføje dem som familiemedlemmer. Hvis en bruger er et barn og afhængigt af barnets alder, kan der blive vist en meddelelse, som sørger dig om du vil tillade barnet at deltage i PlayStation™Network. Du kan indstille forældrekontrol før du lader dine børn deltage i PlayStation™Network.

Udnævning af en Forældre/Værge

Som familieadministrator kan du udnævne en anden voksen som forældre eller værge.
Vælg (Indstillinger) > [Forældrekontrol/Familieadministration] > [Familieadministration], og følg herefter anvisningerne på skærmen, for at angive din log ind-information. Vælg det voksne familiemedlem du vil udnævne, og markér herefter afkrydsningsfeltet for [Forældre/værge].

Visning eller ændring af indstillinger

Vælg (Indstillinger) > [Forældrekontrol/Familieadministration] > [Familieadministration] og følg herefter anvisningerne på skærmen, for at angive din log ind-information. Vælg et familiemedlem for at se eller ændre følgende indstillinger.

Information om familiemedlem

Vis en familiemedlems kontoinformation. Når et familiemedlem er logget ind på PlayStation™Network, kan du se oplysninger som f.eks. deres log ind-ID.

Fjern fra din familie

Hvis det valgte medlem er en forældre eller værge, og du fjerner dem fra din familie, kan de ikke længere indstille forældrekontrol. Denne indstilling er kun tilgængelig hvis familieadministratoren vælger et voksent familiemedlem, der skal elimineres.

Forlad familie

Når du forlader familien kan du skabe din egen familie eller blive medlem af en anden. Denne indstilling er kun tilgængelig hvis voksne familiemedlemmer selv vælger at forlade familien.

Familieadministratorer kan ikke forlade deres familie.

Forældrekontrol

Denne indstilling er kun tilgængelig hvis familieadministratorer og forældre eller værger vælger et barn blandt familiemedlemmerne. Se "Forældrekontrollens valgmuligheder" for at få flere oplysninger om forældrekontrol.

Nulstil adgangskode

Skift den adgangskode, som dit børn bruger til at logge ind på PlayStation™Network. Denne indstilling er kun tilgængelig hvis familieadministratorer vælger et barn blandt familiemedlemmerne.

Kan deltage i PlayStation™Network

Træk et familiemedlems tilladelse til at deltage i PlayStation™Network tilbage. Det skal du gøre, før barnet logger ind første gang. Denne indstilling er kun tilgængelig hvis familieadministratorer vælger et familiemedlem, som aldrig har logget ind på PlayStation™Network.

Slet brugerprofil

Når du sletter en brugerprofil vil denne brugers data på dit PS4™ system, som f.eks. gemte data, skærmbilleder og videoklip, også blive slettet. Denne indstilling er kun tilgængelig hvis familieadministratorer vælger et familiemedlem, som aldrig har logget ind på PlayStation™Network.

Forældrekontrollens valgmuligheder

De tilgængelige indstillinger afhænger af landet eller regionen eller af status for barnets konto. Gå til webstedet for kundesupport i dit land eller din region for at få flere oplysninger.

Kommunikation med andre spillere

Brug denne indstilling, til at begrænse kommunikationsfunktionerne i PlayStation™Network.

 • Deltagelse i en chat i et spil.
 • Afsendelse og modtagelse af meddelelser i spil. (Denne indstilling gælder for meddelelser med forudindstillede sætninger, der ikke kan redigeres af spillere.)
 • Deltagelse i et (Party).
 • Afsendelse og modtagelse af meddelelser i (Meddelelser).
 • Visning og indtastning af kommentarer for venneanmodninger og spilinvitationer.

Visning af indhold, som er oprettet af andre spillere

Brug denne indstilling til at begrænse visning spillergenereret indhold og dit barns deling af indhold via PlayStation™Network. I det følgende kan du se nogle eksempler på spillergenereret indhold.

 • Skærmbilleder
 • Videoklip (videoer af spil)
 • Udsendelser (streamet spil)
 • Indhold, som brugere kan oprette i spil
 • Tekst, som brugere frit kan indtaste, f.eks. kommentarer om aktiviteter og præsentation af sig selv i brugerprofiler

Aldersfiltrering til onlineindhold

Begræns adgang til onlinespil og skjul spil og indhold på PlayStation™Store i funktion af dit barns alder.

Månedlig forbrugsgrænse

Indstil det maksimale beløb, som hvert barn kan bruge pr. måned i PlayStation™Store.

Aldersniveau for spil

Kombinationen af det forældrekontrolniveau, som du indstiller for hvert barn på dit PS4™ system, og forældrekontrolniveauet for spillet begrænser spillene, der kan spilles. Hvis du for eksempel vil begrænse brugen af et spil med et forældrekontrolniveau på "4", skal du indstille dit PS4™ systems forældrekontrolniveau et nummer lavere, på "3". Hvis du indstiller forældrekontrolniveauet på dit PS4™ system på "3" forhindrer brugere i at spille spil på niveau "4" eller højere.
Der er 11 forældrekontrolniveauer ud over [Tilladt]. Jo lavere et forældrekontrolnummer, desto højere er begrænsningen. Standardindstillingen er "9".

Du kan kontrollere forældrekontrolniveauerne for spil på en af følgende måder.

 • Spil på disks sælges i emballage med etiketter med oplysninger om spilklassifikationer. Se "Kombinationer af spilklassificeringer og niveauer for forældrekontrol" for at finde ud af, hvordan spilklassifikationsniveauerne svarer til forældrekontrolniveauerne.
 • Du kan se forældrekontrolniveauet for et spil på skærmen ved at vælge spillet i indholdsområdet, trykke på OPTIONS-knappen og herefter vælge [Information]. Hvis et spil har aldersbegrænsninger, vil forældrekontrolniveauet blive vist i feltet [Forældrekontrol].

Aldersniveau for Blu-ray Disc™- og DVD-videoer

Begræns afspilning af Blu-ray-disks™ eller DVD'er, der har aldersbegrænsninger.

 • Blu-ray Disc™
  Standardindstillingen er [Tilladt]. Ud over [Tilladt] kan du vælge en bestemt alder. Vælg en lavere alder for at udvide begrænsningen.
 • DVD
  Standardindstillingen er [Tilladt]. Ud over [Tilladt] kan du vælge otte niveauer. Vælg et lavere niveau for at udvide begrænsningen.
 • Land eller region for forældrekontrol
  Vælg landet eller regionen for diskens forældrekontrolbegrænsning. Standardindstillingen er [United States]. Det er som regel ikke nødvendigt at justere disse indstillinger.

Brug af PlayStation VR

Begræns brugen af VR-headsettet.

PS VR bør ikke anvendes af børn under 12 år.

Brug af internetbrowser

Brug denne indstilling for at forhindre (Internetbrowser) i at starte op. Standardindstillingen er [Tilladt].