Käytettävissä olevat rajoitukset

Jos lapset käyttävät PS4™-järjestelmää, vanhempi tai huoltaja voi rajoittaa tiettyä sisältöä tai tiettyjä toimintoja lapsilukon avulla.

Voit estää lapsia kirjautumasta sisään PS4™-järjestelmään aikuisen tilin kautta määrittämällä sisäänkirjautumisen tunnistekoodin seuraavien asetusten lisäksi. Tunnistekoodin voi asettaa kohdassa (Asetukset) > [Kirjautumisasetukset] > [Sisäänkirjautumisen tunnistekoodin hallinta].

PS4™-järjestelmän käytön rajoittaminen

Lisätietoja asetusten määrittämisestä on kohdassa ”PS4-järjestelmärajoitukset”.

Mitä vanhempi tai huoltaja voi tehdä Selitys
Rajoita uuden käyttäjän luontia ja vierailijan sisäänkirjautumista. Salli vain olemassa olevien käyttäjien sisäänkirjautuminen PS4™-järjestelmään. Tällä asetuksella voit estää lastasi luomasta ja käyttämästä rajoittamattomia käyttäjätilejä ilman lupaa.
Estä asiattomat sivustot Internet-selainta käytettäessä. Voit käyttää ulkoista verkkosuodatinpalvelua, joka estää pääsyn haitallisille ja epäluotettaville sivustoille. Tämän palvelun avulla voidaan estää myös pääsy lapsille sopimattomille sivustoille.*
*
Palveluiden käyttö saattaa olla maksullista.

Rajoitusten asettaminen yksittäisille lapsille

Lisätietoja asetusten määrittämisestä on kohdassa ”Perhetietojen hallinta”.

Voit asettaa lapsilukkoja myös perheen ulkopuolisille, jotka eivät ole koskaan kirjautuneet sisään PlayStation™Network-verkkoon. Valitse (Asetukset) > [Lapsilukko / Perheen hallinta] ja valitse sitten käyttäjä, jolle haluat asettaa lapsilukon, kohdasta [Tämän PS4-järjestelmän käyttäjät].

Mitä vanhempi tai huoltaja voi tehdä Selitys
Estä Chat/viesti-ominaisuuden käyttö PlayStation™Network-verkossa.*1 Voit rajoittaa PlayStation™Network-viestintätoimintoja, kuten teksti- ja äänikeskustelua sekä viestien vaihtamista käyttäjien välillä.
Estä pääsy pelaajan luomaan sisältöön PlayStation™Network-verkossa.*1 Voit rajoittaa lapselta pelaajan luoman sisällön näyttämistä ja sisällön jakamista.
Käytä ikäsuodatusta verkkosisällölle*1*2 Voit rajoittaa pääsyä online-pelitoimintoihin ja PlayStation™Store -sisältöön lapsen iän perusteella.*3
Aseta kuukausittainen käyttöraja PlayStation™Store-kauppaan.*1*3 Voit määrittää enimmäisrahasumman, jonka kukin lapsi voi käyttää kuukausittain PlayStation™Store-kaupassa.
Estä lapsia käynnistämästä sovelluksia sekä pelaamasta pelejä tai katsomasta videoita, joilla on ikäraja. Voit asettaa lapsilukon tason, jolla pelien ja videoiden sisällön käyttöä rajoitetaan kunkin lapsen iän mukaan.
PS4™-järjestelmä lukee peli- tai video-ohjelmistoon sisältyvät tiedot luokituksista ja ikäsuosituksesta. Järjestelmä sallii ainoastaan ikään soveltuvan sisällön toistamisen asetetun lapsilukon tason mukaan.
Rajoita PlayStation®VRn käyttöä. Voit rajoittaa virtuaalitodellisuuslasien käyttöä.
Estä Internet-selaimen käyttö. Voit rajoittaa sitä, onko (Internet-selain) käytössä PS4™-järjestelmässä.
*1
Asetus on käytössä vain lapsille, joilla on käyttöoikeus PlayStation™Network-verkkoon. Rajoituksia sovelletaan laitteissa myös, kun käytössä on PlayStation®Vita -järjestelmä tai (PlayStation®App).
*2
Ikäsuodatus verkkosisällölle on käytettävissä vain tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Lisätietoja saa oman maan tai alueen asiakastuen verkkosivustolta.
*3
PlayStation™Store on käytettävissä vain tietyissä maissa ja tietyillä alueilla sekä määrätyillä kielillä. Lisäksi PlayStation™Store-kaupan tarjoamat sisältö- ja palvelutyypit sekä saatavissa oleva sisältö vaihtelevat maan ja alueen mukaan. Lisätietoja saa oman maan tai alueen asiakastuen verkkosivustolta.