Perhetietojen hallinta

Lisää PS4™-järjestelmäsi käyttäjiä tai muita pelaajia perheeseesi. Perhettä määritettäessä voit mukauttaa perheesi kunkin lapsen lapsilukon, jotta PS4™-järjestelmäsi käyttäminen olisi heille turvallista.

 • Perhetoimintojen käyttöehdot vaihtelevat maan tai alueen mukaan. Lisätietoja saa oman maan tai alueen asiakastuen verkkosivustolta.
 • Voit määrittää lapsilukon tietokoneella tai älypuhelimella.
  https://www.playstation.com/acct/family
 • Voit asettaa lapsilukkoja myös perheen ulkopuolisille, jos he eivät ole koskaan kirjautuneet sisään PlayStation™Network-verkkoon. Valitse (Asetukset) > [Lapsilukko / Perheen hallinta] ja valitse sitten kohdasta [Tämän PS4-järjestelmän käyttäjät] käyttäjä, jolle haluat asettaa lapsilukon.

Määritä perheesi

Asetusten näyttäminen tai muuttaminen

Lapsilukon valinnat

Määritä perheesi

Perheen hallinnoija on aikuinen käyttäjä, joka voi lisätä ja hallinnoida perheenjäseniä.
Valitse (Asetukset) > [Lapsilukko / Perheen hallinta] > [Perhetietojen hallinta] ja anna sitten kirjautumistietosi näytön ohjeiden mukaan. Valitse [Määritä nyt] ja lisää sitten perheenjäseniä näytön ohjeiden mukaisesti.

 • Käyttäjä voi kuulua vain yhteen perheeseen.
 • Voit luoda uusia käyttäjiä ja lisätä heitä perheenjäseniksi. Jos käyttäjä on lapsi, lapsen iän perusteella näyttöön saattaa tulla viesti, jossa lapselle pyydetään liittymislupaa PlayStation™Network-verkkoon. Voit asettaa lapsilukon, ennen kuin annat lapsen liittyä PlayStation™Network-verkkoon.

Vanhemman/huoltajan nimeäminen

Perheen hallinnoijana voit nimetä vanhemmaksi tai huoltajaksi toisen aikuisen.
Valitse (Asetukset) > [Lapsilukko / Perheen hallinta] > [Perhetietojen hallinta] ja anna sitten sisäänkirjautumistietosi näytön ohjeiden mukaan. Valitse aikuinen perheenjäsen, jonka haluat nimetä, ja lisää sitten valintamerkki kohtaan [Vanhempi/huoltaja].

Asetusten näyttäminen tai muuttaminen

Valitse (Asetukset) > [Lapsilukko / Perheen hallinta] > [Perhetietojen hallinta] ja anna sitten sisäänkirjautumistietosi näytön ohjeiden mukaan. Tarkastele tai muuta seuraavia asetuksia valitsemalla perheenjäsen.

Perheenjäsenen tiedot

Näytä perheenjäsenen käyttäjätilin tiedot. Kun perheenjäsen on kirjautunut sisään PlayStation™Network-verkkoon, voit tarkastella hänen tietojaan, esimerkiksi sisäänkirjautumistunnusta.

Poista perheestäsi

Jos valittu jäsen on vanhempi tai huoltaja ja poistat hänet perheestäsi, hän ei voi enää asettaa lapsilukkoa. Tämä asetus on käytössä vain, kun perheen hallinnoija valitsee poistettavan aikuisen perheenjäsenen.

Poistu perheestä

Kun poistut perheestä, voit luoda oman perheen tai liittyä toiseen. Tämä asetus on käytössä vain, kun aikuiset perheenjäsenet valitsevat itse perheestä poistumisen.

Perheen hallinnoija ei voi poistua perheestään.

Lapsilukko

Tämä asetus on käytössä vain, kun perheen hallinnoija ja vanhempi tai huoltaja valitsee perheenjäsenenä olevan lapsen. Lisätietoja saatavilla olevista lapsilukoista on kohdassa ”Lapsilukon valinnat”.

Nollaa salasana

Vaihda salasana, jolla lapsi kirjautuu PlayStation™Network-verkkoon. Tämä asetus on käytössä vain, kun perheen hallinnoija valitsee perheenjäsenenä olevan lapsen.

PlayStation Network -verkkoon liittyminen

Peruuta perheenjäsenen liittymislupa PlayStation™Network-verkkoon. Tämä on tehtävä ennen kuin perheenjäsen kirjautuu ensimmäistä kertaa. Tämä asetus on käytössä vain, kun perheen hallinnoija valitsee perheenjäsenen, joka ei ole koskaan kirjautunut sisään PlayStation™Network-verkkoon.

Poista käyttäjäprofiili

Jos poistat käyttäjäprofiilin, PS4™-järjestelmästä poistetaan myös kyseisen käyttäjän hallitsemat tiedot, kuten tallennetut tiedot, kuvakaappaukset ja videoleikkeet. Tämä asetus on käytössä vain, kun perheen hallinnoija valitsee perheenjäsenen, joka ei ole koskaan kirjautunut sisään PlayStation™Network-verkkoon.

Lapsilukon valinnat

Käytettävissä olevat asetukset vaihtelevat maan tai alueen mukaan tai lapsen tilin tilan mukaan. Lisätietoja voit lukea oman maasi tai alueesi asiakastuen verkkosivustolla.

Viestintä muiden pelaajien kanssa

Tällä asetuksella voit rajoittaa PlayStation™Network-verkon viestintätoimintoja.

 • Chat-keskusteluun liittyminen pelissä.
 • Viestien lähettäminen ja vastaanottaminen peleissä. (Tämä asetus ei koske ennalta määritettyjä lauseita sisältäviä viestejä, joita pelaajat eivät voi muokata.)
 • Ryhmään osallistuminen (Ryhmä).
 • Viestin lähettäminen ja vastaanottaminen kohdassa (Viestit).
 • Ystäväpyyntöihin ja pelikutsuihin liittyvien kommenttien näyttäminen ja kirjoittaminen.

Muiden pelaajien luoman sisällön katselu

Tällä asetuksella voit rajoittaa lapselta pelaajan luoman sisällön näyttämisen ja jakamisen PlayStation™Network-verkossa. Pelaajan luomaa sisältöä ovat esimerkiksi seuraavat.

 • Kuvakaappaukset
 • Videoleikkeet (pelaamisvideot)
 • Lähetykset (pelien suoratoisto)
 • Sisältö, jota käyttäjät voivat luoda peleihin
 • Vapaa teksti, kuten tapahtumien kommentit ja omat esittelyt käyttäjäprofiileissa

Ikäsuodatus verkkosisällölle

Rajoita pääsyä online-pelitoimintoihin sekä piilota pelejä ja sisältöä PlayStation™Store-kaupassa lapsen iän perusteella.

Kuukausittainen käyttöraja

Määritä enimmäisrahasumma, jonka kukin lapsi voi käyttää kuukausittain PlayStation™Store-kaupassa.

Ikäraja: pelit

Se, mitä pelejä voidaan pelata, riippuu sekä PS4™-järjestelmässä kullekin lapselle asetetun lapsilukon tasosta että pelin lapsilukon tasosta. Jos haluat esimerkiksi rajoittaa sellaisen pelin käyttöä, jonka lapsilukon taso on ”4”, aseta PS4™-järjestelmän lapsilukon taso yhtä tasoa alemmaksi eli tasolle ”3”. PS4™-järjestelmän lapsilukon asettaminen tasolle ”3” estää käyttäjiä pelaamasta pelejä, joiden lapsilukon taso on ”4” tai korkeampi.
[Sallittu]-asetuksen lisäksi voidaan määrittää 11 eri lapsilukon tasoa. Mitä alempi lapsilukon tason numero on, sitä tiukempi on rajoitus. Oletusasetus on ”9”.

Voit tarkistaa pelien lapsilukon tason jommallakummalla tavalla seuraavista.

 • Pelilevyt myydään pakkauksissa, joihin on merkitty ikärajaluokituksen tiedot. Taulukosta ”Pelien luokitusmerkkien ja lapsilukon tasojen yhdistelmät” näet, miten pelien ikärajaluokitukset vastaavat lapsilukon tasoja.
 • Voit tarkastella pelin lapsilukon tasoa näytöllä valitsemalla sisältöalueella olevan pelin, painamalla OPTIONS-näppäintä ja valitsemalla sitten [Info]. Kun pelillä on ikäraja, lapsilukon taso näytetään [Lapsilukko]-kentässä.

Ikäraja: Blu-ray Disc™ ja DVD-videot

Rajoita ikärajoituksia sisältävien Blu-ray Disc™ -levyjen tai DVD-videoiden toistoa.

 • Blu-ray Disc™
  Oletusasetus on [Sallittu]. [Sallittu]-asetuksen lisäksi voit valita tietyn iän. Tiukenna ikärajaa valitsemalla alhaisempi ikä.
 • DVD
  Oletusasetus on [Sallittu]. [Sallittu]-asetuksen lisäksi voit valita kahdeksasta eri tasosta. Tiukenna ikärajaa valitsemalla alhaisempi ikä.
 • Lapsilukon maa tai alue
  Valitse levyn lapsilukkorajoitusta koskeva maa tai alue. Oletusasetus on [United States]. Yleensä näitä asetuksia ei ole tarvetta muuttaa.

PlayStation VRn käyttö

Rajoita virtuaalitodellisuuslasien käyttöä.

PS VR ei ole tarkoitettu alle 12-vuotiaiden lasten käyttöön.

Internet-selaimen käyttö

Tällä asetuksella voit estää, että (Internet-selain) käynnistyy. Oletusasetus on [Sallittu].