Elérhető korlátozások

Ha gyermekek fogják használni a PS4™ rendszeredet, akkor a szülők vagy gyámok a szülői felügyelet funkció segítségével korlátozhatják a tartalmak lejátszását vagy a funkciók használatát.

Ha szeretnéd megakadályozni, hogy gyermekeid egy felnőtt fiók használatával jelentkezzenek be a PS4™ rendszerbe, állíts be egy bejelentkezési hitelesítő kódot. A kód beállításához válaszd a (Beállítások) > [Bejelentkezési beállítások] > [Bejelentkezési hitelesítő kód kezelése] lehetőséget.

A PS4™ rendszered használatának korlátozása

A beállítások konfigurációjával kapcsolatos részletekért lásd a „PS4 rendszerkorlátozások” című részt.

Mit tehet a szülő vagy a gyám Magyarázat
Új felhasználó létrehozása és belejelentkezés vendégként funkció korlátozása. Csak már meglévő felhasználók PS4™ rendszerbe történő bejelentkezésének engedélyezése. Ennek a funkciónak a segítségével megakadályozhatod, hogy gyermekeid engedély nélkül használjanak korlátozás nélküli felhasználói fiókokat.
Letilthatod a kifogásolható weboldalak Internetböngészőben történő megtekintését. Külső webszűrő szolgáltatást állíthatsz be, ami automatikusan meggátolja a veszélyes vagy káros webhelyek megjelenítését. Ezzel a szolgáltatással azokat a weboldalakat is elérhetetlenné teheted, melyek nem valók gyermekeknek.*
*
A szolgáltatások igénybevétele díjköteles lehet.

Korlátozások beállítása gyermekek számára

A beállítások konfigurációjával kapcsolatos részletekért lásd a „Családkezelés” című részt.

A szülői felügyeletet a családtagokon kívül más olyan felhasználók számára is beállíthatod, akik még sohasem jelentkeztek be a PlayStation™Network szolgáltatásba. Válaszd ki a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] lehetőséget, majd az [Ennek a PS4-nek a felhasználói] lehetőségből válaszd ki azt a felhasználót, melyhez a szülő felügyeletet be szeretnéd állítani.

Mit tehet a szülő vagy a gyám Magyarázat
A PlayStation™Network Csevegés/üzenet funkciójának tiltása.*1 A PlayStation™Network kommunikációs funkcióit, így a szöveges- és hangcsevegést, valamint a többi felhasználóval folytatható üzenetváltást is korlátozhatod.
A PlayStation™Network szolgáltatásban a játékosok által létrehozott tartalom elérésének letiltása.*1 Gyermekeid számára korlátozhatod a játékosok által létrehozott tartalmak megtekintését és megosztását.
Korhatárszűrés online tartalomhoz funkció használata.*1*2 A gyermeked életkora alapján korlátozhatod az online játékok funkcióihoz és a PlayStation™Store tartalmakhoz való hozzáférést.*3
Havi költési limitet állíthatsz be a PlayStation™Store áruház használatához.*1*3 Minden gyermek felhasználói fiókjához megadhatod azt a maximális pénzösszeget, melyet havonta elkölthetnek a PlayStation™Store áruházban.
Alkalmazások elindításának, valamint korhatár-besorolással rendelkező játékok és videók gyermekek általi használatának korlátozása. A játékok vagy videótartalmak életkor alapján történő korlátozásához minden gyermek esetében beállíthatod a szülői felügyelet szintjét.
A PS4™ rendszer a játékba vagy a videóba integrált értékelésre és ajánlott korhatár-besorolásra vonatkozó információkat automatikusan beolvassa. A rendszer a beállított szülői felügyeleti szintnek megfelelő korhatár-besorolással rendelkező tartalmakat játssza csak le.
A PlayStation®VR használatának korlátozása. Korlátozhatod a VR headset használatát.
Korlátozhatod az Internetböngésző használatát. Letilthatod az (Internetböngésző) használatát a PS4™ rendszereden.
*1
A beállítás csak azon gyermekek számára érhető el, akiknek a PlayStation™Network használata engedélyezett. A korlátozások a PlayStation®Vita rendszer vagy (PlayStation®App) alkalmazás használatakor igénybe vett eszközökre is érvényesek.
*2
A Korhatárszűrés online tartalomhoz funkció csak adott országokban és régiókban érhető el. A részletekért látogasd meg az országodhoz vagy régiódhoz tartozó ügyfélszolgálat weboldalát.
*3
A PlayStation™Store csak bizonyos országokban és régiókban, valamint bizonyos nyelveken érhető el. Ezenkívül a PlayStation™Store áruházban biztosított tartalmak és szolgáltatások típusa, valamint a konkrét tartalmak országonként és régiónként eltérőek lehetnek. A részletekért látogasd meg az országodhoz vagy régiódhoz tartozó ügyfélszolgálat weboldalát.