Családkezelés

Hozzáadhatod családodhoz a PS4™ rendszered felhasználóit vagy egyéb játékosokat is. A családodhoz tartozó beállítások elvégzésekor személyre szabhatod minden gyermek szülői felügyeletét, így biztosíthatod a PS4™ rendszer biztonságos használatát.

 • A családhoz tartozó funkciók használatának feltételei csak adott országokban és régiókban adottak. A részletekért látogasd meg az országodhoz vagy régiódhoz tartozó ügyfélszolgálat weboldalát.
 • A szülői felügyelet beállításait PC-ről vagy okostelefonról is elvégezheted.
  https://www.playstation.com/acct/family
 • A szülői felügyeletet a családtagokon kívül más felhasználók számára is beállíthatod, ha még sohasem jelentkeztek be a PlayStation™Network szolgáltatásba. Válaszd ki a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] lehetőséget, majd az [Ennek a PS4-nek a felhasználói] lehetőségből válaszd ki azt a felhasználót, melyhez a szülő felügyeletet be szeretnéd állítani.

Végezd el a családodhoz tartozó beállításokat

Beállítások megtekintése vagy módosítása

Szülői felügyelet beállításai

Végezd el a családodhoz tartozó beállításokat

A családmenedzser egy felnőtt felhasználó, aki családtagokat adhat hozzá és kezelheti a vonatkozó beállításokat.
Válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [Családkezelés] lehetőséget, és a bejelentkezési információk megadásához kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Válaszd a [Beállítás most] lehetőséget és a családtagok hozzáadásához kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.

 • Egy felhasználó csak egy családba tartozhat.
 • Új felhasználókat hozhatsz létre és felveheted őket családtagként. Ha a felhasználó gyermek, akkor a gyermek életkorától függően egy üzenet jelenhet meg, melyben a rendszer rákérdez, hogy engedélyezed-e a gyermek PlayStation™Network-höz való csatlakozását. A gyermek PlayStation™Network hálózathoz való csatlakozásának engedélyezése előtt elvégezheted a szülői felügyelet beállításait.

Szülő/gyám kijelölése

Családmenedzserként szülő vagy gyám szerepre jelölhetsz egy másik felnőttet.
Válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [Családkezelés] lehetőséget, majd kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a bejelentkezési adatok megadásához. Válaszd ki a jelölni kívánt felnőtt családtagot, majd jelöld be a [Szülő/gyám] jelölőnégyzetetét.

Beállítások megtekintése vagy módosítása

Válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [Családkezelés] lehetőséget, majd kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a bejelentkezési adatok megadásához. Válaszd ki a családtag fiókját az alábbi beállítások megtekintéséhez vagy módosításához.

Családtag-információ

Családtag fiókadatainak megtekintése. Miután egy családtag bejelentkezik a PlayStation™Network szolgáltatásba, megtekintheted a hozzá tartozó információkat, például a bejelentkezési azonosítóját.

Eltávolítás a családból

Ha a kiválasztott tag egy szülő vagy gyám, és eltávolítod a családból, akkor nem lesz többé képes a szülői felügyelet beállításainak elvégzésére. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha a családmenedzser egy felnőtt családtagot választ ki a családból való eltávolításra.

Kilépés a családból

Miután elhagytad a családot, létrehozhatod a saját családodat, vagy csatlakozhatsz egy másik családba. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha felnőtt családtagok úgy döntenek, hogy elhagyják az aktuális családjukat.

A családmenedzserek nem léphetnek ki a családjukból.

Szülői felügyelet

Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha családmenedzserek és szülők vagy gyámok egy gyermek családtagot választanak. Az elérhető szülői felügyeleti beállítások részleteiért lásd a „Szülői felügyelet beállításai” című részt.

Jelszó alaphelyzetbe állítása

Módosíthatod a gyermeked által a PlayStation™Network szolgáltatásba való bejelentkezéshez használt jelszót. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha családmenedzserek egy gyermek családtagot választanak.

Csatlakozás a PlayStation Network hálózathoz

Visszavonhatod egy családtag PlayStation™Network szolgáltatásba való csatlakozásának engedélyét. Ezt az előtt kell megtenned, hogy a családtag először bejelentkezne. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha a családmenedzserek olyan családtagot választanak, aki még sohasem jelentkezett be a PlayStation™Network szolgáltatásba.

Felhasználói profil törlése

Felhasználói profil törlésekor a PS4™ rendszereden az adott felhasználó által kezelt összes adat, így a mentések, képernyőképek és videoklipek is törlésre kerülnek. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha a családmenedzserek olyan családtagot választanak, aki még sohasem jelentkezett be a PlayStation™Network szolgáltatásba.

Szülői felügyelet beállításai

Az elérhető beállítások az ország és a régió függvényében, valamint a gyermek fiókjának állapotától függően változnak. A részletekért látogasd meg az országodhoz vagy régiódhoz tartozó ügyfélszolgálat weboldalát.

Kommunikáció más játékosokkal

Ezt a beállítást a PlayStation™Network kommunikációs funkcióinak korlátozására használhatod.

 • Csatlakozás a csevegéshez egy játékban.
 • Üzenetek küldése és fogadása a játékokban. (Ez a beállítás nem vonatkozik az előre meghatározott tartalmú üzenetekre, amelyeket a játékosok nem szerkeszthetnek.)
 • Csatlakozás egy (Parti) eseményhez.
 • Üzenetek küldése és fogadása az (Üzenetek) lehetőségben.
 • Hozzászólások megjelenítése és beírása a barátként megjelölés kéréseknél és játékmeghívóknál.

Más játékosok által létrehozott tartalom megtekintése

Ezzel a lehetőséggel korlátozhatod a játékosok tartalmainak gyermekeid által a PlayStation™Network hálózaton történő megtekintését és megosztását. A játékosok által létrehozott tartalom néhány példáját lásd az alábbiakban.

 • Képernyőképek
 • Videoklipek (játékmenetek videói)
 • Műsorterjesztések (streamelt játékmenet)
 • A felhasználók által a játékokban létrehozott tartalom
 • A felhasználók által szabadon szerkeszthető szövegek, például tevékenységről szóló hozzászólások és a felhasználói profilokban olvasható bemutatkozások

Korhatárszűrés online tartalomhoz

Gyermeked életkora alapján korlátozhatod az online játékok funkcióhoz való hozzáférést és elrejthetsz játékokat és tartalmakat a PlayStation™Store áruházban.

Havi költekezési határérték

Minden gyermek számára beállíthatod azt a maximális pénzösszeget, melyet havonta elkölthetnek a PlayStation™Store áruházban.

Korhatár játékokhoz

Egy játék használatának lehetőségét a PS4™ rendszeren a gyermeke számára beállított szülői felügyelet szintje és az adott játék saját korhatár-besorolása határozza meg. Ha például „4”-es szülői felügyeleti szinttel rendelkező játék használatát szeretnéd korlátozni, akkor állítsd a PS4™ rendszert „3”-as szintre. A PS4™ rendszer szülői felügyeletének „3”-as szintre állításával megtilthatod, hogy a felhasználók „4”-es, vagy magasabb besorolásba első játékokkal játszanak.
Az [Engedélyezve] kívül 11 szülői felügyeleti szintet használhatsz. Minél alacsonyabb a szülői felügyelet beállított szintje, annál szigorúbb a korlátozás. Az alapértelmezett beállítás a „9”.

A játékok szülői felügyeleti szintjét az alábbiak egyikének végrehajtásával ellenőrizheted.

 • A lemezeken árult játékok csomagolása egy címkén tartalmazza a besorolás szintjével kapcsolatos információkat. Annak megértéséhez, hogy a játékok korhatár-besorolási szintje miként felel meg a rendszer szülői felügyeleti szintjeinek, lásd a „Korhatár-besorolási címkék és szülői felügyeleti szintek kombinációi” című részt.
 • Egy játék szülői felügyeleti korhatár-besorolásának képernyőn történő megjelenítéséhez válaszd ki a játékot a tartalmak területen, nyomd meg az OPTIONS gombot, majd válaszd az [Információ] lehetőséget. Ha a játék rendelkezik korhatár-besorolással, akkor a szülői felügyelet szintje a [Szülői felügyelet] mezőben jelenik meg.

Korhatár Blu-ray Disc™ és DVD-videókhoz

Korlátozhatod a korhatár-besorolással rendelkező Blu-ray Disc™ vagy DVD lemezek lejátszását.

 • Blu-ray Disc™
  Az alapértelmezett érték az [Engedélyezve]. Az [Engedélyezve] mellett egy életkor is kiválasztható. Alacsonyabb életkort állíts be a szigorúbb korlátozásért.
 • DVD
  Az alapértelmezett érték az [Engedélyezve]. Az [Engedélyezve] mellett 8 szint közül is választhatsz. Alacsonyabb szintet állíts be a szigorúbb korlátozásért.
 • Ország vagy régió a szülői felügyelethez
  A lemez szülői felügyeleti korlátozásához add meg az országot vagy a régiót. Az alapértelmezett érték az [United States]. Általában nincs szükség a beállítás módosítására.

PlayStation VR használata

Korlátozhatod a VR headset használatát.

A PS VR használata tizenkét évnél fiatalabb gyermekek számára nem javasolt.

Internetböngésző használata

Használd ezt a beállítást az (Internetböngésző) elindításának megakadályozására. Az alapértelmezett érték az [Engedélyezve].