PS4 rendszerkorlátozások

Ha gyermekek is használják a PS4™ rendszeredet, a szülők vagy gyámok ennek a funkciónak a segítségével korlátozhatják a rendszer használatát. A PS4™ funkciók használatának korlátozásához válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [PS4 rendszerkorlátozások] lehetőséget.
A funkció korlátozásainak beállításához vagy módosításához meg kell adnod a rendszerkorlátozási hitelesítő kódot. Az alapértelmezett jelszó a „0000”. A funkciók korlátozásának illetéktelenek általi beállítását vagy módosítását a jelszó módosításával akadályozhatod meg.

Ez a beállítás a PS4™ rendszered összes felhasználójára vonatkozik.

Új felhasználó létrehozása és belejelentkezés vendégként

Csak létező felhasználók PS4™ rendszerbe történő bejelentkezésének engedélyezése. Ennek a funkciónak a segítségével megakadályozhatod, hogy gyermekeid engedély nélkül használjanak korlátozás nélküli felhasználói fiókokat.

Webszűrő

Webszűrő szolgáltatást állíthatsz használatba, ami figyeli az Internetböngészőben megnyitott weboldalak típusát és biztonságosságát, és automatikusan meggátolja a veszélyes vagy káros webhelyek megjelenítését.

A szolgáltatások igénybevétele díjköteles lehet.

Alapértelmezett szülői felügyelet

Módosítsd az alapértelmezett szülői felügyelet beállításait azon új felhasználók és vendékek számára, akik nem jelentkeztek be a PlayStation™Network hálózatába.

A felhasználók szülői felügyelet beállításait később módosíthatod. A részletekért lásd a „Családkezelés” című fejezetet.

PS4 rendszerkorlátozások ideiglenes letiltása

Ha nem tudsz csatlakozni a PlayStation™Network hálózatába a szülői felügyelet korlátozásainak módosításához, akkor a rendszerkorlátozási hitelesítő kód megadásával ideiglenesen eltávolíthatsz bizonyos korlátozásokat. A korlátozások újra életbe lépnek, ha törlöd a jelölőnégyzet kijelölését, kikapcsolod, vagy pihenő üzemmódba állítod a rendszert.

Rendszerkorlátozási hitelesítő kód megváltoztatása

Az új jelszót kétszer kell megadnod.

Ha elfelejted a jelszót, végre kell hajtanod a PS4™ rendszer inicializálását. Ügyelj a jelszavadra. Ne felejtsd el, és ne hagyd, hogy harmadik fél megszerezze azt.