A játszmád megosztása

Ha a Share Play (Megosztott játék) lehetőséget használod, akkor két, ugyanabba a partiba csatlakozott játékos megoszthatja egymással játékai képernyőjét. A Share Play (Megosztott játék) funkciót indító felhasználó lesz a házigazda, és a hozzá csatlakozó felhasználó lesz a látogató.

 • A részleteket lásd „A partikról” című részben.
 • Szülői felügyelet által korlátozott gyermek nem használhat minden funkciót.

A Share Play (Megosztott játék) lehetőségei

 • A játék képernyőjének megosztása egy látogatóval
  A házigazda játékképernyője megjelenik a látogató PS4™ rendszerén. A látogató nem működtetheti a házigazda képernyőjét.
 • Vezérlő átadása látogatónak (Annak engedélyezése, hogy a látogató a te nevedben játsszon)
  A házigazda játékképernyője megjelenik a látogató PS4™ rendszerén, és a látogató a házigazda nevében játszik. Követelmény, hogy a házigazda a PlayStation®Plus szolgáltatás tagja legyen.
 • Vezérlő átadása látogatónak (Játék közös játszása)
  A házigazda játékképernyője megjelenik a látogató PS4™ rendszerén, és a látogató valamint a házigazda együtt, ugyanazt a képernyőt nézve játszik. Követelmény, hogy a házigazda és a látogató a PlayStation®Plus szolgáltatás tagja legyen.
 • A Share Play (Megosztott játék) egyszerre maximum 1 órán át vehető igénybe. A látogató csatlakozása után számított egy óra múlva a Share Play (Megosztott játék) automatikusan leáll.
 • A Share Play (Megosztott játék) hátralévő idejét a parti képernyőn nézheted meg. A parti képernyővel kapcsolatos részletekért lásd a „Mi található a parti képernyőn” című részt.
 • A Share Play (Megosztott játék) közben csak a házigazda nyerhet trófeákat.
 • Ha a házigazda elkapcsol a játék képernyőről s Share Play (Megosztott játék) közben, egy készenléti kép jelenik meg a látogató képernyőjén.
 • Ha a házigazda és a látogató együtt játszik, a házigazdának be kell jelölnie az [Engedélyezés] jelölőnégyzetet a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [PS4 rendszerkorlátozások] > [Új felhasználó létrehozása és belejelentkezés vendégként] részben.
 • A felhasználói fióktól és a játszott játéktól függően lehetséges, hogy a Share Play (Megosztott játék) nem elérhető, vagy bizonyos jelenetek nem láthatóak a látogató számára.
 • Ha a házigazda engedélyezte a HDR lehetőséget, akkor a látogató által látott videó színei eltérhetnek a házigazda által látott színektől.

A Share Play (Megosztott játék) indítása házigazdaként

Válaszd a [Share Play (Megosztott játék)] > [Indítás] lehetőséget a parti képernyőn. Ha egy látogató csatlakozik a Share Play (Megosztott játék) folyamathoz, akkor a rendszer megosztja a képernyődet a látogatóval.

Vezérlő átadása látogatónak

Válaszd a [Share Play (Megosztott játék)] > [Vezérlő átadása látogatónak] lehetőséget a parti képernyőn.
A vezérlő visszavételéhez válaszd a [Share Play (Megosztott játék)] > [Vezérlő visszavétele] lehetőséget a parti képernyőn. A képernyőd a vezérlő visszavétele után is megosztott marad addig, amíg le nem állítod a Share Play (Megosztott játék) funkciót.

Share Play (Megosztott játék) leállítása

Válaszd a [Share Play (Megosztott játék)] > [Share Play (Megosztott játék) leállítása] lehetőséget a parti képernyőn. A Share Play (Megosztott játék) leáll, és a rendszer visszatér a parti képernyőre.

A hátralévő idő ellenőrzéséhez vagy a vezérlő átadásához válaszd a [Share Play (Megosztott játék)] lehetőséget a gyorsmenüben.

Csatlakozás a Share Play (Megosztott játék) folyamatba látogatóként

Válaszd a [Share Play (Megosztott játék)] > [Csatlakozás Share Play (Megosztott játék) funkcióhoz] lehetőséget a parti képernyőn.

A )
Share Play (Megosztott játék) látogató állapot
Házigazda játékának nézése Nem működtetheted a házigazda képernyőjét.
Játék házigazdaként Működtetheted a házigazda képernyőjét.
Nem működtetheted a házigazda képernyőjét azokban az időszakokban, mikor a játék azt nem engedélyezi.
Játék közösen a házigazdával A házigazda és a látogató ugyanazt a képernyőt működteti.
A látogató nem működtetheti a házigazda képernyőjét azokban az időszakokban, mikor a játék azt nem engedélyezi, vagy ha a látogató nem tagja a PlayStation®Plus szolgáltatásnak.
 • Látogatóként megjelenítheted a saját kezdőképernyődet és működtetheted a PS4™ rendszeredet, ha a Share Play (Megosztott játék) közben megnyomod a PS gombot. A házigazda képernyőjére való visszatéréshez válaszd a (Share Play (Megosztott játék)) lehetőséget a tartalmak területéből.
 • A Share Play (Megosztott játék) leáll és a rendszer visszatér a parti képernyőre, ha a [Share Play (Megosztott játék)] > [Kilépés a Share Play (Megosztott játék) funkcióból] lehetőséget választod.
 • A látogatók nem menthetnek képernyőképeket és videoklipeket a házigazda képernyőjén.

Ha nem tudsz csatlakozni a Share Play (Megosztott játék) folyamathoz

A Share Play (Megosztott játék) lehető legjobb felhasználói élményének biztosításához a házigazdának és a látogatónak is szélessávú Internetkapcsolattal kell rendelkeznie. Olvasd el az alábbi információkat, ha problémákat tapasztalsz a Share Play (Megosztott játék) csatlakozásával vagy stabilitásával kapcsolatban.

 • Általában 2 Mbps minimális fel- és letöltési kapacitás javasolt a kapcsolat számára.
  A kapcsolat becsült sebességét a (Beállítások) > [Hálózat] > [Internetkapcsolat tesztelése] lehetőségben nézheted meg.
 • A PS4™ rendszered számára vezetékes Internetkapcsolat ajánlott.
 • Ha Wi-Fi (vezeték nélküli) kapcsolatot használsz, akkor helyezd a PS4™ rendszert közelebb a hozzáférési ponthoz vagy routerhez, és ügyelj arra, hogy ne legyen köztük nagyobb tárgy vagy egyéb akadály.
 • Ne használd a Share Play (Megosztott játék) lehetőséget, ha a hálózatodon más eszközök nagy sávszélességet igénylő forgalmat bonyolítanak.

A kapcsolat sebessége a hálózatodtól függ. A részletekért fordulj internetszolgáltatódhoz.