Beschikbare beperkingen

Als kinderen gebruik zullen maken van je PS4™-systeem, kunnen ouders of voogden de toegang tot bepaalde content of functies beperken via ouderlijk toezicht.

Om te voorkomen dat kinderen inloggen op het PS4™-systeem met behulp van een account voor volwassenen, stel je een wachtwoordcode om in te loggen in en voer je de volgende instellingen uit. Je kunt een wachtwoordcode instellen door (Instellingen) > [Inloginstellingen] > [Beheer van wachtwoordcode om in te loggen] te selecteren.

Het gebruik van je PS4™-systeem beperken

Voor details over het configureren van instellingen raadpleeg je "PS4-systeembeperkingen".

Wat de ouder of voogd kan doen Uitleg
Beperk het maken van nieuwe gebruikers en logins voor gasten. Sta alleen bestaande gebruikers toe in te loggen in je PS4™-systeem. Gebruik deze instelling om te voorkomen dat je kinderen zonder toestemming gebruikersaccounts zonder beperkingen maken en gebruiken.
Blokkeer aanstootgevende websites bij gebruik van de internetbrowser. Je kunt gebruikmaken van een externe service voor webfiltering die frauduleuze of onveilige websites blokkeert. Deze service voorkomt tevens toegang tot websites die niet geschikt zijn voor kinderen.*
*
Mogelijk worden er kosten in rekening gebracht voor het gebruik van services.

Beperkingen instellen voor individuele kinderen

Voor details over het configureren van instellingen raadpleeg je "Familiebeheer".

Je kunt ook ouderlijk toezicht instellen voor andere gebruikers dan alleen familieleden, die zich nog nooit hebben aangemeld bij PlayStation™Network. Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] en selecteer vervolgens vanuit [Gebruikers op deze PS4] de gebruiker voor wie je ouderlijk toezicht wilt instellen.

Wat de ouder of voogd kan doen Uitleg
Blokkeer het gebruik van de functie Chatten/bericht voor PlayStation™Network.*1 Je hebt de mogelijkheid om communicatiefuncties van PlayStation™Network, zoals tekstchat, spraakchat en berichten versturen naar andere gebruikers, te beperken.
Blokkeer de toegang tot door spelers gegenereerde content op PlayStation™Network.*1 Je kunt het bekijken van door spelers gegenereerde content en het delen van content door je kind beperken.
Pas leeftijdsfiltering voor onlinecontent toe.*1*2 Je kunt de toegang tot onlinegamefuncties en PlayStation™ Store-content beperken op basis van de leeftijd van je kind.*3
Stel een maandelijkse uitgavelimiet in voor PlayStation™Store.*1*3 Je kunt het maximale bedrag invoeren dat per maand mag worden besteed door elk kind in de PlayStation™Store.
Voorkom dat kinderen applicaties starten en games of video's afspelen waarvoor een leeftijdsbeperking geldt. Je kunt een niveau van ouderlijk toezicht instellen om het gebruik van game- en videocontent te beperken op basis van leeftijd voor elk kind.
Je PS4™-systeem leest de informatie over classificatie en aanbevolen leeftijd die is opgenomen in de game- of videosoftware. Op basis van het niveau van ouderlijk toezicht dat je hebt ingesteld, staat het systeem alleen het afspelen van content toe die past bij de leeftijd van de kijkers.
Beperk het gebruik van PlayStation®VR. Je kunt het gebruik van de VR-headset beperken.
Beperk het gebruik van de internetbrowser. Je kunt het gebruik van (Internetbrowser) op je PS4™-systeem beperken.
*1
Deze instelling is alleen beschikbaar voor kinderen die toestemming hebben om toegang tot PlayStation™Network te verkrijgen. Beperkingen gelden tevens voor apparaten bij gebruik van een PlayStation®Vita-systeem of (PlayStation®App).
*2
Leeftijdsfiltering voor onlinecontent is alleen beschikbaar in bepaalde landen en regio's. Breng voor nadere details een bezoek aan de website voor klantondersteuning in je land of regio.
*3
De PlayStation™Store is uitsluitend beschikbaar in bepaalde landen en regio's, en in bepaalde talen. Ook de typen content en services die door de PlayStation™Store worden geboden en de specifieke content die beschikbaar is variëren per land en regio. Bezoek voor nadere details de website voor klantondersteuning in je land of regio.