Familiebeheer

Voeg gebruikers van je PS4™-systeem of andere spelers toe aan je familie. Als je je familie instelt, kun je het ouderlijk toezicht aanpassen voor elk kind in je familie, zodat zij veilig gebruik kunnen maken van je PS4™-systeem.

 • De voorwaarden voor het gebruik van de familiefuncties verschillen per land en regio. Breng voor nadere details een bezoek aan de website voor klantondersteuning in je land of regio.
 • Je kunt het ouderlijk toezicht configureren vanaf je pc of smartphone.
  https://www.playstation.com/acct/family
 • Je kunt ook ouderlijk toezicht instellen voor andere gebruikers dan alleen familieleden, als zij zich nog nooit hebben aangemeld bij PlayStation™Network. Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] en selecteer vervolgens vanuit [Gebruikers op deze PS4] de gebruiker voor wie je ouderlijk toezicht wilt instellen.

Je familie instellen

Instellingen bekijken of wijzigen

Opties voor ouderlijk toezicht

Je familie instellen

De familiemanager is een volwassen gebruiker die familieleden kan toevoegen en beheren.
Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer] en volg daarna de instructies op het scherm om je aanmeldingsinformatie in te voeren. Selecteer [Nu instellen] en volg daarna de instructies op het scherm om familieleden in te stellen.

 • Een gebruiker kan maar van één familie lid zijn.
 • Je kunt nieuwe gebruikers maken en deze als familieleden toevoegen. Als een gebruiker een kind is, wordt mogelijk, afhankelijk van de leeftijd van het kind, een bericht weergegeven waarin je wordt gevraagd om je kind toestemming te geven om toegang te krijgen tot PlayStation™Network. Je kunt ouderlijk toezicht instellen voordat je je kind toegang tot PlayStation™Network verleent.

Een ouder/voogd aanwijzen

Als familiemanager kun je een andere volwassene aanwijzen als ouder of voogd.
Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer] en volg daarna de instructies op het scherm om je aanmeldingsinformatie in te voeren. Selecteer een volwassen familielid dat je wilt aanwijzen en schakel vervolgens het selectievakje voor [Ouder/voogd] in.

Instellingen bekijken of wijzigen

Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer] en volg daarna de aanwijzingen op het scherm om je aanmeldingsinformatie in te voeren. Selecteer een familielid om de volgende instellingen te bekijken of te wijzigen.

Informatie over familielid

Bekijk de accountgegevens van een familielid. Nadat een familielid zich heeft aangemeld bij PlayStation™Network, kun je gegevens, zoals de aanmeldings-ID, bekijken.

Uit je familie verwijderen

Als het geselecteerde familielid een ouder of voogd is, en je hem of haar uit je familie verwijdert, kunnen zij niet langer opties voor ouderlijk toezicht instellen. Deze instelling is alleen beschikbaar als de familiemanager een volwassen familielid kiest om te verwijderen.

Familie verlaten

Nadat je de familie hebt verlaten, kun je je eigen familie maken of toetreden tot een andere familie. Deze instelling is alleen beschikbaar als volwassen familieleden er zelf voor kiezen de familie te verlaten.

Familiemanagers kunnen hun familie niet verlaten.

Ouderlijk toezicht

Deze instelling is alleen beschikbaar als familiemanagers en ouders of voogden een kind als familielid kiezen. Raadpleeg "Opties voor ouderlijk toezicht" voor nadere details over beschikbare instellingen voor ouderlijk toezicht.

Wachtwoord opnieuw instellen

Wijzig het wachtwoord dat je kind gebruikt om zich aan te melden bij PlayStation™Network. Deze instelling is alleen beschikbaar als familiemanagers een kind als familielid kiezen.

Toetreden tot PlayStation Network

Trek de toestemming in voor een familielid om toegang te verkrijgen tot PlayStation™Network. Je moet dit doen voordat het familielid zich voor het eerst aanmeldt. Deze instelling is alleen beschikbaar als familiemanagers een kind dat zich nog nooit heeft aangemeld bij PlayStation™Network als familielid kiezen.

Gebruikersprofiel verwijderen

Als je een gebruikersprofiel verwijdert, worden gegevens die worden beheerd door die gebruiker op je PS4™-systeem, zoals opgeslagen gegevens, screenshots en videoclips, eveneens verwijderd. Deze instelling is alleen beschikbaar als familiemanagers een kind dat zich nog nooit heeft aangemeld bij PlayStation™Network als familielid kiezen.

Opties voor ouderlijk toezicht

De beschikbare instellingen verschillen per land of regio, of zijn afhankelijk van de status van het account van je kind. Breng voor nadere details een bezoek aan de website voor klantondersteuning in je land of regio.

Communiceren met andere spelers

Gebruik deze instelling om de communicatiefuncties van PlayStation™Network te beperken.

 • Meedoen aan een chat in een game.
 • Berichten verzenden en ontvangen in games. (Deze instelling is niet van toepassing op berichten met vooraf ingestelde zinnen die niet kunnen worden bewerkt door spelers.)
 • Meedoen aan een (Party).
 • Berichten verzenden en ontvangen in (Berichten).
 • Opmerkingen weergeven en invoeren voor vriendschapsverzoeken en uitnodigingen voor games.

Content bekijken die door andere spelers zijn gemaakt

Gebruik deze instelling om het bekijken en delen van door spelers gegenereerde content via PlayStation™Network door je kind te beperken. Hieronder volgen enkele voorbeelden van door spelers gegenereerde content.

 • Screenshots
 • Videoclips (video's van gameplay)
 • Uitzendingen (gestreamde gameplay)
 • Content die gebruikers kunnen maken in games
 • Tekst die gebruikers vrijelijk kunnen invoeren, zoals opmerkingen over activiteiten en persoonlijke introducties in gebruikersprofielen.

Leeftijdsfiltering voor onlinecontent

Beperk de toegang tot online gamefuncties en verberg games en content in PlayStation™Store op basis van de leeftijd van je kind.

Maandelijkse uitgavelimiet

Stel het maximale bedrag in dat per maand mag worden besteed door elk kind in de PlayStation™Store.

Leeftijdsniveau voor games

Of een game kan worden gespeeld, is afhankelijk van de combinatie van het niveau van ouderlijk toezicht dat is ingesteld op het PS4™-systeem en het niveau dat is ingesteld voor de game. Als je bijvoorbeeld het gebruik wilt beperken van een game met een niveau van ouderlijk toezicht van "4", stel je het niveau van het PS4™-systeem één niveau lager in op "3". Als het niveau op het PS4™-systeem wordt ingesteld op "3", mogen gebruikers geen games spelen met een niveau van "4" of hoger.
Behalve [Toegestaan] kunnen 11 niveaus van ouderlijk toezicht worden ingesteld. Hoe lager de waarde voor ouderlijk toezicht, des te strenger de beperking. De standaardinstelling is "9".

Je kunt op de volgende manieren niveaus van ouderlijk toezicht voor games controleren.

 • Games op disks worden verkocht in verpakkingsmateriaal waarop informatie over het classificatieniveau staat afgedrukt. Raadpleeg "Combinaties van classificatielabels voor games en niveaus van ouderlijk toezicht" als je wilt weten hoe de classificatieniveaus van games overeenkomen met de niveaus van ouderlijk toezicht.
 • Je kunt het niveau van ouderlijk toezicht op het scherm bekijken voor een game door de game te selecteren in het contentgebied, op de OPTIONS-toets te drukken en vervolgens [Informatie] selecteren. Wanneer er leeftijdsbeperkingen gelden voor een game, wordt het niveau van ouderlijk toezicht weergegeven in het veld [Ouderlijk toezicht].

Leeftijdsniveau voor Blu-ray Disc™- en dvd-video's

Beperk het afspelen van een Blu-ray Disc™ of DVD-video's met leeftijdsrestricties.

 • Blu-ray Disc™
  De standaardinstelling is [Toegestaan]. Behalve [Toegestaan] kun je een specifieke leeftijd selecteren. Hoe lager de leeftijd, des te strenger de beperking.
 • Dvd
  De standaardinstelling is [Toegestaan]. Behalve [Toegestaan] kun je kiezen uit acht niveaus. Hoe lager het niveau, des te strenger de beperking.
 • Land of regio voor ouderlijk toezicht
  Selecteer het land of de regio voor de beperking die wordt opgelegd door de optie voor ouderlijk toezicht op de disk. De standaardinstelling is [United States]. Het is gewoonlijk niet nodig om deze instelling te wijzigen.

Gebruik van PlayStation VR

Beperk het gebruik van de VR-headset.

PS VR is niet bestemd voor gebruik door kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar.

Gebruik van internetbrowser

Gebruik deze instelling om te voorkomen dat (Internetbrowser) wordt gestart. De standaardinstelling is [Toegestaan].