Informatie over delen

Je kunt je gameplay en informatie over PlayStation™Store-content en dergelijke delen met andere spelers. Je kunt op een van de volgende manieren content delen.

  • Screenshot uploaden
  • Videoclips van gameplay uploaden
  • Je gameplay uitzenden (streamen)
  • Share play gebruiken om gameschermen te delen met andere spelers in een party
  • Informatie delen over PlayStation™Store-content, -trofeeën en evenementen

Je kunt ook een verzoek versturen om de gameplay van een andere speler te bekijken. De andere speler kan ervoor kiezen de eigen gameplay uit te zenden of Share play te gebruiken om jou hun gameplay te laten bekijken.

  • Accounts van kinderen kunnen worden gebruikt om screenshots en videoclips op te slaan, maar niet om deze te uploaden of uit te zenden naar online services.
  • Je kunt Remote Play gebruiken voor het opslaan en uploaden van screenshots en videoclips. Je kunt Remote Play echter niet gebruiken voor het uitzenden of delen van gameplay.
  • De online services die je kunt gebruiken verschillen per land en regio. Breng voor nadere details een bezoek aan de website voor klantondersteuning in je land of regio.
  • Screenshots, videoclips en uitzendingen kunnen persoonlijke informatie over jezelf of andere spelers bevatten, zoals echte namen, online-id's, tekstchat en spraakchat. Je moet de toestemming van andere spelers hebben om content te kunnen delen die hun persoonlijke informatie bevat.
  • Je kunt de spelers opgeven van wie je berichten wilt ontvangen. Raadpleeg "Privacy-instellingen" voor details.

Basiswerking van de SHARE-toets

Indrukken

Geef het menu weer voor de functie Delen.
Als je onmiddellijk wilt delen, selecteer je [Videoclips] of [Screenshot]. De videoclip of screenshot wordt eveneens opgeslagen.
Als je wilt opslaan zonder te uploaden, selecteer je [Videoclip opslaan] of [Screenshot opslaan].

Indrukken en vasthouden

Maak een screenshot.
Als je op de toets drukt en deze ingedrukt houdt, wordt een screenshot gemaakt en wordt (voltooid) weergegeven in de linkerbovenhoek van het scherm.
Gebruik deze als je een screenshot wilt maken zonder het menu weer te geven.

Tweemaal indrukken

Start of stop met het opnemen van een videoclip.
Start of stop met het opnemen van gameplay.
Dit is handig als je een specifieke scène wilt opslaan.

Je kunt de werking van de SHARE-toets wijzigen door (Instellingen) > [Delen en uitzendingen] > [Werking van de SHARE-toets] te selecteren.