Familieadministrasjon

Legg til brukere av PS4™-systemet eller andre spillere i familien din. Når du setter opp familien din, kan du tilpasse foreldrebegrensningene for hvert barn i familien slik at de kan bruke PS4™-systemet ditt trygt.

 • Betingelser for bruk av familiefunksjoner varierer etter land eller region. Du finner mer informasjon på nettsiden for kundestøtte i ditt land eller din region.
 • Du kan konfigurere foreldrebegrensning fra PC-en eller smarttelefonen.
  https://www.playstation.com/acct/family
 • Du kan også angi foreldrebegrensning for andre brukere enn familiemedlemmer dersom de aldri har logget på PlayStation™Network. Velg (Innstillinger) > [Foreldrekontroller/familieadministrasjon], og fra [Brukere på dette PS4-systemet] velger du deretter brukeren du vil angi foreldrebegrensning for.

Sette opp familien din

Vise eller endre innstillinger

Foreldrebegrensningsalternativer

Sette opp familien din

Familieadministratoren er en voksen bruker som kan legge til og lede familiemedlemmer.
Velg (Innstillinger) > [Foreldrekontroller/familieadministrasjon] > [Familieadministrasjon], og følg deretter instruksjonene på skjermen for å angi innloggingsinformasjonen. Velg [Konfigurer nå], og følg deretter instruksjonene på skjermen for å legge til familiemedlemmer.

 • En bruker kan være i kun én familie.
 • Du kan opprette nye brukere og legge dem til som familiemedlemmer. Hvis en bruker er et barn, kan det avhengig av barnets alder vises en melding om du vil tillate barnet ditt å bli med i PlayStation™Network. Du kan angi foreldrebegrensning før du lar barnet delta i PlayStation™Network.

Utnevne en forelder/foresatt

Som familieadministrator kan du utnevne en annen voksen som forelder eller foresatt.
Velg (Innstillinger) > [Foreldrekontroller/familieadministrasjon] > [Familieadministrasjon], og følg deretter instruksjonene på skjermen for å angi innloggingsinformasjonen. Velg et voksent familiemedlem som du vil utnevne, og velg deretter avmerkingsboksen for [Forelder/foresatt].

Vise eller endre innstillinger

Velg (Innstillinger) > [Foreldrekontroller/familieadministrasjon] > [Familieadministrasjon], og følg anvisningene på skjermen for å angi påloggingsinformasjonen. Velg et familiemedlem for å se eller endre de følgende innstillingene.

Informasjon om familiemedlem

Vis familiemedlemmets kontoopplysninger. Når familiemedlemmet har logget på PlayStation™Network, kan du se informasjon som familiemedlemmets påloggings-ID.

Fjern fra familien din

Hvis det valgte medlemmet er en forelder eller foresatt og du fjerner dem fra familien din, kan de ikke lenger angi foreldrebegrensning. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når familieadministratoren velger et voksent familiemedlem som skal fjernes.

Forlat familie

Når du har forlatt familien, kan du opprette din egen familie eller bli med i en annen. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når voksne familiemedlemmer velger å forlate familien.

Familieadministratorer kan ikke forlate familien sin.

Foreldrekontroller

Denne innstillingen er bare tilgjengelig når familieadministratorer, foreldre eller foresatte velger et barn som familiemedlem. For detaljer om tilgjengelige foreldrebegrensninger, se «Foreldrebegrensningsalternativer».

Tilbakestill passordet

Endre passordet barnet ditt bruker for å logge på PlayStation™Network. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når familieadministratorer velger et barn som familiemedlem.

Blir med i PlayStation Network

Fjern familiemedlemmets tillatelse til å bli med i PlayStation™Network. Du må gjøre dette før familiemedlemmet logger på for første gang. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når familieadministratorer velger et familiemedlem som aldri har logget på PlayStation™Network.

Slett brukerprofil

Når du sletter en brukerprofil, slettes også data som administreres av denne brukeren på PS4™-systemet. Dette omfatter brukeradministrerte data som lagrede data, skjermbilder og videoklipp. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når familieadministratorer velger et familiemedlem som aldri har logget på PlayStation™Network.

Foreldrebegrensningsalternativer

Hvilke innstillinger som er tilgjengelige, er avhengig av land eller region, eller av statusen til barnets konto. Du finner mer informasjon på nettstedet for kundestøtte i ditt land eller din region.

Kommunisere med andre spillere

Bruk denne innstillingen til å begrense kommunikasjonsfunksjoner for PlayStation™Network.

 • Bli med på en chat i et spill.
 • Sende og motta meldinger i spill. (Denne innstillingen gjelder ikke for meldinger med forhåndsinnstilte fraser som ikke kan redigeres av spillerne.)
 • Bli med på en (Gruppe).
 • Sende og motta meldinger i (Meldinger).
 • Vise og skrive inn kommentarer til venneforespørsler og spillinvitasjoner.

Vise innhold andre spillere har opprettet

Bruk denne innstillingen til å begrense visning av spilleropprettet innhold og deling av innhold utført av barnet ditt via PlayStation™Network. Her er noen eksempler på spillergenerert innhold.

 • Skjermbilder
 • Videoklipp (videoer med spilling)
 • Kringkastinger (direktesendt spilling)
 • Innhold brukere kan opprette i spill
 • Tekst brukere kan skrive inn fritt, som kommentarer om aktiviteter og introduksjoner i brukerprofiler

Aldersfiltrering for nettinnhold

Begrens tilgangen til nettspillfunksjoner, og skjul spill og innhold i PlayStation™Store basert på barnets alder.

Månedlig bruksgrense

Still inn det maksimale pengebeløpet som hvert barn kan bruke per måned, i PlayStation™Store.

Aldersgrense for spill

Kombinasjonen av foreldrebegrensningsnivået du angir for hvert barn på PS4™-systemet og spillet, begrenser hvilke spill som kan spilles. Hvis du for eksempel vil begrense bruken av et spill med foreldrebegrensningsnivået «4», setter du PS4™-systemets foreldrebegrensningsnivå ett nummer lavere til «3». Innstilling av foreldrebegrensningsnivå på PS4™-systemet til «3» forbyr brukere å spille spill med et nivå på «4» eller høyere.
I tillegg til [Tillatt], finnes det elleve foreldrebegrensningsnivåer. Jo lavere foreldrebegrensningsnummer, jo strengere begrensning. Standardinnstillingen er «9».

Du kan sjekke foreldrebegrensningsnivåene for spill på én av følgende måter.

 • Spill på disker selges i emballasje som er merket med informasjon om klassifiseringsnivå. Vil du forstå hvordan spillenes klassifiseringsnivåer samsvarer med foreldrebegrensningsnivåer, se «Kombinasjoner av etiketter for spillklassifisering og foreldrekontrollnivåer».
 • Hvis du vil vise foreldrekontrollnivået for et spill på skjermen, velger du spillet i innholdsområdet, trykker på OPTIONS-knappen og velger deretter [Informasjon]. Hvis et spill har aldersbegrensning, vises foreldrekontrollnivået i [Foreldrekontroll]-feltet.

Aldersgrense for Blu-ray Disc™- og DVD-videoer

Begrens avspilling av Blu-ray Disc™- eller DVD-videoer med aldersgrense.

 • Blu-ray Disc™
  Standardinnstillingen er [Tillatt]. I tillegg til [Tillatt], kan du velge en bestemt alder. Velg en lavere alder for å angi en strengere aldersgrense.
 • DVD
  Standardinnstillingen er [Tillatt]. I tillegg til [Tillatt], kan du velge blant åtte nivåer. Velg et lavere nivå for å angi en strengere grense.
 • Land eller region for foreldrekontroll
  Velg land eller region for diskens foreldrekontroll-begrensning. Standardinnstillingen er [United States]. Det er vanligvis ikke nødvendig å endre disse innstillingene.

Bruk av PlayStation VR

Begrens bruken av VR-hodesett.

PS VR skal ikke brukes av barn under tolv år.

Bruk av nettleser

Bruk denne innstillingen for å hindre (Nettleser) i å starte. Standardinnstillingen er [Tillatt].