Restricţii disponibile

În cazul în care sistemul PS4™ va fi utilizat şi de copii, părinţii sau tutorii pot restricţiona accesul la anumite tipuri de conţinut sau caracteristici folosind controlul parental.

Pentru a preveni conectarea copiilor la sistemul PS4™ folosind contul unui adult, trebuie să defineşti un cod de acces pentru conectare pe lângă setările de mai jos. Pentru a defini un cod de acces, selectează (Setări) > [Setări pentru conectare] > [Gestionare coduri de acces pentru conectare].

Restricţionarea utilizării sistemului PS4™

Pentru detalii referitoare la configurarea setărilor, consultă „Restricționări în sistemul PS4”.

Ce poate face părintele sau tutorele Explicații
Restricţionarea funcţiei Creare utilizator nou și conectare oaspete. Se foloseşte pentru a permite exclusiv utilizatorilor înregistraţi să se conecteze la sistemul PS4™. Utilizează această setare pentru a nu permite copiilor să îşi creeze şi să utilizeze conturi de utilizator nerestricţionate fără permisiune.
Blochezi site-urile web inoportune în timpul utilizării browser-ului de internet. Poți utiliza un serviciu extern de filtrare web care blochează site-urile web frauduloase sau nesigure. De asemenea, acest serviciu poate preveni accesul la site-uri web inadecvate pentru copii.*
*
Utilizarea serviciilor poate presupune cheltuieli suplimentare.

Configurarea restricţiilor pentru fiecare copil în parte

Pentru detalii referitoare la configurarea setărilor, consultă „Administrare familie”.

De asemenea, poţi defini setări de control parental pentru utilizatorii care nu sunt membrii ai familiei şi care nu s-au conectat niciodată la PlayStation™Network. Selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] şi apoi selectează utilizatorul pentru care doreşti să defineşti setări de control parental din [Utilizatorii de pe acest PS4].

Ce poate face părintele sau tutorele Explicații
Blochezi utilizarea caracteristicii Chat/Mesaj pentru PlayStation™Network.*1 Poți restricţiona caracteristicile de comunicare ale PlayStation™Network precum chatul text, chatul vocal și schimbul de mesaje cu alți utilizatori.
Blochezi accesul la conţinutul creat de respectivul jucător pe PlayStation™Network.*1 Poţi restricţiona vizualizarea conţinutului creat de jucătorul respectiv şi partajarea conţinutului de către copilul tău.
Aplicarea filtrării conținutului online în funcție de vârstă.*1*2 Poţi limita accesul la caracteristicile jocurilor online şi la conţinutul din PlayStation™Store în funcţie de vârsta copilului.*3
Stabilești o limită de cheltuieli lunare de la PlayStation™Store.*1*3 Poți introduce suma maximă de bani pe care fiecare copil o poate cheltui pe lună în PlayStation™Store.
Nu permiți copiilor să deschidă aplicații, să joace jocuri sau să vizioneze fișiere video care presupun restricții în funcție de vârstă. Poți defini un nivel al controlului parental pentru a restricționa utilizarea jocurilor și a conținutului video în funcție de vârsta fiecărui copil.
Sistemul PS4™ citește evaluarea și informațiile referitoare la vârsta recomandată incluse în programul jocului sau al fișierului video. Sistemul redă numai conținutul adecvat vârstei, în conformitate cu nivelul de control parental definit.
Restricţionarea utilizării PlayStation®VR. Poți restricționa utilizarea căștii VR.
Restricționarea utilizării browser-ului de internet. Poți restricţiona utilizarea (Browser de internet) pe sistemul PS4™.
*1
Această setare este disponibilă numai pentru copiii pentru care este permis accesul la PlayStation™Network. Restricţiile se aplică şi dispozitivelor dacă utilizaţi un sistem PlayStation®Vita sau aplicaţia (PlayStation®App).
*2
Filtrarea conținutului online în funcție de vârstă este disponibil numai în anumite țări sau regiuni. Pentru detalii, vizitează site-ul web de asistență pentru țara sau regiunea ta.
*3
PlayStation™Store este disponibil numai în anumite țări și regiuni și în anumite limbi. De asemenea, tipurile de conținut și de servicii oferite de PlayStation™Store și conținutul specific disponibil diferă în funcție de țară și regiune. Pentru detalii, vizitează site-ul web de asistență pentru țara sau regiunea ta.