Administrare familie

Adaugă utilizatorii sistemului tău PS4™ sau alţi jucători în familia ta. La configurarea familiei tale, poţi particulariza controlul parental pentru fiecare copil din familie, permiţându-i să utilizeze sistemul PS4™ în siguranţă.

 • Condiţiile de utilizare a caracteristicilor pentru familie diferă în funcţie de ţară sau de regiune. Pentru detalii, vizitează site-ul web de asistență pentru țara sau regiunea ta.
 • Poţi configura setările de control parental de pe PC sau de pe telefonul inteligent.
  https://www.playstation.com/acct/family
 • De asemenea, poţi defini setări de control parental pentru utilizatorii care nu sunt membrii ai familiei, dacă aceştia nu s-au conectat niciodată la PlayStation™Network. Selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] şi apoi din [Utilizatorii de pe acest PS4], selectează utilizatorul pentru care doreşti să defineşti setări de control parental.

Configurarea setărilor pentru familia ta

Vizualizarea şi schimbarea setărilor

Opţiuni de control parental

Configurarea setărilor pentru familia ta

Administratorul familiei este un utilizator adult care poate adăuga şi gestiona membrii familiei.
Selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Administrare familie] şi apoi urmează instrucţiunile afişate pe ecran pentru a-ţi introduce informaţiile de conectare. Selectează [Configurare acum] şi apoi urmează instrucţiunile afişate pe ecran pentru a adăuga membrii familiei.

 • Un utilizator poate aparţine unei singure familii.
 • Poţi crea noi utilizatori şi îi poţi adăuga ca membrii ai familiei. Dacă utilizatorul este un copil, în funcţie de vârsta copilului, pe ecran va fi afişat un mesaj în care eşti întrebat dacă doreşti să permiţi accesul copilului tău la PlayStation™Network. Poţi să defineşti setările de control parental înainte de a permite accesul copilului tău la PlayStation™Network.

Numirea unui părinte/tutore

Ca administrator al familiei, poţi numi un alt adult ca părinte sau tutore.
Selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Administrare familie] şi apoi urmează instrucţiunile afişate pe ecran pentru a introduce informaţiile tale de conectare. Selectează adultul, membru al familiei, pe care doreşti să îl numeşti şi apoi bifează caseta corespunzătoare opţiunii [Părinte/Tutore].

Vizualizarea şi schimbarea setărilor

Selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Administrare familie] și apoi urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a introduce informaţiile tale de conectare. Selectează un membru al familiei pentru a vizualiza sau schimba următoarele setări.

Informații despre membrii familiei

Vizualizează informațiile despre cont ale unui membru al familiei. După ce un membru al familiei s-a conectat la PlayStation™Network, poţi vizualiza diferite informaţii, de exemplu ce ID de conectare are acesta.

Eliminare din familia ta

Dacă membrul selectat este un părinte sau tutore şi îl elimini din familia ta, acesta nu va mai putea defini setările de control parental. Această setare este disponibilă numai dacă administratorul familiei alege un adult, membru al familiei, pentru a-l elimina.

Părăsire familie

După părăsirea familiei, îţi poţi crea propria familie sau poţi intra într-o altă familie. Această setare este disponibilă numai dacă adulţii, membrii ai familiei, decid ei înşişi să părăsească familia.

Administratorii familiilor nu îşi pot părăsi familia.

Control parental

Această setare este disponibilă numai dacă administratorii familiilor şi părinţii sau tutorii aleg un copil, membru al familiei. Pentru detalii despre setările de control parental disponibile, consultaţi „Opţiuni de control parental”.

Resetare parolă

Schimbă parola pe care copilul o utilizează pentru a se conecta la PlayStation™Network. Această setare este disponibilă numai dacă administratorul familiei alege un copil, membru al familiei.

Se efectuează intrarea în PlayStation Network

Retragi permisiunea acordată unui membru al familiei de a se alătura la PlayStation™Network. Trebuie să faci acest lucru înainte ca respectivul membru al familiei să se conecteze prima dată. Această setare este disponibilă numai dacă administratorii familiilor aleg un membru al familiei care nu s-a conectat niciodată la PlayStation™Network.

Ștergere profil utilizator

Când ştergi profilul unui utilizator, datele gestionate de respectivul utilizator pe sistemul PS4™, de exemplu date salvate, capturi de ecran și videoclipuri vor fi de asemenea şterse. Această setare este disponibilă numai dacă administratorul familiei alege un membru al familiei care nu s-a conectat niciodată la PlayStation™Network.

Opţiuni de control parental

Setările disponibile diferă în funcție de țară sau de regiune sau de starea contului copilului. Pentru detalii, vizitează site-ul web de asistență pentru țara sau regiunea ta.

Comunicare cu alți jucători

Utilizează aceste setări pentru a restricţiona caracteristicile de comunicare ale PlayStation™Network.

 • Intrarea într-o sesiune de chat dintr-un joc.
 • Trimiterea și primirea mesajelor în jocuri. (Această setare nu se aplică mesajelor cu fraze predefinite care nu pot fi editate de jucători.)
 • Intrarea într-o (Gașcă).
 • Trimiterea și primirea mesajelor în (Mesaje).
 • Afișarea și introducerea comentariilor pentru cereri de prietenie și invitații la jocuri.

Vizualizare de conținut creat de alți jucători

Utilizează această setare pentru a restricţiona vizualizarea conținutului media generat de jucător și partajarea conţinutului de către copilul tău pe PlayStation™Network. Mai jos sunt enumerate câteva exemple de conținut media generat de jucător.

 • Capturi de ecran
 • Videoclipuri (video ale partidelor jucate)
 • Transmisii (partide transmise prin streaming)
 • Conținut pe care utilizatorii îl pot crea în jocuri
 • Text pe care utilizatorii îl pot introduce liber, precum comentarii despre activități și prezentările pe care aceștia și le fac în profilul utilizatorului

Filtrare conținut online în funcție de vârstă

Restricţionezi accesul la caracteristicile jocului online şi ascunzi jocuri şi conţinut din PlayStation™Store în funcţie de vârsta copilului tău.

Limită de cheltuieli lunare

Defineşti suma maximă de bani pe care fiecare copil o poate cheltui pe lună în PlayStation™Store.

Nivel de vârstă pentru jocuri

Combinația dintre nivelul de control parental definit pentru fiecare copil pe sistemul PS4™ și nivelul de control parental al jocului limitează jocurile care pot fi jucate. De exemplu, dacă vrei să restricționezi utilizarea unui joc al cărui nivel de control parental este „4”, setează pentru nivelul sistemului PS4™ un nivel mai mic decât „3”. Setarea nivelului de control parental pe sistemul PS4™ la „3” nu permite utilizatorilor să joace jocuri al căror nivel este mai mare sau egal cu „4”.
Pe lângă opțiunea [Permis], sunt disponibile 11 niveluri de control parental. Cu cât numărul selectat pentru nivelul controlului parental este mai mic, cu atât restricționarea este mai severă. Setarea implicită este „9”.

Poţi verifica nivelurile de control parental ale jocurilor, utilizând una dintre metodele de mai jos.

 • Jocurile de pe discuri sunt vândute în ambalaje pe care sunt afișate informații referitoare la nivelul de clasificare. Pentru a înțelege modul în care nivelurile de clasificare ale jocurilor corespund cu nivelurile de control parental, consultă „Combinarea nivelurilor de clasificare ale jocurilor cu nivelurile de control parental”.
 • Pentru a vedea nivelul controlului parental al unui joc pe ecran, selectează jocul în zona de conținut, apasă pe butonul OPTIONS și apoi selectează [Informații]. Dacă un joc are restricții de vârstă, nivelul controlului parental va fi afișat în câmpul [Control parental].

Nivel de vârstă pentru conținut video pe Blu-ray Disc™ și DVD

Restricționezi redarea discurilor Blu-ray Disc™ sau DVD care au limită de vârstă.

 • Blu-ray Disc™
  Setarea implicită este [Permis]. Pe lângă opțiunea [Permis], poți selecta o anumită vârstă. Selectează o vârstă mai mică pentru un control mai strict.
 • DVD
  Setarea implicită este [Permis]. Pe lângă opțiunea [Permis], poți selecta unul dintre cele 8 niveluri. Selectează un nivel inferior pentru un control mai strict.
 • Țară sau regiune pentru controlul parental
  Selectează țara sau regiunea pentru restricțiile de control parental ale discului. Setarea implicită este [United States]. În general, nu este necesar să modifici această setare.

Utilizare PlayStation VR

Restricționarea utilizării căștii VR.

PS VR nu trebuie să fie utilizat de copiii sub 12 ani.

Utilizarea browserului de internet

Utilizează această setare pentru a preveni deschiderea (Browser de internet). Setarea implicită este [Permis].