Familjehantering

Lägg till användare till PS4™-systemet eller andra spelare till din familj. När du konfigurerar din familj kan du anpassa föräldrastyrningen för varje barn i din familj så att de kan använda PS4™-systemet på ett säkert sätt.

 • Villkoren för användningen av familjefunktioner varierar mellan olika länder och regioner. För mer information, besök webbplatsen för kundsupporten i ditt land eller din region.
 • Du kan konfigurera föräldrastyrningen från din PC eller smartphone.
  https://www.playstation.com/acct/family
 • Du kan också skapa föräldrakontroller för andra användare än familjemedlemmar om de aldrig har loggat in på PlayStation™Network. Välj (Inställningar) > [Föräldrakontroller/familjehantering] och välj sedan den användare du vill ange föräldrakontroller för i [Användare på det här PS4-systemet].

Konfigurera din familj

Visa eller ändra inställningarna

Alternativ för föräldrakontroller

Konfigurera din familj

Familjeöverhuvudet är en vuxen användare som kan lägga till och hantera familjemedlemmar.
Välj (Inställningar) > [Föräldrakontroller/familjehantering] > [Familjehantering] och följ sedan anvisningarna på skärmen för att ange din inloggningsinformation. Välj [Konfigurera nu] och följ sedan anvisningarna på skärmen för att lägga till familjemedlemmar.

 • En användare kan bara finnas i en familj.
 • Du kan skapa nya användare och lägga till dem som familjemedlemmar. Om en användare är ett barn kan beroende på barnets ålder ett meddelande visas som frågar dig om du vill låta ditt barn gå med i PlayStation™Network. Du kan ställa in föräldrakontroller innan du låter ditt barn gå med i PlayStation™Network.

Utnämn en förälder/vårdnadshavare

Som familjeöverhuvud kan du utnämna en annan vuxen som förälder eller vårdnadshavare.
Välj (Inställningar) > [Föräldrakontroller/familjehantering] > [Familjehantering] och följ sedan anvisningarna på skärmen för att ange din inloggningsinformation. Välj en vuxen familjemedlem som du vill utnämna och markera sedan kryssrutan för [Förälder/vårdnadshavare].

Visa eller ändra inställningarna

Välj (Inställningar) > [Föräldrakontroller/familjehantering] > [Familjehantering] och följ anvisningarna på skärmen för att ange din inloggningsinformation. Välj en familjemedlem du vill visa eller ändra följande inställningar.

Information om familjemedlem

Visa en familjemedlems kontoinformation. När en familjemedlem loggar in på PlayStation™Network kan du se information som till exempel deras inloggnings-ID.

Ta bort från familjen

Om den valda medlemmen är en förälder eller vårdnadshavare och du tar bort hen från din familj kan de inte längre ange föräldrakontroller. Denna inställning är bara tillgänglig när familjeöverhuvudet väljer att ta bort en vuxen familjemedlem.

Lämna familj

När du lämnat familjen kan du skapa din egen familj eller gå med i en annan. Denna inställning är bara tillgänglig när vuxna familjemedlemmar själva väljer att lämna familjen.

Familjeöverhuvuden kan inte lämna sina familjer

Föräldrakontroller

Denna inställning är bara tillgänglig om familjeöverhuvuden och föräldrar eller vårdnadshavare väljer en familjemedlem som är barn. För mer information om föräldrakontroller, se ”Alternativ för föräldrakontroller”.

Återställ lösenordet

Ändra det lösenord som ditt barn använder för att logga in på PlayStation™Network. Denna inställning är bara tillgänglig när familjeöverhuvuden väljer en familjemedlem som är barn.

Ansluter till PlayStation Network

Dra tillbaka tillståndet för en familjemedlem att gå med i PlayStation™Network. Du måste göra detta innan familjemedlemmen loggar in för första gången. Denna inställning är bara tillgänglig när familjeöverhuvuden väljer en familjemedlem som aldrig loggat in på PlayStation™Network.

Ta bort användarprofil

När du tar bort en användarprofil kommer data som hanteras av den användaren på PS4™-systemet, såsom sparade data, skärmbilder och videoklipp, också att tas bort. Denna inställning är bara tillgänglig när familjeöverhuvuden väljer en familjemedlem som aldrig loggat in på PlayStation™Network.

Alternativ för föräldrakontroller

Tillgängliga inställningar varierar beroende på land eller region eller statusen för ditt barns konto. Besök webbplatsen för kundsupporten i ditt land eller region för mer information.

Kommunicera med andra spelare

Använd denna inställning för att begränsa kommunikationsfunktionerna på PlayStation™Network.

 • Gå med i en chatt under ett spel.
 • Skicka och ta emot meddelanden under spel. (Den här inställningen gäller inte meddelanden med förinställda fraser som inte kan redigeras av spelare.)
 • Gå på ett (Party).
 • Skicka och ta emot meddelanden i (Meddelanden).
 • Visa och skriva kommentarer till vänförfrågningar och inbjudningar till spel.

Visa innehåll som skapats av andra spelare

Använd denna inställning för att begränsa visning av spelarskapat innehåll och delning av innehåll av barnet över PlayStation™Network. Exempel på spelarskapat innehåll är följande.

 • Skärmbilder
 • Videoklipp (videoklipp på spelförlopp)
 • Sändningar (direktuppspelade spelförlopp)
 • Innehåll som användare kan skapa i spel
 • Text som användare matar in fritt, såsom kommentarer om aktiviteter och presentationer i användarprofiler

Åldersfilter för onlineinnehåll

Begränsa åtkomsten till onlinespelfunktioner och dölj spel och innehåll i PlayStation™Store utifrån ditt barns ålder.

Köpgräns per månad

Ange det högsta belopp som varje barn kan spendera per månad i PlayStation™Store.

Åldersnivå för spel

Kombinationen av föräldrakontrollnivån du anger för varje barn i PS4™-systemet och föräldrakontrollnivån för respektive spel begränsar vilka spel som kan spelas. Till exempel: om du vill begränsa användningen av ett spel med föräldrakontrollnivå ”4” ställer du in PS4™-systemets föräldrakontrollnivå en nivå lägre till ”3”. Genom att ställa in PS4™-systemets föräldrakontrollnivå till ”3” förhindras användare från att spela spel med nivå ”4” eller högre.
Utöver [Tillåtet] finns elva föräldrakontrollnivåer. Ju lägre föräldrakontrollnivå, desto hårdare begränsning. Standardinställningen är ”9”.

Du kan kontrollera föräldrakontrollnivån i ett spel på följande sätt.

 • Spel på skiva säljs i förpackningar som är märkta med information om åldersgräns. För att förstå hur dessa åldersgränser motsvarar föräldrakontrollnivåerna kan du gå till ”Kombinationer av spelklassificeringar och föräldrakontrollnivåer”.
 • För att visa föräldrakontrollnivån i ett spel på skärmen väljer du spelet i innehållsområdet och trycker på OPTIONS-knappen och väljer sedan [Information]. Om ett spel har åldersgränser kommer föräldrakontrollnivån att visas i fältet [Föräldrakontroll].

Åldersnivå för Blu-ray Disc™- och DVD-filmer

Begränsa uppspelningen av Blu-ray Disc™ eller DVD-videor som har åldersgränser.

 • Blu-ray Disc™
  Standardinställningen är [Tillåtet]. Utöver [Tillåtet] kan du ange en specifik ålder. Välj en lägre ålder för att skärpa begränsningen.
 • DVD
  Standardinställningen är [Tillåtet]. Utöver [Tillåtet] kan du välja mellan åtta nivåer. Välj en lägre nivå för att skärpa restriktionen.
 • Land eller region för föräldrakontroll
  Välj land eller region för skivans föräldrakontrollrestriktioner. Standardinställningen är [United States]. Det är vanligtvis inte nödvändigt att ändra dessa inställningar.

Användning av PlayStation VR

Begränsa användningen av VR-headset.

PS VR ska inte användas av barn under tolv år.

Användning av webbläsare

Använd denna inställning för att förhindra start av (Webbläsare). Standardinställningen är [Tillåtet].