Tietoja XMB™-valikosta > Lapsilukko-ominaisuuden käyttäminen

Lapsilukko-ominaisuuden käyttäminen

PS3™-järjestelmässä on lapsilukko-toiminto, jonka avulla pelattavalle sisällölle voidaan asettaa rajoituksia (kuten pelien ja videoiden sisältörajoituksia). Myös Internetin käyttöä voidaan rajoittaa. Asetukset voi määrittää siten, että lapset eivät voi katsella aikuisille tarkoitettua sisältöä.

Rajoitusmenetelmä ja sen määrittämistapa saattaa vaihdella sisällön mukaan, mutta kaikkea sisältöä rajoitetaan kuitenkin yhden salasanan avulla. * Salasanaa tarvitaan säädettäessä lapsilukkoasetuksia tai käytettäessä lapsilukkotoiminnolla rajoitettua sisältöä.

Tähän ei kuulu PSNSM-sisältö.

Salasanan määrittäminen

1.

Valitse (Asetukset) > (Turva-asetukset).

2.

Valitse [Vaihda salasana]. Määritä salasana toimimalla näytön ohjeiden mukaan. Salasanaksi on oletusarvon mukaan määritetty [0000].

Rajoitettavissa oleva sisältö

Sisältö Rajoitusmalli Rajoitusten määritystapa
Pelit Määrittämällä PS3™-järjestelmän lapsilukkotason voit rajoittaa määritetyn tason ylittävien pelien toistoa. Voit määrittää tämän asetuksen valitsemalla (Asetukset) > (Turva-asetukset) ja valitsemalla sitten [Lapsilukko].
DVD-levyt Määrittämällä PS3™-järjestelmän lapsilukkotason voit rajoittaa määritetyn tason ylittävien DVD-levyjen toistoa. Voit määrittää tämän asetuksen valitsemalla (Asetukset) > (Turva-asetukset) ja valitsemalla sitten [DVD - Lapsilukko] tai [BD/DVD - Lapsilukon aluekoodi].
BD-levyt (Blu-ray Disc) Määrittämällä PS3™-järjestelmän lapsilukkotason voit rajoittaa määritetyn tason ylittävien BD-levyjen toistoa. Voit määrittää tämän asetuksen valitsemalla (Asetukset) > (Turva-asetukset) ja valitsemalla sitten [BD - Lapsilukko] tai [BD/DVD - Lapsilukon aluekoodi].
Internet-sivustojen selaaminen Määrittämällä PS3™-järjestelmän lapsilukkotason voit rajoittaa Internet-selaimen käynnistysmahdollisuutta. Voit määrittää tämän asetuksen valitsemalla (Asetukset) > (Turva-asetukset) ja valitsemalla sitten [Internet-selaimen käynnistyslukitus].
Internet-suodatuspalvelun avulla voit tarkistaa verkkosivustojen tyypin ja sopivuuden ja estää sopimattomien sivustojen näkymisen selaamisen aikana. Palvelu voi olla maksullinen. Voit käyttää tällaista palvelua valitsemalla (Verkko)
-kohdasta (Internet-selain).*1*2
PSNSM*3 Pääkäyttäjätunnuksen avulla vanhemmat tai huoltajat voivat rajoittaa chattien käyttöä tai lompakon kuukausittaista kulutusrajaa, joka on muiden käyttäjätunnusten (alaikäisten käytössä olevien käyttäjätunnusten) käytettävissä PSNSM-verkossa. Voit määrittää nämä asetukset  kirjautumalla PS3™-järjestelmään päätilin avulla ja valitsemalla sitten (PlayStation™Network) > (Käyttäjätietojen hallinta) > (Alatilin hallinta).*4
*1

Käytettävissä olevat palvelut vaihtelevat maittain ja alueittain.

*2

Palvelun asetustapa vaihtelee palveluiden mukaan. Lisätietoja saat palveluntarjoajan verkkosivustosta. Linkki verkkosivustoon näkyy (Internet-selain) -valikon kohdassa (Selaimen tietoturva).

*3

PSNSM ja (PlayStation®Store) ovat käytettävissä vain joissakin maissa ja joillakin alueilla ja kielillä.

*4

Voit luoda Sony Entertainment Network-käyttäjätunnuksen kohdan (Luo tili) kohdasta (PlayStation™Network).

Vihjeitä

  • Toistoa ei voi rajoittaa PS3™-järjestelmässä, ellei käytettävä sisältö sisällä lapsilukkotietoja.
  • Sisältöä, joka ei sovi tilin rekisteröidyn haltijan iälle, ei enää näytetä (PlayStation®Store) -kaupassa.

Tietoja XMB™-valikosta > Lapsilukko-ominaisuuden käyttäminen