Kisegítő lehetőségek

Válaszd a (Beállítások) > [Kisegítő lehetőségek] opciót a kisegítő lehetőségek, például a nagyítás és a vezérlőgomb-hozzárendelések beállításához.

A kisegítő lehetőségek bizonyos beállításai csak bizonyos funkciók és képernyők esetén használhatóak. Előfordulhat, hogy a beállítások nem használhatóak a képernyőképeid, videoklipjeid vagy műsorterjesztésekben közvetített képeid esetében.

Szövegfelolvasó

Használd a szövegfelolvasó lehetőséget a képernyőn megjelenő szöveg- és kontextus-információk meghallgatására. Válaszd a [Szövegfelolvasó engedélyezése] lehetőséget az olvasási sebesség és hangerő beállításához.

  • Ez a funkció csak bizonyos országokban és régiókban árult PS4™ rendszerek esetén érhető el.
  • A szövegfelolvasó csak akkor használható, ha a rendszernyelv beállítás értéke [English (United States)].

Nagyítás

A Nagyítás engedélyezéséhez jelöld be a [Nagyítás engedélyezése] jelölőnégyzetet. A nagyítás közben csak a nagyított terület mozgatására vagy a nagyításból való kilépésre van lehetőség.
Minden felhasználó engedélyezheti ezt a funkciót.

Nagyítás Nyomd meg egyszerre a PS és a négyzet gombot.
A nagyított terület mozgatása Az iránygombok, a bal kar vagy a jobb kar segítségével használható.
Kilépés a nagyításból Nyomd meg a kör vagy a PS gombot.

Színek megfordítása

Megfordítja a képernyő színeit.

Ha a színek meg vannak fordítva, akkor a képernyővédő nem indul el.

Nagyobb méretű szöveg

Nagyítja a szöveget.

Félkövér szöveg

Félkövérré teszi a szöveget.

Kontrasztos megjelenítés

Növeli a képernyő kontrasztját.

Feliratozás

A PS4™ rendszereden lehetőség van feliratozás megjelenítésére. A feliratozás a feliratok egy formája, mely során a rendszer a videóban hallgató beszédet szövegként megjeleníti. A zene és a hangeffektusok szintén jelzésre kerülnek. A beállítás csak a feliratozást támogató tartalmak esetén érhető el.
Válaszd a [Feliratozás megjelenítése] lehetőséget a Feliratozás beállításai képernyő megjelenítéséhez, ahol be tudod állítani a szöveg méretét, a háttér színét, és a többi vonatkozó paramétert. Ehhez törölnöd kell az alapértelmezett beállítások jelölőnégyzetét.

  • A feliratozás megjelenítéséhez nyomd meg az OPTIONS gombot a BD vagy DVD lejátszásakor, majd válaszd a [Feliratozás] lehetőséget.
  • A PlayStation™Video segítségével történő videózás részleteiért lásd a „Videó lejátszása a PlayStation™Video szolgáltatásból” című részt.

Gombhozzárendelések

Válaszd az [Egyéni gomb hozzárendelések engedélyezése] lehetőséget a vezérlő gombhozzárendeléseinek módosításához. Válaszd a [Gombhozzárendelések testreszabása] lehetőséget, majd add meg azt a gombot, melyet módosítani szeretnél.
Ezt a beállítást minden felhasználó számára elvégezheted.

Automatikus görgetés sebessége

Beállítja az automatikus görgetés sebességét.

Nyomd le és tartsd lenyomva

Beállítja a nyomd le és tartsd lenyomva művelet késleltetését a PS és a SHARE gombok számára.

Hozzáadás a gyorsmenühöz

A kisegítő lehetőségek bizonyos beállításait hozzáadja a gyorsmenühöz. Ha módosítani szeretnéd a beállításokat, a gyorsmenüt használva könnyen hozzáférhetsz az opcióhoz.