PlayStation™Network > Over systeemactivatie

Over systeemactivatie

Systeemactivatie is een procedure voor het beschermen van auteursrechten en andere digitale rechten die van toepassing zijn op content. Content en applicaties die verkrijgbaar zijn via PlayStation®Store kunnen alleen op geactiveerde systemen gebruikt worden.

U kunt uw Sony Entertainment Network-account koppelen aan meerdere systemen, maar het aantal systemen dat geactiveerd kan worden per type content is beperkt voor elke account. Wanneer de limiet voor het aantal geactiveerde systemen bereikt is, wordt er een foutmelding weergegeven wanneer u content probeert te downloaden (aankopen) op een niet-geactiveerd systeem. Om de content op dat systeem te kunnen gebruiken, moet u eerst een van uw andere systemen deactiveren.

Een systeem handmatig activeren

Normaal wordt uw systeem automatisch geactiveerd bij het downloaden (aankopen) van content. Als u echter de content probeert af te spelen en er een melding wordt weergegeven dat systeemactivatie vereist is, moet u het systeem handmatig activeren.

Meld u aan bij PSNSM op uw PS3™-systeem. Selecteer (PlayStation™Network) > (Accountbeheer) > (Systeemactivatie) en volg vervolgens de instructies op het scherm.

Opmerkingen

  • Per account kunt u een PS3™-systeem maximaal 3 keer binnen 90 dagen activeren voor het bekijken van videocontent . Het is niet mogelijk om een account te gebruiken om hetzelfde systeem een vierde keer te activeren binnen 90 dagen. 90 dagen na de eerste activering zult u het systeem opnieuw kunnen activeren.
  • De verkoop/verhuur van videocontent van de PlayStation®Store op het PS3™-systeem werd stopgezet.

Een systeem deactiveren

Als u de systeemactivatiebeperking die geldt voor uw account probeert te overschrijden, wordt er een melding weergegeven dat u de geselecteerde content niet kunt aankopen (downloaden). Deactiveer in dit geval een van uw andere systemen.

Meld u aan bij PSNSM op uw PS3™-systeem. Selecteer (PlayStation™Network) > (Accountbeheer) > (Systeemactivatie) en volg vervolgens de instructies op het scherm.

Wanneer u een systeem niet kunt deactiveren

Als u een geactiveerd systeem niet via datzelfde systeem kunt deactiveren, bijvoorbeeld wegens een storing of omdat u het systeem hebt weggegooid, contacteert u de telefoonlijn voor technische ondersteuning in uw regio.
U kunt alle geactiveerde systemen voor elk contenttype ook deactiveren via de volgende website:

http://account.sonyentertainmentnetwork.com/
Ga naar [Account] > [Media en apparaten] en selecteer [Alles deactiveren] bij het type inhoud waarvoor u alle geactiveerde systemen wilt deactiveren.

Opmerkingen

  • Afhankelijk van het type content lukt het mogelijk niet om alle geactiveerde systemen te deactiveren via deze pagina.
  • Deze website is alleen beschikbaar in bepaalde landen of regio's.

PlayStation™Network > Over systeemactivatie