Instellingen > Geluidsinstellingen > Instellingen audio-uitvoer

Instellingen audio-uitvoer

De instellingen van de audio-uitvoer van het systeem wijzigen. Deze instellingen worden vooral gebruikt wanneer het systeem op audio-apparaten is aangesloten die digitale audio-uitvoer ondersteunen, zoals AV-versterkers (ontvangers) voor home entertainment-systemen.

1.

Controleer de formaten die door uw audio-apparaat worden ondersteund.
De instellingen variëren naargelang de ondersteunde formaten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de instructies die bij het audio-apparaat werden meegeleverd.

2.

Selecteer (Instellingen) > (Geluidsinstellingen).

3.

Selecteer [Instellingen audio-uitvoer].

4.

Selecteer de invoeraansluiting op het audio-apparaat. Kanaalnummers en audioformaten die worden ondersteund hangen af van de gebruikte aansluiting.

Invoeraansluitingen op de tv of AV-versterker (ontvanger) Uitvoeraansluitingen van het PS3™-systeem Kanalen die kunnen worden gebruikt voor uitvoer
HDMI HDMI OUT-aansluiting 2 kan., 5.1 kan., 7.1 kan.
Optisch digitaal DIGITAL OUT (OPTICAL)-aansluiting 2 kan., 5.1 kan.
Connector voor audio-invoer / SCART / AV MULTI AV MULTI OUT-aansluiting 2 kan.

5.

Selecteer audio-uitvoerformaten.
Selecteer alle uitvoerformaten die door het gebruikte audio-apparaat worden ondersteund. Als [Connector voor audio-invoer / SCART / AV MULTI] is geselecteerd in stap 4, wordt het scherm om het audio-uitvoerformaat te selecteren niet weergegeven. Als [HDMI] is geselecteerd, kunt u ook kiezen om het audio-uitvoerformaat automatisch in te stellen. (In dat geval moet het HDMI-apparaat zijn ingeschakeld.)

6.

Controleer uw instellingen.
U kunt terugkeren naar het vorige scherm en de instellingen aanpassen door op de links-toets te drukken.

7.

Sla uw instellingen op.
De instellingen voor audio-uitvoer worden op het systeem opgeslagen.

Opmerkingen

  • Audio ingesteld op [Lineaire PCM 2 kanalen] wordt standaard uitgevoerd via alle uitgangen. Als u de instellingen voor audio-uitvoer wijzigt, wordt audio alleen uitgevoerd via de ingestelde connectoren
  • Als u de instellingen van de audio-uitvoer wijzigt, is het systeem niet meer in staat om geluid uit te voeren via meerdere uitgangen tegelijk. Als uw systeem bijvoorbeeld is aangesloten op een tv met een HDMI-kabel en op een audio-apparaat met een digitale optische kabel, en u kiest de optie [Optisch digitaal] onder [Instellingen audio-uitvoer], wordt geen geluid meer uitgevoerd via de tv. Om het geluid van de tv uit te voeren, zet u de instelling op [HDMI] of selecteert u (Instellingen) > (Geluidsinstellingen) > [Meervoudige audio-uitvoer] en zet u deze optie op [Aan].
  • Als u [Lineaire PCM 2 kanalen 88,2 kHz] of [Lineaire PCM 2 kanalen 176,4 kHz] selecteert in stap 5, kan het geluid haperen of niet worden uitgevoerd met bepaalde audioapparaten.
  • Bij gebruik van een HDMI-kabel wordt alleen [Lineaire PCM 2 kanalen]-audio uitgevoerd van PlayStation®2- en PlayStation®-software. Om Dolby Digital of DTS®-audio uit te voeren, moet u het PS3™-systeem verbinden met het audioapparaat via een digitale optische kabel en [Optisch digitaal] instellen onder [Instellingen audio-uitvoer].
  • Als een apparaat dat niet compatibel is met de HDCP(High-bandwidth Digital Content Protection)-standaard wordt aangesloten op het systeem met een HDMI-kabel, kan geen video en/of audio worden uitgevoerd via het systeem.
  • Als Dolby TrueHD is geselecteerd als audio-uitvoerformaat, wordt het geluid uitgevoerd in Dolby Digital wanneer Blu-ray 3D™-content afgespeeld wordt.

Let op

  • Sommige PlayStation®2- of PlayStation®-softwaretitels kunnen anders werken op het PS3™-systeem dan op PlayStation®2- of PlayStation®-systemen of werken soms niet goed op het PS3™-systeem.
  • Discs in PlayStation®2-formaat kunnen niet afgespeeld worden op sommige PS3™-systemen. Voor meer informatie kunt u [Types afspeelbare discs] raadplegen, de SIE-website voor uw regio bezoeken of de documentatie bekijken die met uw PS3™-systeem meegeleverd werd.

Instellingen > Geluidsinstellingen > Instellingen audio-uitvoer