Registreren voor PlayStation®Network     

Om deze functie te gebruiken, zult u mogelijk uw systeemsoftware moeten updaten.


Nadat u een PlayStation®Network-account hebt aangemaakt, kunt u online shoppen op (PlayStation®Store). Selecteer (Inschrijven voor PlayStation®Network) onder (PlayStation®Network) in het home-menu en volg vervolgens de instructies op het scherm om een account aan te maken.

Opmerking

Als u al een PlayStation®Network-account hebt aangemaakt met een PS3™-systeem of via PlayStation®Store (pc-versie), kunt u deze PlayStation®Network-account gebruiken.

Voornaamste vereiste items om een account aan te maken
Persoonlijke informatie Voer gebruikersnaam/adres/geboortejaar, -maand, -dag van de geregistreerde gebruiker in.
Master-account/sub-account Er zijn twee soorten PlayStation®Network-accounts: master-accounts en sub-accounts.

Master-account:
de standaardaccount voor gebruik van PlayStation®Network. Een master-account kan door een geregistreerde gebruiker van een bepaalde leeftijd of ouder worden aangemaakt. Eigenaars van een master-account kunnen instellingen wijzigen, zoals maandelijkse uitgavelimieten of beperkingen op stem-/videochat voor gekoppelde sub-accounts.

Sub-account:
accounts die door iedereen kunnen worden gebruikt, inclusief minderjarigen. Sub-accounts kunnen door de persoon met de bijbehorende master-account worden gecontroleerd. Eigenaars van een sub-account kunnen geen portefeuilles aanmaken maar kunnen wel gebruik maken van de portefeuilles van de bijbehorende master-account om voor producten en diensten te betalen. Een sub-account kan niet worden aangemaakt als een bijbehorende master-account niet bestaat.

Vereisten omtrent geschiktheid voor master-accounts en sub-accounts verschillen naargelang het land of de regio. Voor meer informatie, bezoek de SCE-website voor uw regio.
Aanmeldings-ID (e-mailadres) Registreer een id wanneer u zich op PlayStation®Network aanmeldt. Gebruik een geldig e-mailadres dat kan worden gebruikt om bevestigingsberichten te ontvangen zoals bij aankopen onder   (PlayStation®Store).
Wachtwoord

Een wachtwoord aanmaken onder de volgende voorwaarden:

  • Gebruik minstens acht letters of cijfers.
  • Gebruik een combinatie van letters en cijfers.
  • Laat hetzelfde teken niet meer dan twee keer opeenvolgend voorkomen.
  • Gebruik een code die verschilt van uw aanmeld-id.
  • Letters zijn hoofdlettergevoelig.
Veiligheidsvraag / Veiligheidsantwoord Selecteer een veiligheidsvraag en -antwoord die u gebruikt wanneer u een vergeten wachtwoord opnieuw instelt.
Online-id

Registreer een naam die openlijk zal worden weergegeven in PlayStation®Network. U kunt uw online-ID niet meer wijzigen nadat ze is aangemaakt. CreĆ«er uw online-ID als volgt:

  • Uw online-id moet tussen 3 en 16 tekens lang zijn en mag letters, cijfers, koppeltekens (-) en underscores (_) bevatten.
  • Het eerste teken moet een letter zijn.
  • Het online-id mag niet dezelfde zijn als uw wachtwoord.
  • Letters zijn niet hoofdlettergevoelig.

Opmerkingen