Accesibilitate

Selectează (Setări) > [Accesibilitate] pentru a configura caracteristicile de accesibilitate, precum zoom-ul și alocarea butoanelor controlerului.

Anumite setări de accesibilitate pot fi aplicate numai anumitor funcții sau anumitor ecrane. De asemenea, este posibil ca setările să nu fie aplicate capturilor de ecran sau videoclipurilor tale sau imaginilor prezentate în transmisii.

Text în vorbire

Utilizează caracteristica text în vorbire pentru a asculta textul afișat pe ecran sau informațiile contextuale. Selectează [Activare transformare text în vorbire] pentru a configura setări precum viteza de citire și volumul.

  • Această caracteristică este disponibilă numai pe sistemele PS4™ comercializate în anumite țări și regiuni.
  • Caracteristica text în vorbire este disponibilă numai dacă pentru limba sistemului este selectată opțiunea [English (United States)].

Zoom

Pentru a activa caracteristica Zoom, bifează caseta [Activare zoom]. În timpul folosirii zoom-ului, poți numai să muți zona mărită sau să anulezi folosirea zoom-ului.
Fiecare utilizator poate activa această caracteristică.

Mărire Apasă simultan pe butonul PS și pe butonul pătrat.
Mutarea zonei mărite Utilizează butoanele de direcție, joystick stânga sau joystick dreapta.
Anularea folosirii zoom-ului Apasă pe butonul cerc sau pe butonul PS.

Inversare culori

Inversarea culorilor ecranului.

În cazul în care culorile ecranului sunt inversate, economizorul de ecran nu va porni.

Text mai mare

Textul este mărit.

Text îngroșat

Textul este afișat cu caractere îngroșate.

Contrast ridicat

Contrastul ecranului este mărit.

Subtitrări

Sistemul PS4™ poate afișa subtitrările codificate. Subtitrările codificate sunt o formă de subtitrări care afișează dialogul dintr-un video sub formă de text. Muzica și efectele sonore sunt de asemenea incluse. Această setare este disponibilă numai pentru conținut care include subtitrări codificate.
Selectează [Afișare subtitrări] pentru a afișa ecranul Setări pentru subtitrări, în care poți configura dimensiunea textului, culoarea de fundal și alte setări. În acest caz, trebuie să elimini bifa din caseta pentru setări implicite.

  • Pentru a afișa subtitrările, apasă pe butonul OPTIONS în timpul redării BD sau DVD și apoi selectează [Subtitrări].
  • Pentru detalii despre vizionarea unui video utilizând PlayStation™Video, consultă „Redarea unui fișier video de pe PlayStation™Video”.

Atribuire butoane

Selectează [Activare atribuire butoane particularizată] pentru a schimba atribuirea butoanelor controlerului. Selectează [Particularizare atribuire butoane] și apoi selectează butonul pe care vrei să îl modifici.
Această setare poate fi configurată pentru fiecare utilizator.

Viteză de defilare automată

Definești viteza pentru derularea automată.

Durată de apăsare continuă

Definești durata de apăsare continuă pentru butonul PS sau butonul SHARE.

Adăugare la meniul rapid

Adaugi câteva setări de accesibilitate la meniul rapid. Dacă vrei să modifici setările, le poți accesa cu ușurință din meniul rapid.