Biztonsági másolat készítése és visszaállítás

A PS4™ rendszertárhelyre mentett adataidat USB-tárolóeszközre mentheted, vagy az eszközt használva visszaállíthatod a biztonsági mentés során mentett adatokat a PS4™ rendszeredre. Ez a funkció merevlemez cseréjekor, tulajdonosváltáskor, vagy a PS4™ rendszer cseréjekor hasznos.
Csatlakoztasd a biztonsági mentéshez használni kívánt USB-tárolóeszközt, és válaszd a (Beállítások) > [Rendszer] > [Biztonsági másolat készítése és visszaállítás] lehetőséget.

Megjegyzések

  • Ne kapcsold ki a PS4™ rendszert a biztonsági mentés és az adatok visszaállítása közben. Ha így teszel, azzal kárt tehetsz a rendszeredben.
  • Az adatok visszaállításakor a PS4™ rendszereden aktuálisan lévő összes beállítás és információ törlésre kerül. Ez nem vonható vissza akkor sem, ha a visszaállítási folyamatot megállítod. Nagy körültekintéssel járj el, nehogy véletlenül fontos adatokat törölj le. A törölt adatok nem állíthatók vissza.

Biztonsági másolat készítése a PS4-ről

Ezt a funkciót a PS4™ rendszertárhelyen mentett adatok USB-tárolóeszközre történő másolásához használhatod. A biztonsági mentést tartalmazó fájl automatikusan a dátum és létrehozás sorrendje alapján kerül elnevezésre. A [Leírás] részben megjegyzéseket adhatsz a hozzá.

  • A rendszer FAT és exFAT formátumú USB-tárolóeszközöket támogat.
  • Ügyelj arra, hogy az USB-tárolóeszközt mindig teljesen illeszd az USB-aljzatba. Bizonyos eszközök alakjuk vagy formatervezésük miatt nem kompatibilisek.
  • A trófeák nem részei a biztonsági mentésnek. A PlayStation™Network szerverein nyert trófeáid mentéséhez válaszd a (Trófeák) lehetőséget a funkcióképernyőn, nyomd meg az OPTIONS gombot, majd válaszd a [Szinkronizálás a PlayStation Network-kel] lehetőséget.
  • Minden felhasználói adat része a biztonsági mentésnek.
  • A PlayStation™Network hálózatába soha be nem jelentkezett felhasználók csak az eredeti, biztonsági mentésen átesett PS4™ rendszerre állíthatják vissza mentett adataikat. Ha a mentett adatokat egy másik PS4™ rendszeren szeretnéd visszaállítani, a biztonsági mentés előtt be kell jelentkezned a PlayStation™Network hálózatába.
  • A mentett adatok minden felhasználó számára másolhatók. A részleteket lásd a „Rendszertárhelyen mentett adatok”című részben.

PS4 visszaállítása

A funkció használatával az USB-tárolóeszközön mentett adatokat visszaállíthatod egy formázott a PS4™ rendszerre.

  • A visszaállítandó PS4™ rendszer rendszerszoftverének a biztonsági mentést elvégzett PS4™ rendszer rendszerszoftverével megegyező verziójúnak kell lennie. Egyébként ellenőrizd, hogy a visszaállítandó rendszer a legújabb verziójú rendszerszoftvert futtassa.
  • Ha egy másik PS4™ rendszerre állítottad vissza az elmentett adataidat, akkor azok a családtagok, akik még sohasem jelentkeztek be a PlayStation™Network szolgáltatásba, eltávolításra kerülnek a családodból. A visszaállítás után a családmenedzsernek újra fel kell vennie a törölt családtagokat.
  • A PlayStation®4 Pro konzol segítségével rögzített nagyfelbontású képernyőképek és videoklipek csak PlayStation®4 Pro konzol segítségével jeleníthetők meg.

Biztonsági másolati adatok törlése

Ezzel a funkcióval törölheted az USB-tárolóeszközön lévő biztonsági másolati adatokat.