Internetkapcsolat tesztelése

Az Internetkapcsolat teszteléséhez és az eredmények megtekintéséhez válaszd a (Beállítások) > [Hálózat] > [Internetkapcsolat tesztelése] lehetőséget.

IP-cím lekérése IP-cím hozzárendelés állapota.
Internetkapcsolat Az Internetkapcsolat állapota.
PlayStation Network bejelentkezés Sikeres volt-e a PlayStation™Network hálózatba történő bejelentkezés.
NAT-típus Hogyan kapcsolódik a PS4™ rendszered az Internethez
Az itt megadott információ alapján eldönthető, hogy mennyire könnyű vagy nehéz más PS4™ rendszerekhez csatlakozni, például a játékok kommunikációs funkcióinak használatakor.
1. típus: A rendszer közvetlenül kapcsolódik az Internethez.
2. típus: A rendszer egy útválasztó segítségével kapcsolódik az Internethez.
3. típus: A rendszer egy útválasztó segítségével kapcsolódik az Internethez.
A 3. típusnál előfordulhat, hogy nem lehet kommunikálni más PS4™ rendszerekkel vagy a PS4™ rendszered hálózati funkciói korlátozottak. A részleteket lásd a „Ha nem tudsz csatlakozni a PlayStation™Network hálózatához” című részben.
Kapcsolódás sebessége (letöltés)* A becsült sebesség, amellyel a PS4™ rendszered adatokat képes fogadni az Internetről.
Kapcsolódás sebessége (feltöltés)* A becsült sebesség, amellyel a PS4™ rendszered adatokat képes küldeni az Internetre.
*
A kapcsolódási sebességértékek csak becslések. A tényleges sebesség a kapcsolódott kiszolgálók és a hálózati forgalom függvényében változhat.

Ha a kapcsolat megszakad, kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a beállítások megtekintéséhez. További információkat az általad használt hálózati eszközök felhasználói utasításaiból és az Internetszolgáltatódtól kaphatsz.

Ha nem tudsz csatlakozni a PlayStation™Network hálózatához

A PlayStation™Network segítségével csatlakoztathatod PS4™ rendszeredet egy PlayStation™Network szerverhez vagy egy másik PS4™ rendszerhez. Amikor egy irodában vagy más megosztott hálózattal rendelkező helyen használod a PlayStation™Network szolgáltatást, előfordulhat, hogy egy tűzfal vagy más biztonsági eszköz megakadályozza a PS4™ rendszer kapcsolódását a PlayStation™Network szolgáltatáshoz. Ha ez történik, a probléma megoldásához lásd az alábbi portszámokat, melyeket a PS4™ rendszer a PlayStation™Network szerverhez történő csatlakozáskor használ.

  • TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
  • UDP: 3478, 3479

Online tevékenységeknél, például mikor más játékosokkal játszol, a rendszered közvetlenül kapcsolódik más PS4™ rendszerekhez, és ilyenkor minden egyes kapcsolódáskor másik portszámot használ.

A routered vagy az Internetszolgáltatód által nyújtott biztonsági funkcióktól függően előfordulhat, hogy a kommunikáció korlátozott lesz. További információkat az általad használt hálózati eszközök felhasználói utasításaiból és az Internetszolgáltatódtól kaphatsz.