Settings Parental Controls (Szülői zár)

A szülő vagy gondozó felügyelheti a PS Vita rendszeren lévő tartalmak és funkciók használatát.

Titkos kód beállítása

Először a titkos kódnak nevezett jelszót kell beállítania. Meg kell adnia a titkos kódot, ha a megadja a szülői zár beállításait vagy módosítja azok értékeit.
Ha a titkos kód megadására szólítja fel a rendszer, akkor adja meg a négyjegyű számot, és koppintson az [OK] lehetőségre.

Ha elfelejtette a titkos kódot, akkor vissza kell állítania PS Vita rendszerét az alapbeállításokra. Ügyeljen a titkos kódjára. Ne felejtse el azt, és ne adja oda másnak.

Tartalom

A szülő vagy gondozó a szülői zár segítségével korlátozhatja az alkalmazások indítását vagy a videó és egyéb tartalmak lejátszását.
Az [Off] [Ki] lehetőségen túl még tizenegy szint állítható be. A korlátozások szigorodnak a kisebb számértékek felé. A [9] az alapértelmezett beállítás.
Egy adott alkalmazás indíthatósága vagy egy tartalom lejátszhatósága a PS Vita rendszeren megadott szint és az alkalmazásban vagy tartalomban megadott szint két értékének a kombinációjaként kerül eldöntésre.

Ha szigorúbb beállításokat kíván használni, akkor be kell zárnia az összes használatban lévő alkalmazást.

Alkalmazás korlátozási szintjének ellenőrzése

1.
Koppintson a kezdőképernyőre, és tartsa ujját a képernyőn.
A kezdőképernyő belép a szerkesztés módba.
2.
Koppintson az alkalmazás ikonra, majd az [Information] [Információ] lehetőségre.
Egy szülői zár korlátozással rendelkező alkalmazás esetében a korlátozás szintje a [Parental Controls] [Szülői zár] mezőben jelenik meg.

Tartalom korlátozási szintjének ellenőrzése

1.
A (Video) (Videó) alkalmazásban válassza ki a listából azt a tartalmat, melyet ellenőrizni kíván, és koppintson az (Options) (Lehetőségek) részre.
2.
Koppintson a [Delete] [Törlés] lehetőségre.
A képernyő belép a listaszerkesztési módba.
3.
Koppintson az (Information) (Információ) lehetőségre.
Egy szülői zár korlátozással rendelkező tartalom esetében a korlátozás szintje a [Parental Controls] [Szülői zár] mezőben jelenik meg.

Böngésző

Ez az opció lehetővé teszi a szülő vagy gondozó számára annak meghatározását, hogy a (Browser) (Böngésző) alkalmazás futtatható legyen-e vagy sem.

A beállítás módosításához be kell zárnia minden használatban lévő alkalmazást.

Helyadat

A szülő vagy gondozó engedélyezheti vagy letilthatja a helyadatok használatát a rendszeren.

Titkos kód módosítása

Írja be aktuális titkos kódját, majd adja meg az új titkos kódot. Az ellenőrzéshez kétszer kell megadnia az új titkos kódot.

Oldal tetejére