Over het XMB™-menu > De functie voor ouderlijk toezicht gebruiken

De functie voor ouderlijk toezicht gebruiken

Het PS3™-systeem beschikt over instellingen voor ouderlijk toezicht die de weergave van inhoud met beperkingen voor ouderlijk toezicht (zoals een game of video-inhoud) of het gebruik van het internet beperken. U kunt deze instellingen aanpassen zodat de inhoud voor een volwassen publiek niet door kinderen kan worden bekeken.

Hoewel de beperkingsmethode en de instellingsmethode naargelang het type inhoud kan verschillen is al deze inhoud beperkt door één wachtwoord.*Een wachtwoord is vereist voor het wijzigen van instellingen voor ouderlijk toezicht of bij gebruik van inhoud met beperkingen voor ouderlijk toezicht.

Geldt niet voor PSNSM-inhoud.

Een wachtwoord instellen

1.

Selecteer (Instellingen) > (Beveiligingsinstellingen).

2.

Selecteer [Wachtwoord wijzigen]. Volg de instructies op het scherm om het wachtwoord in te stellen. Het wachtwoord is standaard ingesteld als [0000] wanneer u het toestel koopt.

Inhoud waarvan de toegang kan worden beperkt

Content Type beperking Manier om beperking in te stellen
Games Door een niveau van ouderlijk toezicht in te stellen op een PS3™-systeem, kunt u het afspelen verhinderen van games die dat niveau overschrijden. Deze optie kunt u instellen in [Ouderlijk toezicht] onder (Instellingen) > (Beveiligingsinstellingen).
DVD's Door een niveau van ouderlijk toezicht in te stellen op een PS3™-systeem, kunt u het afspelen verhinderen van DVD's die dat niveau overschrijden. Deze optie kunt u instellen in [DVD - Ouderlijk toezicht] en [BD/DVD - Regiocode ouderlijk toezicht] onder (Instellingen) > (Beveiligingsinstellingen).
BD's (Blu-ray Disc) Door een niveau van ouderlijk toezicht in te stellen op een PS3™-systeem, kunt u het afspelen verhinderen van blu-ray discs die dat niveau overschrijden. Deze optie kunt u instellen in [BD - Ouderlijk toezicht] en [BD/DVD - Regiocode ouderlijk toezicht] onder (Instellingen) > (Beveiligingsinstellingen).
Browsen van websites Door een niveau van ouderlijk toezicht in te stellen op een PS3™-systeem, kunt u de mogelijkheid uitschakelen om de internetbrowser te starten. Deze optie kunt u instellen in [Internetbrowser opstart kontrole] onder (Instellingen) > (Beveiligingsinstellingen).
U kunt een webfilterdienst gebruiken om het soort websites en de geschiktheid ervan te controleren, en automatisch de weergave van ongepaste websites te blokkeren tijdens het surfen. Er kunnen kosten verbonden zijn aan het gebruik van deze dienst. U kunt het gebruik van deze soort dienst instellen in (Internetbrowser) onder (Netwerk).*1*2
PSNSM*3 Met een master-account kan een ouder of voogd beperkingen opleggen aan het chatgebruik of aan de maandelijkse uitgavelimiet voor de portemonnee die kan worden gebruikt op PSNSM door sub-accounts (accounts die worden gebruikt door minderjarigen). U kunt deze beperkingen instellen door u aan te melden bij het PS3™-systeem met de master-account en vervolgens (PlayStation™Network) > (Accountbeheer) > (Sub-accountbeheer) te selecteren.*4
*1

De diensten die kunnen worden gebruikt, verschillen naargelang het land of de regio.

*2

De instellingsmethode hangt af van de dienst. Raadpleeg de website voor de dienstverlener voor meer informatie. De link naar de website wordt getoond onder (Beveiliging browser) in het menu (Internetbrowser).

*3

PSNSM en (PlayStation®Store) zijn alleen beschikbaar in bepaalde landen/regio's en talen.

*4

U kunt een Sony Entertainment Network-account aanmaken bij (Inschrijven) onder (PlayStation™Network).

Opmerkingen

  • U kunt het afspelen op een PS3™-systeem enkel beperken als de gebruikte inhoud ingesteld is met informatie voor ouderlijk toezicht.
  • Inhoud die niet geschikt is voor de leeftijd van een accounthouder die geregistreerd werd bij het aanmaken van de betreffende account, wordt niet langer weergegeven in (PlayStation®Store).

Over het XMB™-menu > De functie voor ouderlijk toezicht gebruiken