PlayStation™Network > Trofeecollectie

Trofeeën

U kunt trofeeën verdienen als u bepaalde doelen bereikt in games die de trofeefunctie ondersteunen. De verdiende trofeeën worden opgeslagen op uw PS3™-systeem.

Soorten trofeeën

Trofeeën worden in vier rangen ingedeeld. Die rangen zijn doorgaans gebaseerd op de moeilijkheidsgraad om de trofeeën te verdienen. De soorten beschikbare trofeeën en de voorwaarden om trofeeën te verdienen verschillen afhankelijk van het spel.

Scores zijn, van hoog naar laag, Platina, Goud, Zilver en Brons.

Uw trophy collection (trofeeën) controleren

1.

Selecteer (PlayStation™Network) > (Trofeecollectie).
De stand van de behaalde trofeeën in games wordt weergegeven.

 

2.

Selecteer de game die u wenst te controleren.
Er worden beelden van trofeeën weergegeven voor de trofeeën die u verdiend hebt.

 

Uw trofee-informatie opslaan op de PSNSM-server

Als u een Sony Entertainment Network-account aangemaakt hebt, kunt u informatie over de verdiende trofeeën opslaan op de PSNSM-server. U moet aangemeld zijn bij PSNSM om de informatie op te slaan op de server of uw opgeslagen trofee-informatie te controleren.


Onder de volgende omstandigheden wordt trofee-informatie automatisch opgeslagen op de PSNSM-server:

Opmerkingen

  • Wanneer u aangemeld bent bij PSNSM met een account die gekoppeld is aan uw PlayStation®4-systeem of PlayStation®Vita-systeem, kunt u ook trofeeën die u hebt verdiend op die systemen bekijken.
  • Meld u aan bij PSNSM, selecteer (Trofeecollectie) bij (PlayStation™Network), druk op de driehoek-toets en selecteer vervolgens [Modus wijzigen] in het optiemenu om over te schakelen naar [Offlinemodus]. In [Offlinemodus] kunt u de trofee-informatie bekijken die opgeslagen is op uw PS3™-systeem.
  • Wanneer een game gedownload is als een testversie van een volledig spel (een PlayStation®Plus-service), worden trofeeën die u verdient tijdens de game niet opgeslagen op de PSNSM-server. Als u de game koopt, worden de trofeeën die u hebt verdiend vóór de aankoop opgeslagen op de PSNSM-server.

De spelers configureren die uw verdiende trofeeën kunnen zien

U kunt de spelers configureren die uw verdiende trofeeën kunnen zien door naar (PlayStation™Network) > [Accountbeheer] > [Privacy-instellingen] te gaan.
U kunt voor elke game kiezen of de verdiende trofeeën al dan niet getoond worden. Ga naar (PlayStation™Network) > (Trofeecollectie) om de game te selecteren die u wilt instellen, druk op de driehoek-toets en selecteer vervolgens [Privacy-instellingen] in het optiemenu. Vink [Trofeeën voor deze game tonen] uit om de trofee-informatie voor de geselecteerde games te verbergen.


Opmerkingen

  • Wanneer [Niemand] geselecteerd is in de trofeeweergave-instellingen onder (PlayStation™Network) > [Accountbeheer] > [Privacy-instellingen], krijgt deze instelling voorrang. Zelfs wanneer het selectievakje [Trofeeën voor deze game tonen] voor elke game aangevinkt is, wordt de trofee-informatie niet gedeeld.
  • Wanneer uw trofee-informatie privé is, zal het voor andere spelers lijken alsof u geen trofeeën verdiend hebt.
  • Het is niet mogelijk om voor elke game een ander weergavebereik in te stellen.

Trofeestatus vergelijken met vrienden

U kunt de status van uw trofeeën vergelijken met die van vrienden bij (Vrienden).

Raadpleeg voor meer informatie (Vrienden) > [Vriendenlijst] > [Profielen bekijken].

PlayStation™Network > Trofeecollectie