Belangrijke meldingen voor consumenten

 • De functies, het ontwerp en de specificaties van het PS4™-systeem kunnen variëren afhankelijk van het model. Raadpleeg de instructies die bij je systeem zijn geleverd voor nadere details.
 • Het gebruik van het PS4™-systeem en de functies hiervan vindt plaats op basis van verschillende gebruikersovereenkomsten die van tijd tot tijd kunnen worden gewijzigd. Bezoek de SIE-website voor je land of regio voor de meest recente versie van deze overeenkomsten, actuele voorwaarden en bepalingen voor het PS4™-systeem en wijzigingen in deze gebruikershandleiding en andere documentatie.
 • Werk altijd je PS4™-systeem bij tot de meest recente versie van de systeemsoftware. Door een update uit te voeren kun je gebruikmaken van extra functies, grotere bruikbaarheid en verbeterde beveiliging.
 • Gebruik altijd de meest recente versie van de systeemsoftware of applicaties op het apparaat dat is verbonden met je PS4™-systeem, inclusief je PlayStation®Vita-systeem en je smartphone met (PlayStation App). Als functies worden gebruikt op meerdere verbonden apparaten, zijn sommige functies mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van de versie van de gebruikte systeemsoftware of applicatie.
 • PlayStation™Network is uitsluitend beschikbaar in specifieke landen en regio's, en in specifieke talen. Tevens variëren de typen content en services die door PlayStation™Network worden aangeboden per land en regio. Breng voor meer informatie een bezoek aan de website voor klantondersteuning in je land of regio.
 • Sommige producten en services zijn alleen beschikbaar in bepaalde landen en regio's en in bepaalde talen. Breng voor nadere details een bezoek aan de website voor klantondersteuning in je land of regio.
 • Controleer of alle gebruikers van het systeem zijn afgemeld van PlayStation™Network voordat je je PS4™-systeem voor reparatie naar een bevoegde onderhoudsdienst stuurt. Zo help je voorkomen dat onbevoegden toegang kunnen krijgen tot je creditcard- of andere persoonlijke gegevens. Je kunt je afmelden door (Instellingen) te selecteren op het functiescherm en vervolgens [Accountbeheer] > [Afmelden] te selecteren.
 • Voordat je het PS4™-systeem overdraagt, afvoert of retourneert (waar toegestaan), deactiveer je het en initialiseer je het vervolgens. Raadpleeg "Je PS4™-systeem overdragen of afvoeren" voor nadere details.
 • Voor netwerkfuncties op je PS4™-systeem is een breedband internetverbinding vereist.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de kosten van internetservices.
 • De standaardtoewijzing van de toets cirkel en de toets kruis kan afwijken, afhankelijk van het land of de regio waar je je PS4™-systeem hebt aangeschaft. Om die reden komt de daadwerkelijke werking mogelijk niet overeen met de informatie in de gebruikershandleiding.
 • Sony Interactive Entertainment Inc. is eigenaar of beheerder van sommige of alle rechten op de afbeeldingen en andere content in deze gebruikershandleiding waarop copyright rust. Het gebruik van de afbeeldingen en andere content waarop copyright rust (met inbegrip van het kopiëren, reproduceren, wijzigen, uploaden naar een netwerk, weergeven, verzenden, verspreiden, in licentie geven, verkopen en publiceren hiervan) behalve zoals hierin gebruikt, is verboden voor zover de wet dit toestaat.
 • Deze gebruikershandleiding kan zonder kennisgeving worden gewijzigd.
 • Informatie over systeemfunctionaliteit en afbeeldingen die zijn gepubliceerd in deze gebruikershandleiding kunnen afwijken van de informatie en afbeeldingen voor uw PS4™-systeem, afhankelijk van de versie van de systeemsoftware die wordt gebruikt. Tevens kunnen de illustraties en schermafbeeldingen afwijken van het werkelijke product.
 • De websites die worden gebruikt in schermafbeeldingen in deze gebruikershandleiding zijn mogelijk fictief.
 • Als JavaScript is uitgeschakeld in je internetbrowser, werkt deze gebruikershandleiding mogelijk niet correct of wordt deze niet correct weergegeven. Controleer of JavaScript is ingeschakeld.
 • Als je veel van de functies van het PS4™-systeem wilt gebruiken, moet je je aanmelden bij PlayStation™Network. In deze gebruikershandleiding wordt ervan uitgegaan dat je je hebt aangemeld. Wanneer je een functie selecteert die aanmelding vereist terwijl je niet aangemeld bent, wordt het scherm voor aanmelding weergegeven. Volg de instructies op het scherm om je aan te melden.