Internetverbinding testen

Als je een internetverbinding wilt testen en de resultaten wilt weergeven, selecteer je (Instellingen) > [Netwerk] > [Internetverbinding testen].

IP-adres ophalen Toewijzingsstatus voor IP-adres.
Internetverbinding De status van de internetverbinding.
Bij PlayStation Network aanmelden De status van je aanmelding bij PlayStation™Network.
NAT-type Hoe je PS4™-systeem is verbonden met internet
Deze informatie kan worden gebruikt om te bepalen hoe gemakkelijk of moeilijk het is om verbinding te maken met andere PS4™-systemen, bijvoorbeeld bij gebruik van communicatiefuncties van games.
Type 1: het systeem is direct met internet verbonden.
Type 2: het systeem is via een router met internet verbonden.
Type 3: het systeem is via een router met internet verbonden.
Bij type 3 is communicatie met andere PS4™-systemen wellicht onmogelijk of zijn de netwerkfuncties van het PS4™-systeem mogelijk beperkt. Raadpleeg "Wanneer je geen verbinding kunt maken met PlayStation™Network" voor nadere details.
Verbindingssnelheid (downloaden)* De geschatte snelheid waarmee je PS4™-systeem gegevens van internet kan ontvangen.
Verbindingssnelheid (uploaden)* De geschatte snelheid waarmee je PS4™-systeem gegevens naar internet kan verzenden.
*
Verbindingssnelheden zijn enkel schattingen. Daadwerkelijke snelheden kunnen variëren, afhankelijk van de verbonden servers en het netwerkverkeer.

Als de verbinding mislukt, volg je de instructies op het scherm om de instellingen te bekijken. Raadpleeg de instructies bij het gebruikte netwerkapparaat en de informatie van je internetprovider.

Wanneer je geen verbinding kunt maken met PlayStation™Network

Gebruik PlayStation™Network om je PS4™-systeem te verbinden met een PlayStation™Network-server of met een ander PS4™-systeem. Als je gebruikmaakt van PlayStation™Network in een kantoor of andere locatie met een gedeeld netwerk, voorkomen een firewall of andere beveiligingsmaatregelen mogelijk dat je PS4™-systeem verbinding maakt met PlayStation™Network. Als dit gebeurt, raadpleeg je de hieronder vermelde poortnummers, die worden gebruikt bij het verbinden van je PS4™-systeem met een PlayStation™Network-server.

  • TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
  • UDP: 3478, 3479

Voor online activiteiten zoals wedstrijden tegen andere spelers terwijl je systeem rechtstreeks met andere PS4™-systemen is verbonden, wordt een ander poortnummer gebruikt telkens wanneer je verbinding maakt.

De communicatie wordt mogelijk beperkt, afhankelijk van de beveiligingsfuncties die worden geboden door je router of internetprovider. Raadpleeg de instructies bij het gebruikte netwerkapparaat en de informatie van je internetprovider.