Internetverbinding instellen

Je kunt Wi-Fi of een LAN-kabel (Ethernet) gebruiken om je PS4™-systeem te verbinden met internet.
Selecteer (Instellingen) > [Netwerk] > [Internetverbinding instellen] en volg daarna de instructies op het scherm om netwerkinstellingen te configureren.

Verbinding maken met een LAN-kabel (voor een bedrade verbinding)

Selecteer [Een netwerkkabel gebruiken]. Wanneer je [Eenvoudig] selecteert en de instructies op het scherm volgt, vindt de instelling automatisch plaats.

Verbinding maken via Wi-Fi (voor een draadloze verbinding)

Selecteer [Wi-Fi gebruiken] en selecteer vervolgens [Eenvoudig] om een lijst met beschikbare Wi-Fi-netwerken weer te geven. Selecteer het Wi-Fi-netwerk waarmee je verbinding wilt maken en configureer daarna de instellingen.
Als het Wi-Fi-netwerk waarmee je verbinding wilt maken niet wordt gevonden, selecteer je [Handmatig instellen] en configureer je daarna de instellingen.

  • De verbindingsinstellingen verschillen afhankelijk van hoe je netwerk is ingesteld en welke apparaten je gebruikt.
  • Mogelijk moet je aanvullende informatie opgeven of aanvullende instellingen uitvoeren, zoals de proxyserver of het IP-adres. Selecteer [Aangepast] om deze instellingen te configureren. Raadpleeg de informatie van je internetprovider en de instructies die zijn meegeleverd met het gebruikte netwerkapparaat.
  • Als je een toegangspunt gebruikt dat WPS, AOSS of Rakuraku WLAN Start® ondersteunt, kun je dat toegangspunt opslaan via enkele eenvoudige stappen. AOSS en Rakuraku WLAN Start® zijn alleen in bepaalde landen en regio's beschikbaar.
  • Op PS4™-systemen die het 5 GHz-bereik ondersteunen, kun je kiezen welke Wi-Fi-frequentieband je wilt gebruiken. Druk op het selectiescherm voor het Wi-Fi-netwerk op de OPTIONS-toets.