Belangrijke mededelingen voor de consument

 • De functies van uw systeem variëren naargelang het model. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de documentatie die wordt geleverd bij uw systeem.
 • Het gebruik van uw systeem en de functies ervan worden bepaald door verscheidene gebruikersovereenkomsten die van tijd tot tijd kunnen worden gewijzigd. Bezoek de SIE-website voor uw regio voor de laatste versies van deze overeenkomsten, actuele algemene voorwaarden voor uw systeem en wijzigingen in de gebruikershandleiding en andere documentatie.
 • Update uw systeem altijd naar de nieuwste versie van de systeemsoftware. Door de update uit te voeren, kunt u genieten van extra functies, een betere gebruikservaring en een verhoogde beveiliging.
 • Gebruik altijd de recentste versie van de systeemsoftware of applicaties op het apparaat dat verbonden is met uw systeem. Update bijvoorbeeld de systeemsoftware of applicatie van het verbonden PlayStation®4-systeem, PlayStation®3-systeem, PlayStation®TV-systeem, nasne™-systeem of smartphonetoestel waarop PlayStation®App geïnstalleerd is. Wanneer bepaalde functies voor meerdere verbonden apparaten gebruikt worden, zijn sommige van die functies mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van de versie van de systeemsoftware of de gebruikte applicatie.
 • PlayStation™Network en Sony Entertainment Network zijn enkel beschikbaar in bepaalde landen, regio's en talen. De verschillende content en diensten van PlayStation™Network zijn ook afhankelijk van het land of de regio. Neem contact op met de klantendienst in uw land of regio voor meer informatie.
 • Sommige producten en diensten zijn alleen beschikbaar in bepaalde landen of regio's. Neem contact op met de klantendienst in uw land of regio voor meer informatie.
 • Deactiveer het systeem en herstel de standaardinstellingen voordat u het systeem aan een derde geeft, voor welke reden dan ook, inclusief teruggave (indien toegestaan). Hierdoor wordt toegang door onbevoegden tot en gebruik van uw creditcard of andere persoonlijke gegevens vermeden. Meer informatie vindt u onder "Voor u uw systeem weggooit".
 • De gebruiker is verantwoordelijk voor internetkosten.
 • De toewijzing van de toetsen die gebruikt worden voor de handelingen "Bevestigen" en "Annuleren" (de Kruis en Cirkel-toets) kan verschillen afhankelijk van het land en de regio waar u het systeem hebt gekocht.

Over de gebruikershandleiding

 • Sony Interactive Entertainment Inc. bezit of beheert bepaalde of alle rechten op de beelden en andere auteursrechtelijk beschermde inhoud in deze handleiding. Gebruik van de beelden en andere auteursrechtelijk beschermde inhoud (inclusief kopiëren, reproduceren, wijzigen, uploaden naar een netwerk, weergeven, doorgeven, verdelen, licenties uitgeven, verkopen en publiceren) met uitzondering van het gebruik in deze handleiding, is verboden in de mate toegelaten door de wet.
 • Deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Informatie over de systeemfunctionaliteit en de afbeeldingen die in deze gebruikershandleiding worden gebruikt, kunnen afwijken van deze die voor uw systeem gelden, afhankelijk van de gebruikte systeemsoftwareversie. Daarnaast kunnen de illustraties en schermafbeeldingen afwijken van het eigenlijke product.
 • De websites die in schermafbeeldingen in deze handleiding worden gebruikt, zijn mogelijk fictieve websites.
 • Als JavaScript uitgeschakeld is in de browser die wordt gebruikt voor het bekijken van deze handleiding, wordt de handleiding mogelijk niet correct weergegeven of werkt deze niet correct. Zorg ervoor dat JavaScript ingeschakeld is als u deze handleiding raadpleegt.
 • In bepaalde landen en regio's wordt PlayStation®TV als PlayStation®Vita TV verkocht. In deze gebruikershandleiding wordt naar systemen met een van beide namen verwezen met "PS TV".

Naar bovenkant pagina