Aanraakfuncties en aanvoelen van oriëntatie en beweging

In (Welkomstpark) kunt u op een leuke manier kennismaken met de basishandelingen en -functies van uw PS Vita-systeem.

Aanraakfuncties

Uw systeem is uitgerust met een scherm (touchscreen) en een achter-touchpad. U kunt verschillende handelingen uitvoeren door de volgende gebaren te maken met uw vingers:

(Tikken) Het scherm zacht aanraken met een vinger en uw vinger vervolgens optillen.
Tik op het scherm om een pictogram of een item te selecteren.
(Dubbeltikken) Twee keer na elkaar tikken.
(Verslepen‎) Het scherm aanraken en vervolgens uw vinger verplaatsen terwijl u het scherm blijft aanraken. Versleep uw vinger om omhoog, omlaag, naar rechts en naar links te bladeren.
(Scrollen) Het scherm aanraken en uw vinger snel verplaatsen terwijl u het scherm blijft aanraken. Scrol snel met uw vinger om omhoog, omlaag, naar rechts en naar links te bladeren.
(Aanraken en vasthouden) Raak het scherm aan en houd het vast. Om bepaalde handelingen uit te voeren, moet u het scherm aanraken en vasthouden (bv. de bewerken-modus activeren voor het beginscherm).
(Twee vingers naar elkaar bewegen/twee vingers uit elkaar bewegen‎) Raak het scherm aan met twee vingers en beweeg deze vervolgens dichter naar elkaar of verder uit elkaar.
Beweeg twee vingers naar elkaar om dingen kleiner te maken op het scherm. Beweeg twee vingers uit elkaar om dingen groter te maken op het scherm. Gebruik twee vingers naar elkaar bewegen en twee vingers uit elkaar bewegen voor applicaties als (Browser) en (Foto's).

Mogelijk kunt u het scherm of het achter-touchpad niet correct gebruiken of mogelijk werken uw handelingen niet goed, met een onbedoelde werking van een applicatie of het systeem als gevolg, als u:

  • Handschoenen draagt of het scherm aanraakt met een vingernagel.
  • Het systeem vasthoudt terwijl uw vingers of andere voorwerpen het scherm aanraken.

Aanvoelen van oriëntatie en beweging

Uw systeem is uitgerust met bewegingssensoren die de hoek en bewegingen van het systeem registreren. Daarnaast beschikt het systeem over een elektronisch kompas dat de oriëntatie ervan detecteert.

  • Maak geen bruuske bewegingen met het systeem. U zou iemand kunnen verwonden.
  • Er wordt een melding weergegeven als het kompas bijgeregeld moet worden. Regel het kompas door de instructies op het scherm te volgen.

Naar bovenkant pagina