Over systeemactivatie

Systeemactivatie is een procedure voor het beschermen van auteursrechten en andere digitale rechten die van toepassing zijn op content. Content en applicaties die verkrijgbaar zijn via PlayStation®Store kunnen alleen op geactiveerde systemen gebruikt worden.
U kunt uw Sony Entertainment Network-account koppelen aan meerdere systemen, maar het aantal systemen dat geactiveerd kan worden per type content is beperkt voor elke account. Wanneer de limiet voor het aantal geactiveerde systemen bereikt is, wordt er een bericht weergegeven wanneer u content probeert te downloaden (aankopen) op een niet-geactiveerd systeem. Om de content op dat systeem te kunnen gebruiken, moet u eerst een van uw andere systemen deactiveren.

Een systeem activeren

Normaal gesproken wordt uw systeem automatisch geactiveerd wanneer u content aankoopt of downloadt. Als u echter de content probeert af te spelen en er een bericht wordt weergegeven dat systeemactivatie vereist is, moet u het systeem handmatig activeren. Selecteer (Instellingen) > [Starten] > [PlayStation™Network] > [Systeemactivatie] en volg de instructies op de weergegeven schermen om uw systeem te activeren.

Een systeem deactiveren

Als u de beperking van de systeemactivatie die geldt voor uw account probeert te overschrijden, wordt er een bericht weergegeven dat u de geselecteerde content niet kunt downloaden (aankopen). Om de content op dit systeem te gebruiken, moet u eerst een ander PS Vita-systeem, PS TV-systeem of PSP™-systeem deactiveren.

Een PSP™-systeem deactiveren

Meldt u aan bij PlayStation™Network op het PSP™-systeem dat u wilt deactiveren. Selecteer (PlayStation®Network) > (Accountbeheer) > (Systeemactivatie) en volg de instructies op de weergegeven schermen.

Een PS Vita of PS TV-systeem deactiveren

Meldt u aan bij PlayStation™Network op het systeem dat u wilt deactiveren. Selecteer (Instellingen) > [Starten] > [PlayStation™Network] > [Systeemactivatie] en volg de instructies op de weergegeven schermen.

Wanneer u een systeem niet kunt deactiveren

Als u een geactiveerd systeem niet via datzelfde systeem kunt deactiveren, bijvoorbeeld wegens een storing of omdat u het systeem hebt weggegooid, contacteert u de telefoonlijn voor technische ondersteuning in uw regio.
U kunt alle geactiveerde systemen voor elk contenttype ook deactiveren via de volgende website: http://account.sonyentertainmentnetwork.com/
Ga naar [Account] > [Media en apparaten] en selecteer [Alles deactiveren] bij het type content waarvoor u alle geactiveerde systemen wilt deactiveren.

  • Afhankelijk van het type content lukt het mogelijk niet om alle geactiveerde systemen te deactiveren via deze pagina.
  • Deze website is alleen beschikbaar in bepaalde landen en regio's.