Wanneer u geen verbinding kunt maken met PlayStation™Network

Als u PlayStation™Network op kantoor of in een andere omgeving met een gedeeld netwerk gebruikt, kunnen er zich situaties voordoen waarbij een firewall u verhindert verbinding te maken met PlayStation™Network. In dat geval kan de volgende informatie u helpen alsnog verbinding te maken.
Voor PlayStation™Network maakt u verbinding met een PlayStation™Network-server via het internet of maakt u rechtstreeks verbinding via andere PS Vita-systemen en PS TV-systemen. De poortnummers die gebruikt worden om via het internet verbinding te maken met de PlayStation™Network-servers zijn:

  • TCP: 80, 443, 465, 993, 3478, 3479, 3480, 5223, 8080
  • UDP: 3478, 3479

Op andere tijdstippen, bijvoorbeeld wanneer u samen met andere spelers online speelt, kunt u rechtstreeks verbinding maken met andere PS Vita-systemen en PS TV-systemen. Telkens wanneer u verbinding maakt, wordt er een ander poortnummer gebruikt.

De verbinding kan verhinderd worden door de beveiligingsmaatregelen van een router, uw internetserviceprovider of de operator van uw mobiel netwerk. Raadpleeg naast de informatie die u hier krijgt ook de handleidingen voor uw netwerkapparaten en de documentatie die geleverd wordt door uw internetserviceprovider en de operator van uw mobiel netwerk.

Naar bovenkant pagina