Introducerea caracterelor

Dacă trebuie să introduci un text, pe ecran este afișată tastatura virtuală. Selectează caracterele pe care vrei să le introduci folosind butoanele de direcție sau touch pad-ul și apoi apasă pe butonul cruce sau fă clic pe touch pad. După ce ai terminat de introdus textul, apasă pe butonul R2 pentru a confirma informația introdusă sau pe butonul cerc pentru a închide tastatura.
De asemenea, poți utiliza senzorul de mișcare al controlerului pentru a introduce caractere selectând (schimbare mod de operare). Înclină controlerul în sus, în jos, la stânga și la dreapta pentru a selecta caracterele.

Ecran tastatură. Marcat de la A la B începând de sus.

A )
Sugestii de completare a textului introdus
Predicțiile de text diferă în funcție de aplicație.
B )
Tastatură
(Ștergere caracter) Șterge caracterul aflat în stânga cursorului.
(Trecere de la un câmp la altul) Se utilizează pentru a trece la următorul câmp, dacă sunt mai multe câmpuri de introducere a textului.
(Căutare/Trimitere/Salt/Terminat) Funcția acestei taste se schimbă, după caz.
(Sfârșit de linie) Mută cursorul pe linia următoare.
(Schimbare mod de operare) Utilizează senzorul de mișcare al controlerului pentru a muta cursorul. Dacă nu știi unde se află cursorul, selectează din nou această tastă. Cursorul va fi afișat în centrul ecranului.
Apasă pe oricare dintre butoanele de direcție pentru a continua să utilizezi butoanele de direcție la mutarea cursorului.
(Opțiuni) Utilizează această tastă pentru a copia și lipi textul și pentru a adăuga termenii consultați frecvent în dicționarul utilizatorului. De asemenea, poți accesa această tastă apăsând pe butonul OPTIONS.
(Schimbare tastatură) Această opțiune este disponibilă numai dacă ai activat mai multe limbi ale tastaturii în (Setări) > [Limbă] > [Limba tastaturii].
(Mutare cursor) Utilizează aceste taste pentru a muta cursorul pentru text.
(Introducere literă cu majusculă) Utilizează această tastă pentru a introduce o majusculă. Pentru a introduce mai multe majuscule, selectează această tastă de două ori. Selecteaz-o din nou pentru a reveni la scrierea cu minuscule.
(Numere/Simboluri) Permite introducerea numerelor și a simbolurilor.
(Schimbarea tipurilor de caractere) Permite alegerea unuia dintre diferitele seturi de caractere.

Tastele disponibile diferă în funcție de limba (tastatura) utilizată pentru introducerea textului.

Copierea și lipirea textului

Copierea

1.
Așează cursorul la începutul textului pe care vrei să îl copiezi și apoi selectează (Opțiuni).
2.
Alege [Selectare] sau [Selectare tot].
Dacă ai ales [Selectare], mută cursorul la sfârșitul textului pe care vrei să îl copiezi și apoi apasă pe butonul cruce.
3.
Selectează [Copiere].

Lipirea

1.
Selectează (Opțiuni) în locul în care vrei să lipești textul.
2.
Selectează [Lipire].

Adăugarea termenilor consultați frecvent

Poți adăuga termenii în dicționarul utilizatorului pentru fiecare limbă (tastatură) utilizată pentru introducerea textului predictiv.

1.
Așează cursorul la începutul termenului pe care vrei să îl adaugi și apoi selectează (Opțiuni).
2.
Alege [Selectare] sau [Selectare tot].
Dacă ai ales [Selectare], mută cursorul la sfârșitul termenului pe care vrei să îl adaugi și apoi apasă pe butonul cruce.
3.
Selectează [Adăugare termen].
4.
Selectează [OK].
  • Pentru anumite limbi nu poți adăuga termeni.
  • Poți edita sau șterge termenii din (Setări) > [Limbă] > [Limba tastaturii] > [Tastaturi și dicționar pentru utilizatori].