Utilizarea programelor informatice în format PlayStation®2

La PlayStation™Store, poți descărca programe software în format PlayStation®2 pentru sisteme PS4™ și le poți juca pe sistemul tău PS4™.
Pentru detalii despre descărcare și instrucțiuni elementare de joc, consultă „Rularea jocurilor descărcate”.

Atribuirea controlerului

La începerea unui joc, controlerul utilizat pentru a începe jocul este atribuit jucătorului. Bara luminoasă se va aprinde și va avea culoarea albastră. Dacă este conectat un al doilea controler, aceasta va avea culoarea roșie.

  • Pentru a schimba controlerul, selectează [Alimentare] > [Comutare utilizator] din meniul rapid.
  • Sistemul PS4™ acceptă numai doi jucători pentru programe informatice în format PlayStation®2, chiar dacă jocul original permite mai mulți jucători.

Atribuirea butoanelor

Utilizează panoul tactil al controlerului pentru a emula butoanele SELECT și START utilizate în jocuri pentru sistemul PlayStation®2.

Butonul SELECT Trebuie să faci clic pe partea stângă a butonului panoului tactil.
Butonul START Trebuie să faci clic pe partea din dreapta a butonului panoului tactil.

Comutare discuri

Pentru programele informatice în format PlayStation®2, incluse inițial pe mai multe discuri, ți se poate cere să schimbi discul virtual. Dacă pe ecran este afișat un mesaj în care se solicită schimbarea discului, selectează [Comutare discuri] din meniul rapid.

Vizualizarea manualului programului informatic

Sistemul PS Vita se poate conecta la sistemul PS4™ pentru utilizare ca ecran secundar. De asemenea, funcția ecran secundar este disponibilă și pentru telefonul inteligent sau tableta ta dacă ai instalat (PS4 Second Screen). Utilizează caracteristica ecran secundar pentru a vizualiza manualul programului jocului.
Pentru detalii despre conectarea dispozitivului, consultă ghidul utilizatorului pentru sistemul PS Vita sau instrucțiunile telefonului inteligent sau ale tabletei.