Testare conexiune la internet

Pentru testarea unei conexiuni la internet și afișarea rezultatelor, selectează (Setări) > [Rețea] > [Testare conexiune la internet].

Obținere adresă IP Starea de atribuire a adresei IP.
Conexiune la internet Starea conexiunii la internet.
Conectare la PlayStation Network Starea conectării la PlayStation™Network.
Tip NAT Cum este conectat sistemul PS4™ la internet
Această informație poate fi utilizată pentru a determina cât de simplu sau de dificil este să te conectezi la alte sisteme PS4™, de exemplu dacă utilizezi caracteristicile de comunicare ale jocurilor.
Tip 1: Sistemul este conectat direct la internet.
Tip 2: Sistemul este conectat la internet printr-un ruter.
Tip 3: Sistemul este conectat la internet printr-un ruter.
Cu Tip 3, este posibil să nu poți comunica cu alte sisteme PS4™ sau caracteristicile de rețea ale sistemului PS4™ pot fi limitate. Pentru detalii, consultă „Dacă nu te poți conecta la PlayStation™Network”.
Viteza conexiunii (descărcare)* Viteza estimată cu care sistemul PS4™ poate primi date de pe internet.
Viteza conexiunii (încărcare)* Viteza estimată cu care sistemul PS4™ poate trimite date pe internet.
*
Vitezele conexiunii sunt doar estimative. Vitezele reale pot varia în funcție de serverele conectate și de traficul de rețea.

În cazul în care conectarea eșuează, urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a vizualiza setările. Consultă instrucțiunile dispozitivului de rețea utilizat și informațiile primite de la furnizorul de servicii internet.

Dacă nu te poți conecta la PlayStation™Network

Utilizează PlayStation™Network pentru conectarea sistemului tău PS4™ la un server PlayStation™Network sau la un alt sistem PS4™. Dacă utilizezi PlayStation™Network la birou sau într-o altă locație în care rețeaua este partajată, un firewall sau alte măsuri de securitate pot împiedica sistemul PS4™ să se conecteze la PlayStation™Network. În acest caz, consultă numerele porturilor enumerate mai jos, utilizate pentru conectarea sistemului PS4™ la un server PlayStation™Network.

  • TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
  • UDP: 3478, 3479

Pentru activități online, de exemplu în cazul în care concurezi cu alți jucători în timp ce sistemul este conectat direct la alte sisteme PS4™, un alt port va fi utilizat de fiecare dată când te conectezi.

În funcție de funcțiile de securitate oferite de ruterul folosit sau de furnizorul de servicii internet, comunicarea poate fi restricționată. Consultă instrucțiunile dispozitivului de rețea utilizat și informațiile primite de la furnizorul de servicii internet.