Partajarea partidei

Dacă utilizezi Share Play, doi jucători care au intrat în aceeași gașcă pot partaja ecranul jocului. Jucătorul care inițiază Share Play este gazdă, iar jucătorul care i se alătură este vizitator.

 • Pentru detalii despre găști, consultă „Despre găști”.
 • Un copil care utilizează un cont restricționat prin control parental, este posibil să nu poată utiliza această caracteristică.

Ce poți face cu Share Play

 • Partajarea ecranului jocului cu un vizitator
  Ecranul pe care joacă gazda este afișat pe sistemul PS4™ al vizitatorului. Vizitatorul nu poate opera ecranul gazdei.
 • Oferă controlerul unui vizitator (Permite vizitatorului să joace cu identitatea ta)
  Pe ecranul sistemului PS4™ al vizitatorului este afișat ecranul de joc al gazdei și vizitatorul joacă ca gazdă. Gazda trebuie să fie membru PlayStation®Plus.
 • Oferă controlerul unui vizitator (Jucați un joc împreună)
  Pe ecranul sistemului PS4™ al vizitatorului este afișat ecranul de joc al gazdei și atât gazda cât și vizitatorul joacă împreună și vizualizează același ecran. Și gazda și vizitatorul trebuie să fie membri PlayStation®Plus.
 • La un moment dat, poți utiliza Share Play pentru cel mult 1 oră. Sesiunea Share Play se va termina automat la o oră după ce vizitatorul a intrat în joc.
 • Poți vizualiza timpul rămas pentru sesiunea Share Play din ecranul găștii. Pentru detalii despre ecranul găștii, consultă „Ce găsești în ecranul unei găști”.
 • În timpul sesiunii Share Play, numai gazda poate câștiga trofee.
 • În timpul sesiunii Share Play, dacă gazda vizualizează un ecran altul decât ecranul jocului, pe sistemul vizitatorului va fi afișată o imagine statică.
 • Dacă gazda și vizitatorul joacă împreună un joc, gazda trebuie să bifeze caseta pentru [Se permite] din (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Restricționări în sistemul PS4] > [Creare utilizator nou și conectare oaspete].
 • În funcție de contul jucătorului și de jocul respectiv, este posibil ca opțiunea Share Play să nu fie disponibilă, sau anumite scene nu vor fi afișate vizitatorului.
 • Dacă gazda a activat HDR, culorile fișierului video vizualizat de vizitator pot să difere față de culorile văzute de gazdă.

Începerea unei sesiuni Share Play ca gazdă

Selectează [Share Play] > [Începere] din ecranul găștii. Dacă un vizitator se alătură sesiunii Share Play, ecranul sistemului tău va fi partajat cu vizitatorul.

Oferă controlerul unui vizitator

Selectează [Share Play] > [Oferă controlerul unui vizitator] din ecranul găștii.
Pentru a prelua comanda controlerului, selectează [Share Play] > [Recuperare controler] din ecranul găștii. Chiar și după ce ai preluat comanda controlerului, ecranul va fi partajat până când oprești sesiunea Share Play.

Oprire Share Play

Selectează [Share Play] > [Oprire Share Play] din ecranul găștii. Share Play se va opri și sistemul va reveni la ecranul găștii.

Pentru a vedea cât timp a mai rămas sau pentru a ceda comanda controlerului, selectează [Share Play] din meniul rapid.

Intrarea într-o sesiune Share Play ca vizitator

Selectează [Share Play] > [Intră în Share Play] din ecranul găștii.

Ecran în timpul Share Play. Marcat cu A.

A )
Starea vizitatorului Share Play
(Se urmărește jocul gazdei) Nu poți controla ecranul gazdei.
(Joci în calitate de gazdă) Poți controla ecranul gazdei.
(Joci în calitate de gazdă) Nu poți controla ecranul gazdei în anumite intervale de timp în care jocul nu permite acest lucru.
(Joci cu gazda) Atât gazda cât și vizitatorul controlează același ecran.
(Joci cu gazda) Vizitatorul nu poate controla ecranul gazdei în anumite intervale de timp în care jocul nu permite acest lucru sau dacă vizitatorul nu este membru PlayStation®Plus.
 • Ca vizitator, poți afișa propriul ecran principal și poți controla sistemul PS4™ apăsând pe butonul PS în timpul sesiunii Share Play. Pentru a reveni la ecranul gazdei, selectează (Share Play) din zona de conținut.
 • Sesiunea Share Play se oprește și sistemul revine la ecranul găștii dacă selectezi [Share Play] > [Ieși din Share Play].
 • Vizitatorii nu pot salva capturi de ecran sau videoclipuri de pe ecranul gazdei.

Dacă nu te poți conecta la Share Play

Pentru a profita la maximum de Share Play, atât gazda, cât și vizitatorul trebuie să aibă o conexiune de mare viteză la internet. Consultați aceste informații dacă aveți probleme de conectare la Share Play sau probleme de stabilitate.

 • În general, se recomandă o viteza minimă de conectare upstream și downstream de 2 Mbps.
  Poți vizualiza o estimare a vitezei conexiunii tale în (Setări) > [Rețea] > [Testare conexiune la internet].
 • Pentru sistemul PS4™, se recomandă utilizarea unei conexiuni la internet prin cablu.
 • Dacă utilizezi o conexiune Wi-Fi (fără fir), așează sistemul PS4™ cât mai aproape de punctul de acces sau de ruter și asigură-te că între acestea nu sunt obstacole.
 • Nu utiliza Share Play în timp ce alte dispozitive din rețea utilizează o mare parte din lățimea de bandă.

Viteza de conectare diferă în funcție de rețea. Pentru detalii, contactează furnizorul de internet.