Perheen hallinta

Perhettä määrittäessäsi voit lisätä lapsia ja muita pelaajia perheenjäseniksi. Voit mukauttaa lapsilukkoasetuksia kullekin lapselle erikseen.
Seuraavat käyttäjät kuuluvat perheeseen:

 • Perheen hallinnoija
  Perheen luoja on perheen hallinnoija. Perheen hallinnoijana voit lisätä ja hallita perheenjäseniä sekä määrittää lapsilukkoasetuksia. Perheen luojan täytyy olla aikuinen.
 • Vanhempi/huoltaja
  Vanhempana tai huoltajana voit määrittää lapsilukkoasetuksia. Perheen hallinnoija voi nimetä vanhemmaksi tai huoltajaksi toisen aikuisen perheenjäsenen.
 • Perheenjäsenet
  Perheeseen lisätyt käyttäjät ovat perheenjäseniä.

Perheen määrittäminen

Voit määrittää uuden perheen tai liittyä jo luotuun perheeseen.
Valitse (Asetukset) > [Lapsilukko / Perheen hallinta] > [Perheen hallinta] ja anna sitten sisäänkirjautumistietosi näytön ohjeiden mukaan.

 • Käyttäjä voi kuulua vain yhteen perheeseen kerrallaan.
 • Lapset lisätään automaattisesti sen aikuisen perheeseen, joka luo heidän käyttäjätilinsä. Lapsia ei voi poistaa perheestä, joihin heidät on lisätty. Varmistu siis siitä, että lapsen käyttäjätilin luova aikuinen aikoo ryhtyä perheen hallinnoijaksi.

Uuden perheen määrittäminen

Lisää perheenjäseniä valitsemalla [Määritä nyt] tai [Määritä oma perheesi] ja noudata sitten näytön ohjeita.
Voit lisätä perheeseen jäseniä seuraavilla tavoilla:

 • Lähetä perhepyyntö pelaajalle.
 • Luo uusi käyttäjä.

Liittyminen valmiiseen perheeseen

Tarvitset perhepyynnön perheen hallinnoijalta, jotta voit liittyä jo luotuun perheeseen. Saatuasi perhepyynnön valitse perhe, johon haluat liittyä kohdasta [Vastaanotetut perhepyynnöt].

Mitä perheen hallinnoija voi tehdä

Valitse (Asetukset) > [Lapsilukko / Perheen hallinta] > [Perheen hallinta] ja anna sitten sisäänkirjautumistietosi näytön ohjeiden mukaan.

Lisää perheenjäsen

Valitse [Lisää perheenjäsen] ja lähetä sitten perhepyyntö toiselle pelaajalle tai luo uusi käyttäjä.

Vanhemman/huoltajan nimeäminen

Valitse aikuinen perheenjäsen, jonka haluat nimetä, ja valitse sitten valintaruutu [Vanhempi/huoltaja].

Poista perheestäsi

Perheenjäsenen, joka on vanhempi tai huoltaja, poistaminen poistaa myös tämän oikeuden määrittää lapsilukkoja. Tämä asetus on käytettävissä vain, kun aikuinen perheenjäsen valitaan.

Lapsilukko

Perheen hallinnoijan lisäksi myös vanhemmat ja huoltajat voivat hallita lapsilukkoja. Tämä asetus on käytettävissä vain, kun perheenjäsenenä oleva lapsi valitaan. Lisätietoja on kohdassa ”Tietoja rajoituksista”.

Nollaa salasana

Vaihda salasana, jolla lapsi kirjautuu PlayStation™Network-verkkoon. Tämä asetus on käytettävissä vain, kun perheen perheenjäsenenä oleva lapsi valitaan.

PlayStation Network -verkkoon liittyminen

Voit antaa lapselle PlayStation™Network-verkon käyttöluvan.
Vaikka aluksi valitsisit [Sallittu], voit muuttaa sen valinnaksi [Ei sallittu] ennen kuin lapsi kirjautuu PlayStation™Network-verkkoon ensimmäistä kertaa. Tämä asetus on käytettävissä vain, kun valitaan perheenjäsenenä oleva lapsi, joka ei ole koskaan kirjautunut sisään PlayStation™Network-verkkoon.

Poista käyttäjäprofiili

Kun poistat käyttäjäprofiilin, PS4™-järjestelmästä poistetaan myös kyseisen käyttäjän hallitsemat tiedot, kuten tallennetut tiedot, kuvakaappaukset ja videoleikkeet. Tämä asetus on käytössä vain, kun valitaan perheenjäsen, joka ei ole koskaan kirjautunut sisään PlayStation™Network-verkkoon.

Mitä perheenjäsenet voivat tehdä

Valitse (Asetukset) > [Lapsilukko / Perheen hallinta] > [Perheen hallinta] ja anna sitten sisäänkirjautumistietosi näytön ohjeiden mukaan.

Perheenjäsenen tiedot

Näytä perheenjäsenen käyttäjätilin tiedot. Jos perheenjäsen on ennen kirjautunut sisään PlayStation™Network-verkkoon, voit tarkastella hänen tietojaan, esimerkiksi sisäänkirjautumistunnusta.

Poistu perheestä

Kun poistut nykyisestä perheestä, voit luoda oman perheen tai liittyä toiseen. Tämä asetus on käytössä vain, kun aikuiset perheenjäsenet valitsevat itsensä.

Perheen hallinnoijat tai perheenjäsenenä olevat lapset eivät voi poistua perheestään.