A korlátozásokról

A PS4™ rendszert használó gyermekek számára a szülő vagy gyám a szülői felügyelet funkció segítségével korlátozhatja a tartalmak lejátszását vagy a funkciók használatát.
A szülői felügyelet beállításához szükség van egy felnőtt fiókra és egy család beállítására. Kövesd az alábbi utasításokat.

Felnőtt fiók létrehozása

Felhasználói fiókkal már rendelkező szülő vagy gyám

Folytasd a „Gyermek hozzáadása a családhoz” lehetőséggel.

Felhasználói fiókkal nem rendelkező szülő vagy gyám

Először létre kell hoznod egy felnőtt fiókot. A fiók létrehozása után egy üzenet jelenik meg, amelyben a rendszer rákérdez, hogy szeretnél-e beállítani egy családot. Válaszd a [Beállítás most] lehetőséget, majd folytasd a „Gyermek hozzáadása a családhoz” teendőinek 3. lépésével.

  • A fiók létrehozásának részleteit lásd a „Bejelentkezés a PlayStation Networkbe” című részben.
  • Az a felnőtt felhasználó, aki a családot beállítja, családmenedzser lesz. A családmenedzser végezheti a családtagok hozzáadását és eltávolítását. A családdal kapcsolatos részleteket lásd a „Családkezelés” című részben.

Gyermek hozzáadása a családhoz

Családmenedzserként gyermekeket adhatsz a családhoz.

1.
Válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [Családkezelés] lehetőségeket, majd kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a bejelentkezési adatok megadásához.
2.
Válaszd a [Családtag hozzáadása] lehetőséget.
3.
Válaszd a [Felhasználó létrehozása] lehetőséget, majd kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.
A szülői felügyelet képernyőn elvégezheted az egyes gyermekekre vonatkozó korlátozások beállításait. A részleteket lásd „A szülői felügyelet beállítása” című részben.
Ha befejezted a gyermekeid családtagokként történő felvételét, akkor egyúttal a PS4™ rendszered felhasználóivá is válnak.
  • Az a gyermek, aki engedélyt kapott a PlayStation™Network-höz való csatlakozásra, a PS4™ rendszerre való bejelentkezés után létrehozhat saját gyermek fiókot.
  • A szülői felügyelet beállításainak későbbi megtekintéséhez vagy módosításához, vagy további családtagok hozzáadásához válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [Családkezelés] lehetőségeket.

A szülői felügyelet beállítása

A szülői felügyelet beállításai a PS4™ rendszer beállításait és az egyes gyermekre vonatkozó beállításokat egyaránt tartalmazzák.
A PS4™ rendszer beállításai a PS4™ rendszerre bejelentkező összes felhasználóra vonatkoznak. A részleteket lásd a „PS4 rendszerkorlátozások” című részben.
Az egyes gyermekekre vonatkozó szülői felügyelet beállításait akkor végezheted el, mikor egy gyermeket családtagként hozzáadsz a rendszerhez. Az elérhető beállításokkal kapcsolatos részleteket lásd a következőkben.

További korlátozások

Az alábbi beállítások ajánlottak ha Te és családod használja a PS4™ rendszert.

Más családtagok nevedben történő bejelentkezésének letiltása

Ha szeretnéd megakadályozni, hogy gyermekeid egy szülő vagy gyám felhasználói fiók használatával jelentkezzenek be a PS4™ rendszerbe, akkor állíts be egy bejelentkezési hitelesítő kódot. Lépj be azzal a felhasználói fiókkal, melyhez a bejelentkezési hitelesítő kódot be szeretnéd állítani, majd válaszd a (Beállítások) > [Bejelentkezési beállítások] > [Bejelentkezési hitelesítő kód kezelése] lehetőségeket.

Új felhasználó létrehozásának és vendégként való bejelentkezésének letiltása

Ha csak létező felhasználóknak szeretnéd engedélyezni a PS4™ rendszerre történő belépést, akkor válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [PS4 rendszerkorlátozások] > [Új felhasználó létrehozása és belejelentkezés vendégként] lehetőségeket.