Családkezelés

Egy család beállításakor hozzáadhatsz gyermekeket és egyéb játékosokat is a családodhoz. Minden gyermek esetén testreszabhatod a szülői felügyelet beállításait.
A családtagok csoportba az alábbiak tartoznak.

 • Családmenedzser
  Ha létrehozol egy családot, akkor te leszel a családmenedzser. Családmenedzserként hozzáadhatsz a családhoz családtagokat, és elvégezheted a szülői felügyelet beállításait. Család létrehozásához felnőttnek kell lenned.
 • Szülő/gyám
  Szülőként vagy gyámként elvégezheted a szülői felügyelet beállításait. A családmenedzser kijelölhet egy másik felnőtt családtagot a szülő vagy gyám feladatra.
 • Családtagok
  A családhoz adott bármelyik felhasználó családtag.

A családodhoz tartozó beállítások elvégzése

Létrehozhatsz egy új családot, vagy csatlakozhatsz egy már létezőbe.
Válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [Családkezelés] lehetőségeket, majd kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a bejelentkezési adatok megadásához.

 • Egy felhasználó egyszerre csak egy családba tartozhat.
 • Egy felnőtt által létrehozott gyermek felhasználói fiókok automatikusan a felnőtt családtagjaivá válnak a rendszerben. A gyermekek nem távolíthatók el abból a családból ahová kerültek, ezért ügyelj, hogy a gyermek felhasználói fiókot létrehozó felnőtt legyen a családmenedzser.

Új család beállítása

Válaszd a [Beállítás most] vagy [Saját család konfigurálása] lehetőséget, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a családtagok hozzáadásához.
Családtagokat az alábbi módokon adhatsz hozzá.

 • Családi kérelem küldése egy játékos számára.
 • Új felhasználó létrehozása.

Csatlakozás egy létező családhoz

Egy már létező családhoz csak úgy csatlakozhatsz, ha a családmenedzsertől családi kérelem üzenetet kapsz. Családi kérelem fogadásakor válaszd ki a [Kapott családi kérelmek] lehetőségből azt a családot, melyhez csatlakozni szeretnél.

A családmenedzser lehetőségei

Válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [Családkezelés] lehetőségeket, majd kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a bejelentkezési adatok megadásához.

Családtag hozzáadása

Válaszd a [Családtag hozzáadása] lehetőséget, majd küldj egy családi kérelmet egy másik játékosnak, vagy hozz létre egy új felhasználót.

Szülő vagy gyám kijelölése

Válaszd ki azt a felnőtt családtagot akit a feladatra ki szeretnél jelölni, majd jelöld be a [Szülő/gyám] jelölőnégyzetet.

Eltávolítás a családból

Egy szülő vagy gyám családtag eltávolítása megszünteti az eltávolított felhasználó szülői felügyelet beállításokhoz való hozzáférését. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha egy felnőtt családtag lett kijelölve.

Szülői felügyelet

A családmenedzseren kívül a szülő vagy gyám is kezelheti a szülői felügyelet beállításait. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha egy gyermek családtag lett kijelölve. A részleteket lásd „A korlátozásokról” című részben.

Jelszó alaphelyzetbe állítása

Módosíthatod a gyermeked által a PlayStation™Network szolgáltatásba való bejelentkezéshez használt jelszót. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha egy gyermek családtag lett kijelölve.

Csatlakozás a PlayStation Network hálózathoz

Gyermeked számára hozzáférést biztosíthatsz a PlayStation™Network hálózatához.
Ha az [Engedélyezve] lehetőséget választod először, akkor is [Nem engedélyezett] értékre módosíthatod a beállítást mielőtt a gyermeked először bejelentkezik a PlayStation™Network szolgáltatásba. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha egy olyan gyermek családtag lett kijelölve, aki még sohasem jelentkezett be a PlayStation™Network szolgáltatásba.

Felhasználói profil törlése

Felhasználói profil törlésekor a PS4™ rendszereden az adott felhasználó által kezelt összes adat, így a mentések, képernyőképek és videoklipek is törlésre kerülnek. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha egy olyan családmenedzser lett kijelölve, aki még sohasem jelentkezett be a PlayStation™Network szolgáltatásba.

A családtagok lehetőségei

Válaszd a (Beállítások) > [Szülői felügyelet/családkezelés] > [Családkezelés] lehetőségeket, majd kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a bejelentkezési adatok megadásához.

Családtag-információ

Családtag fiókadatainak megtekintése. Ha egy családtag már korábban bejelentkezett a PlayStation™Network szolgáltatásba, akkor megtekintheted a hozzá tartozó információkat, például a bejelentkezési azonosítóját.

Kilépés a családból

Miután elhagytad az aktuális családodat, létrehozhatod a saját családodat, vagy csatlakozhatsz egy másik családba. Ez a beállítás csak akkor érhető el, ha egy felnőtt családtag önmagát jelöli ki.

Családmenedzserek és gyermek családtagok nem hagyhatják el a családjukat.