A megosztásról

Megoszthatod az aktuális játékmenetedet a többi játékossal, valamint információkat tehetsz közzé PlayStation™Store tartalmakról és egyebekről. A alábbi lehetőségek bármelyikét használhatod tartalom megosztására.

  • Képernyőképek feltöltése
  • Játékmenet videoklipek feltöltése
  • Játékmenet közvetítése (streamelése)
  • A Share Play (Megosztott játék) használata játék képernyők megosztásához a partiban lévő többi játékos számára
  • PlayStation™Store tartalom információk, trófeák és események megosztása

Nézés kérése üzenetet is küldhetsz, ha egy másik játékos játékmenetét szeretnéd követni. A másik játékos választhat, hogy a játszma műsorterjesztésének segítségével, vagy a Share Play (Megosztott játék) lehetőséget használva teszi számodra lehetővé a játékmenete megtekintését.

  • A gyermek fiók felhasználói készíthetnek képernyőképeket és videoklipeket, de a feltöltés és az online szolgáltatásokkal történő műsorterjesztés nem engedélyezett a számukra.
  • A képernyőképek és videoklipek mentéséhez és feltöltéséhez használhatod a Távoli játék lehetőséget. A Távoli játék azonban nem alkalmas a játékmenet közvetítésére és megosztására.
  • A használható online szolgáltatások az ország és a régió függvényében eltérőek lehetnek. A részletekért látogasd meg az országodhoz vagy régiódhoz tartozó ügyfélszolgálat weboldalát.
  • A képernyőképek, videoklipek és műsorterjesztések személyes adatokat, így valódi nevet, online azonosítót, szöveges és hangcsevegést tartalmazhatnak rólad és a többi játékosról. Engedélyt kell kérned a többi játékostól, mielőtt olyan tartalmat osztasz meg, mely tartalmazza a személyes adataikat.
  • Kiválaszthatod, hogy mely játékosoktól szeretnél kéréseket fogadni. A részleteket lásd az „Adatvédelmi beállítások” című részben.

A SHARE gomb alapvető használata

Lenyomás

Megjeleníti a Megosztás funkció menüjét.
Az azonnali megosztáshoz válaszd a [Videoklipek] vagy [Képernyőkép] lehetőséget. A videoklip vagy képernyőkép ekkor mentésre is kerül.
A feltöltés nélküli mentéshez válaszd a [Videoklip mentése] vagy [Képernyőkép mentése] lehetőséget.

Nyomd le és tartsd lenyomva

Készíts egy képernyőképet.
Ha megnyomod és nyomva is tartod a gombot, akkor elkészül a képernyőkép és a (kész) jelenik meg a képernyő bal felső sarkában.
Használd ezt a lehetőséget, ha a menü megjelenítése nélkül szeretnél képernyőképet készíteni.

Lenyomás kétszer

Videoklip rögzítésének indítása vagy leállítása.
Játékmenet rögzítésének indítása vagy leállítása.
Ez akkor nyújt kényelmes megoldást, ha egy adott jelenetet szeretnél elmenteni.

A SHARE gomb működésének megváltoztatásához válaszd a (Beállítások) > [Megosztás és műsorterjesztés] > [SHARE gomb vezérléstípusa] lehetőséget.