Spelen met software in PlayStation®2-formaat

In de PlayStation™Store kun je software in PlayStation®2-formaat downloaden voor PS4™-systemen en deze afspelen op je PS4™-systeem.
Zie "Een gedownloade game spelen" voor nadere details over downloaden en elementaire gameplay.

Controllertoewijzingen

Als je een game start, wordt de controller van de gebruiker die de game is gestart toegewezen aan de speler. De lichtbalk licht blauw op. Wanneer er een tweede controller is, licht deze rood op.

  • Selecteer [Stroom] > [Overschakelen naar andere gebruiker] in het snelmenu om van controller te wisselen.
  • Het PS4™-systeem ondersteunt slechts twee spelers voor software in PlayStation®2-formaat, zelfs als bij de oorspronkelijke game meer spelers waren toegestaan.

Toetstoewijzingen

Gebruik de touchpad van de controller om de SELECT- en START-toets te emuleren die worden gebruikt in games voor het PlayStation®2-systeem.

SELECT-toets Klik aan de linkerkant van de touchpad-toets.
START-toets Klik aan de rechterkant van de touchpad-toets.

Overschakelen discs

Mogelijk moet je van virtuele schijf verwisselen bij software in PlayStation®2-formaat die oorspronkelijk op meerdere disks werd geleverd. Als een bericht wordt weergegeven met het verzoek om van disk te wisselen, selecteer je [Overschakelen discs] in het snelmenu.

De softwarehandleiding bekijken

Je PS Vita-systeem kan verbinding maken met je PS4™-systeem voor gebruik als tweede scherm. De functie voor tweede scherm is tevens beschikbaar op je smartphone of tablet als (PS4 Second Screen) is geïnstalleerd. Gebruik de functie voor tweede scherm om de softwarehandleiding van de game weer te geven.
Voor details over het verbinden van je apparaat raadpleeg je de gebruikershandleiding voor het PS Vita-systeem of de instructies die zijn meegeleverd met je smartphone of tablet.