Je gameplay delen

Als je Share Play gebruikt, kunnen twee spelers die deelnemen aan dezelfde party het gamescherm delen. De speler die Share Play initieert wordt de host (gastheer) genoemd en de speler die gaat deelnemen heet de bezoeker.

 • Voor details over party's, zie "Informatie over party's".
 • Een kind dat wordt beperkt door functies voor ouderlijk toezicht kan deze functie mogelijk niet gebruiken.

Wat je kunt doen met Share Play

 • Het gamescherm delen met één bezoeker
  Het gamescherm van de host wordt weergegeven op het PS4™-systeem van de bezoeker. De bezoeker kan het scherm van de host niet bedienen.
 • Controller aan bezoeker geven (De bezoeker toestaan onder jouw naam te spelen)
  Het gamescherm van de host wordt weergegeven op het PS4™-systeem van de bezoeker en de bezoeker speelt als de host. De host moet een PlayStation®Plus-lid zijn.
 • Controller aan bezoeker geven (Samen een game spelen)
  Het gamescherm van de host wordt weergegeven op het PS4™-systeem van de bezoeker en zowel de host als de bezoeker spelen samen terwijl zij hetzelfde scherm bekijken. De host en de bezoeker moeten abonnees van PlayStation®Plus zijn.
 • Je kunt telkens maximaal 1 uur lang gebruikmaken van Share Play. Als een bezoeker een uur lang heeft meegedaan aan Share Play, wordt deze functie automatisch beëindigd.
 • Je kunt de resterende tijd voor Share Play bekijken op het party-scherm. Zie "Inhoud van het party-scherm" voor nadere details over het party-scherm.
 • Alleen de host kan trofeeën in de wacht slepen tijdens Share Play.
 • Als de host een ander scherm bekijkt dan het gamescherm tijdens Share Play, wordt een stand-bybeeld weergegeven op het systeem van de bezoeker.
 • Als de host en de bezoeker samen een game spelen, moet de host het selectievakje voor [Toestaan] onder (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [PS4-systeembeperkingen] > [Nieuwe gebruiker en login voor gasten maken] inschakelen.
 • Afhankelijk van het account van de speler en de game die wordt gespeeld, is Share Play mogelijk niet beschikbaar of worden sommige scènes mogelijk niet weergegeven.
 • Als op de host HDR is ingeschakeld, wijken de kleuren in de video die de bezoeker ziet mogelijk af van de kleuren die zichtbaar zijn voor de host.

Share Play starten als host

Selecteer [Share Play] > [Starten] op het party-scherm. Als een bezoeker gaat meedoen met Share Play, wordt het scherm van jouw systeem gedeeld met de bezoeker.

Controller aan bezoeker geven

Selecteer [Share Play] > [Controller aan bezoeker geven] op het party-scherm.
Als je de controller wilt terugnemen, selecteer je [Share Play] > [Controller terugnemen] op het party-scherm. Zelfs nadat je de controller hebt teruggenomen, wordt je scherm gedeeld totdat je Share Play stopt.

Share Play stoppen

Selecteer [Share Play] > [Share Play stoppen] op het party-scherm. Share Play stopt en het systeem gaat terug naar het party-scherm.

Als je wilt controleren hoeveel tijd resteert of als je de controleer wilt doorgeven, selecteer je [Share Play] in het snelmenu.

Meedoen aan Share Play als bezoeker

Selecteer [Share Play] > [Toetreden tot Share Play] op het party-scherm.

Scherm tijdens Share Play. Gelabeld A.

A )
Bezoekersstatus Play delen
(Play van host bekijken) Je kunt het scherm van de host niet bedienen.
(Als host spelen) Je kunt het scherm van de host bedienen.
(Als host spelen) Je kunt het scherm van de host niet bedienen gedurende perioden waarin de game dit niet toestaat.
(Game met host spelen) Zowel host als bezoeker kunnen hetzelfde scherm bedienen.
(Game met host spelen) De bezoeker kan het scherm van de host niet bedienen gedurende perioden waarin de game dit niet toestaat of als de bezoeker geen PlayStation®Plus-lid is.
 • Als bezoeker kun je je eigen beginscherm weergeven en je PS4™-systeem bedienen door op de PS-toets te drukken tijdens Share Play. Je kunt teruggaan naar het scherm van de host door (Share Play) te selecteren in het contentgebied.
 • Share Play stopt en het systeem keert terug naar het party-scherm als je [Share Play] > [Share Play verlaten] selecteert.
 • Bezoekers kunnen geen screenshots of videoclips opslaan op het scherm van de host.

Wanneer je geen verbinding kunt maken met Share Play

Voor een optimale ervaring met Share Play moeten zowel de host als de bezoeker over een snelle internetverbinding beschikken. Raadpleeg deze informatie als je problemen ondervindt met de verbinding of de stabiliteit van Share Play.

 • Gewoonlijk wordt een minimale upstream en downstream verbindingssnelheid van 2 Mbps aanbevolen.
  Je kunt een schatting van je verbindingssnelheid bekijken in (Instellingen) > [Netwerk] > [Internetverbinding testen].
 • Een bedrade internetverbinding wordt aanbevolen voor het PS4™-systeem.
 • Als je een Wi-Fi-verbinding (draadloos) gebruikt, plaats je het PS4™-systeem en het toegangspunt of de router dichter bij elkaar en zorg je ervoor dat zich geen obstakels tussen beide bevinden.
 • Gebruik Share Play niet terwijl andere apparaten op je netwerk een grote hoeveelheid bandbreedte gebruiken.

De verbindingssnelheid varieert afhankelijk van je netwerk. Neem voor nadere details contact op met je internetprovider.