Administrare familie

La configurarea unei familii, poți adăuga copii și alți jucători în familia ta. Poți particulariza controlul parental pentru fiecare copil.
Dintre membrii familiei fac parte următorii.

 • Administratorul familiei
  Dacă ai creat o familie, tu ești administratorul familiei. Ca administrator al familiei, poți adăuga și gestiona membrii familiei și poți configura setările de control parental. Numai un adult poate crea o familie.
 • Părinte/Tutore
  Ca părinte sau tutore, poți configura setările de control parental. Administratorul familiei poate numi un alt adult, membru al familiei, ca părinte sau tutore.
 • Membrii familiei
  Orice utilizator adăugat într-o familie este membru al acelei familii.

Configurarea setărilor pentru familia ta

Poți configura o nouă familie sau poți intra într-o familie existentă.
Selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Administrare familie] și apoi urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a introduce informațiile tale de conectare.

 • La un moment dat, un utilizator poate face parte dintr-o singură familie.
 • Copiii sunt adăugați automat în familia adultului care le creează conturile de utilizatori. Copiii nu pot fi eliminați din familia în care au fost adăugați, deci asigurați-vă că adultul care creează conturile de utilizatori ale copiilor dorește să fie administratorul familiei.

Configurarea setărilor pentru o nouă familie

Selectează [Configurare acum] sau [Configurează-ți propria familie] și apoi urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a adăuga membrii familiei.
Poți adăuga membrii în familia ta în următoarele moduri.

 • Trimiți unui jucător o cerere din partea familiei.
 • Creezi un utilizator nou.

Prin intrarea într-o familie existentă

Pentru a intra într-o familie, trebuie să primești o cerere din partea familiei, trimisă de administratorul familiei. Dacă ai primit o cerere din partea familiei, selectează familia din care vrei să faci parte din [Au primit cereri din partea familiei].

Ce poate face administratorul familiei

Selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Administrare familie] și apoi urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a introduce informațiile tale de conectare.

Adăugare membru al familiei

Selectează [Adăugare membru al familiei] și apoi trimite unui alt jucător o cerere din partea familiei sau crează un utilizator nou.

Numirea unui părinte/tutore

Selectează un adult, membru al familiei, pe care dorești să îl numești, și apoi bifează caseta pentru [Părinte/Tutore].

Eliminare din familia ta

De asemenea, dacă elimini un membru al familiei, care are rol de părinte sau tutore, acesta nu va mai avea posibilitatea să configureze setările de control parental. Aceste setări sunt disponibile numai dacă un adult, membru al familiei, este selectat.

Control parental

Pe lângă administratorul familiei, părinții sau tutorii, pot gestiona setările de control parental. Această setare este disponibilă numai dacă un copil, membru al familiei, este selectat. Pentru detalii, consultă „Despre restricții”.

Resetare parolă

Schimbă parola utilizată de copilul tău pentru a se conecta la PlayStation™Network. Această setare este disponibilă numai dacă un copil, membru al familiei, este selectat.

Se efectuează intrarea în PlayStation Network

Poți acorda copilului permisiunea să acceseze PlayStation™Network.
Chiar dacă ai selectat la început [Permis], poți modifica această setare selectând [Nepermis] înainte ca respectivul copil să se conecteze pentru prima dată la PlayStation™Network. Această setare este disponibilă numai dacă este selectat un copil, membru al familiei, care nu s-a conectat niciodată la PlayStation™Network.

Ștergere profil utilizator

Dacă ştergi profilul unui utilizator, datele gestionate de respectivul utilizator pe sistemul tău PS4™, de exemplu date salvate, capturi de ecran și videoclipuri vor fi de asemenea şterse. Această setare este disponibilă numai dacă este selectat un membru al familiei care nu s-a conectat niciodată la PlayStation™Network.

Ce pot face membrii familiei

Selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Administrare familie] și apoi urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a introduce informațiile tale de conectare.

Informații despre membrii familiei

Vizualizează informațiile despre cont ale unui membru al familiei. Dacă un membru al familiei s-a conectat la PlayStation™Network, poţi vizualiza diferite informaţii, de exemplu ce ID de conectare are acesta.

Părăsire familie

După părăsirea familiei actuale, îţi poţi crea propria familie sau poţi intra într-o altă familie. Această setare este disponibilă numai dacă adulţii, membrii ai familiei, își selectează propriul cont.

Administratorii familiei și copiii, membri ai familiei, nu își pot părăsi familia.