Despre restricții

Ca părinte sau tutore, poți utiliza controlul parental pentru a restricționa accesul copiilor la anumite tipuri de conținut sau caracteristici folosind sistemul PS4™.
Pentru a configura controlul parental, ai nevoie de un cont pentru adulți și trebuie să configurezi o familie. Urmează instrucțiunile de mai jos.

Crearea unui cont pentru adulți

Părinții sau tutorii care au deja un cont

Treci la „Adăugarea unui copil în familia ta”.

Părinții sau tutorii care nu au un cont

În primul rând, trebuie să-ți creezi un cont pentru adulți. După crearea contului, pe ecran va fi afișat un mesaj în care ești întrebat dacă vrei să configurezi o familie. Selectează [Configurare acum] și apoi treci la pasul 3 din „Adăugarea unui copil în familia ta”.

  • Pentru detalii despre crearea conturilor, consultă „Conectare la PlayStation Network”.
  • Utilizatorul adult care configurează o familie este administratorul familiei. Administratorul familiei poate adăuga și elimina membrii familiei. Pentru detalii despre familii, consultă „Administrare familie”.

Adăugarea unui copil în familia ta

Ca administrator al familiei, poți adăuga copii în familia ta.

1.
Selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Administrare familie] și apoi urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a introduce informațiile tale de conectare.
2.
Selectează [Adăugare membru al familiei].
3.
Selectează [Creare utilizator] și apoi urmează instrucțiunile afișate pe ecran.
Poți configura restricțiile individual, pentru fiecare copil, din ecranul de control parental. Pentru detalii, consultă „Configurarea controlului parental”.
Când îți adaugi copiii ca membri ai familiei, aceștia vor fi adăugați în lista de utilizatori a sistemului tău PS4™.
  • Un copil care are permisiunea de a se conecta la PlayStation™Network poate finaliza crearea propriului cont după ce s-a conectat la sistemul PS4™.
  • Pentru a vizualiza sau modifica ulterior setările de control parental, sau pentru a adăuga mai mulți membrii în familie, selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Administrare familie].

Configurarea controlului parental

Controlul parental include setări pentru sistemul tău PS4™ și setări pentru fiecare copil.
Setările sistemului PS4™ sunt valabile pentru toți utilizatorii care se conectează la sistemul tău PS4™. Pentru detalii, consultă „Restricționări în sistemul PS4”.
Controlul parental pentru fiecare copil poate fi configurat la adăugarea unui copil ca membru al familiei. Pentru detalii despre setările disponibile, consultă informațiile de mai jos.

Restricții suplimentare

Următoarele setări sunt recomandate dacă tu și familia ta utilizați sistemul PS4™.

Blochează conectarea cu identitatea ta de către alți membri ai familiei

Pentru a preveni conectarea copiilor la sistemul PS4™ folosind contul unui adult sau al unui tutore, trebuie să defineşti un cod de acces pentru conectare. Conectează-te la contul pentru care dorești să definești un cod de acces pentru conectare și apoi selectează (Setări) > [Setări pentru conectare] > [Gestionare coduri de acces pentru conectare].

Blocare creare utilizator nou și conectări oaspeți

Pentru a permite numai utilizatorilor existenți să se conecteze la sistemul tău PS4™, selectează (Setări) > [Control parental/Administrare familie] > [Restricționări în sistemul PS4] > [Creare utilizator nou și conectare oaspete].