Barátok hozzáadása

Ha egy játékos elfogadja a barátként megjelölés kérésedet, akkor ezzel a játékossal barátok lesztek. Miután barátok lettetek, megtekintheted a barátod PlayStation™Network bejelentkezési állapotát, és láthatod a játékot, amellyel a barátod játszik. A barátaid automatikusan követnek téged, és te automatikusan követed a barátaidat. A tevékenységeik és műsorterjesztéseik az [Újdonságok] részben és egyéb lehetőségekben jelennek meg.

Barátként megjelölés kérés küldése

1.
Válaszd a (Barátok) lehetőséget a funkcióképernyőn.
2.
Válaszd ki azt a játékost, akit Barátként kívánsz megjelölni.
Online azonosító alapján, az [Ismerős játékosok] lehetőségben, vagy egyéb módokon is végezhetsz keresést.
3.
Válaszd a (Hozzáadás a barátokhoz) lehetőséget a barátként megjelölni kívánt játékos mellett.

Egy Barát valódi nevének kérése

Barátként megjelölés kérés küldésekor jelöld be jelölőnégyzetet a [Közeli barátként megjelölés küldése] lehetőségben ahhoz, hogy elkérd a játékos valódi nevét.
Ha olyan játékostól szeretnéd elkérni a valódi nevét akivel már barátok vagytok, akkor válaszd az (Beállítások) > [Valódi név kérés küldése] lehetőséget a barátod profilképernyőjén.
Ha a valódi név kérésed elfogadásra kerül, akkor látni fogod a másik játékos valódi nevét és profilképét.

  • Játékosokat barátként megjelölés kérés küldése nélkül is követhetsz. Válaszd a (Követés) lehetőséget a követni kívánt játékos profilképernyőjén.
  • Egy Barátként megjelölés vagy valódi név kérés törléséhez válaszd a [Barátként megjelölés kérése] lehetőséget, jelöld ki azt a játékost akinek a kérését törölni szeretnéd, nyomd meg az OPTIONS gombot, majd válaszd a [Barátként megjelölés kérésének visszavonása] vagy [Valódi név kérés törlése] lehetőséget.
  • Gyermek felhasználói fiókok nem használhatók valódi név kérések küldésére és fogadására.
  • A valódi név az a név, amelyet a felhasználó a fiókjához regisztrált. A valódi nevedet és a profilképedet a (Beállítások) > [Fiókkezelés] > [Fiókadatok] > [Profil] részben nézheted meg.

Barátként megjelölés vagy valódi név kérés elfogadása

1.
Válaszd a (Barátok) lehetőséget a funkcióképernyőn.
2.
Válaszd a [Barátként megjelölés kérése] lehetőséget.
3.
Válaszd az [Elfogadom] lehetőséget amellett a játékos mellett, akinek a kérését el szeretnéd fogadni.
A játékos kiválasztásakor megjelenik a játékos profilja.
  • Egy Barátként megjelölés vagy valódi név kérés visszautasításához jelöld ki azt a játékost akinek a kérését vissza szeretnéd utasítani, nyomd meg az OPTIONS gombot, majd válaszd a [Barátként megjelölés kérésének törlése] vagy [Valódi név kérés törlése] lehetőséget.
  • Az adatvédelmi beállítások lehetővé teszik azon játékosok körének korlátozását, akiktől Barátként megjelölés kérést kaphatsz. Elrejtheted a valódi nevedet a többi játékos keresési eredményeiből is. A részleteket lásd az „Adatvédelmi beállítások” című részben.
  • A nem helyénvaló hozzászólások jelentéséhez nyomd meg az OPTIONS gombot a játékos profilképernyőjén, majd válaszd a [Jelentés] lehetőséget.

Egy játékos követésének megszüntetése

1.
Válaszd a (Barátok) lehetőséget a funkcióképernyőn.
2.
Válaszd a [Követés] lehetőséget.
3.
Válaszd a (Követés megszüntetése) lehetőséget a követés megszüntetésére kijelölt játékos mellett.

Játékos letiltása

Ha letiltasz egy másik játékost, a letiltott játékos üzenetei nem fognak többé számodra megjelenni, és bizonyos funkciók is korlátozva lesznek. A letiltani kívánt játékos profilképernyőjén válaszd az (Beállítások) > [Letiltás] lehetőséget.

Játékos tiltásának feloldása

1.
Válaszd a (Barátok) lehetőséget a funkcióképernyőn.
2.
Nyomd meg az OPTIONS gombot, majd válaszd a [Letiltott játékosok] lehetőséget.
3.
Válaszd ki azt a játékost, akinek a tiltását fel szeretnéd oldani, nyomd meg az OPTIONS gombot, majd válaszd a [Tiltás feloldása] lehetőséget.

Úgy is letilthatsz játékosokat, ha az Üzenetek vagy a Közösség képernyőn megnyomod az OPTIONS gombot.

Eltávolítás a barátok közül

A barát profilképernyőjén válaszd az (Beállítások) > [Eltávolítás a barátok közül] lehetőséget.