Speeltijd beheren

Je kunt zien hoelang je kinderen op je PS4™-systeem spelen en beperken wanneer en hoelang ze kunnen spelen. Deze instellingen gelden voor kinderen die deel uitmaken van je familie.

Speeltijd is de tijd die je kind is ingelogd bij je PS4™-systeem, ook al is er geen game of applicatie actief.

De tijdzone instellen

Als je de speeltijd wilt controleren of beperken, moet je een tijdzone instellen voor elk kind. De speeltijd wordt middernacht in de ingestelde tijdzone op nul gezet. Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer] en volg daarna de aanwijzingen op het scherm om je aanmeldingsinformatie in te voeren. Selecteer een gebruiker in het scherm dat wordt weergegeven en selecteer vervolgens [Tijdzone].

Gespeelde tijd controleren

Je kunt controleren hoelang je kind die dag heeft gespeeld.
Als je de gegevens voor elk kind wilt zien, selecteer je (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer].

Kinderen kunnen in de volgende schermen zien hoeveel speeltijd ze hebben.

  • Inlogscherm
  • Rechtsboven in het beginscherm
  • Snelmenu
  • (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Speeltijd voor vandaag]

Speeltijd beperken

Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] en kies vervolgens de beperkingen die voor die gebruiker moeten gelden.

Beschikbare beperkingen Uitleg
Speeltijd voor vandaag wijzigen Je kunt de speeltijd voor je kind per dag langer of korter maken.
Speeltijdinstellingen Selecteer [Beperken] om in te stellen wanneer en hoelang je kind elke dag mag spelen.
  • Wanneer speeltijd voorbij is
    Wanneer de ingestelde speeltijd afloopt, wordt steeds een pop-upmelding op het scherm weergegeven om je kind te laten weten dat hij/zij geen speeltijd meer heeft. Het PS4™-systeem kan je kind ook automatisch uitloggen wanneer de speeltijd voorbij is. De standaardinstelling is [Alleen melden].
  • Duur en speeluren
    Je kunt dezelfde speeltijd instellen voor elke dag, maar het is ook mogelijk om voor elke dag van de week andere beperkingen in te stellen.