Familiebeheer

Als je een familie instelt, kun je kinderen en andere spelers aan je familie toevoegen. Je kunt het ouderlijk toezicht per kind instellen.
Familieleden worden als volgt onderverdeeld.

 • Familiemanager
  Als je een familie maakt, ben jij de familiemanager. Als familiemanager kun je familieleden toevoegen en beheren, en ouderlijk toezicht instellen. Je moet volwassen zijn om een familie aan te maken.
 • Ouder/voogd
  Als ouder of voogd kun je ouderlijk toezicht instellen. De familiemanager kan nog een volwassen familielid aanwijzen als ouder of voogd.
 • Familieleden
  Elke gebruiker die aan de familie wordt toegevoegd, is een familielid.

Je familie instellen

Je kunt een nieuwe familie instellen of lid worden van een familie die al bestaat.
Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer] en volg daarna de aanwijzingen op het scherm om je aanmeldingsinformatie in te voeren.

 • Een gebruiker kan maar van één familie tegelijk lid zijn.
 • Kinderen worden automatisch toegevoegd aan de familie van de volwassene die hun gebruikersaccount maakt. Kinderen kunnen niet worden verwijderd uit de familie waaraan ze zijn toegevoegd. Je moet dus zeker weten dat de volwassene die de gebruikersaccount van een kind maakt, ook echt de familiemanager wil zijn.

Een nieuwe familie instellen

Selecteer [Nu instellen] of [Je eigen familie instellen] en volg daarna de aanwijzingen op het scherm om familieleden toe te voegen.
Je kunt leden aan je familie toevoegen op een van de volgende manieren.

 • Je verzendt een familieaanvraag naar een speler.
 • Je maakt een nieuwe gebruiker.

Deelnemen aan een bestaande familie

Je moet een familieaanvraag van de familiemanager hebben ontvangen om te kunnen deelnemen aan een bestaande familie. Wanneer je die familieaanvraag ontvangt, selecteer je de desbetreffende familie in [Ontvangen familieaanvragen].

Wat de familiemanager kan doen

Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer] en volg daarna de aanwijzingen op het scherm om je aanmeldingsinformatie in te voeren.

Familielid toevoegen

Selecteer [Familielid toevoegen] en stuur vervolgens een familieaanvraag naar een andere speler of maak een nieuwe gebruiker.

Een ouder/voogd aanwijzen

Selecteer een volwassen familielid dat je wilt aanwijzen en schakel vervolgens het selectievakje voor [Ouder/voogd] in.

Uit je familie verwijderen

Als je een familielid verwijdert dat ouder of voogd is, verwijder je voor hem of haar tegelijk de mogelijkheid om ouderlijk toezicht in te stellen. Deze instelling is alleen beschikbaar als een volwassen familielid is geselecteerd.

Ouderlijk toezicht

Behalve de familiemanager kan ook een ouder of voogd de instellingen voor ouderlijk toezicht beheren. Deze instelling is alleen beschikbaar als een kind is geselecteerd als familielid. Zie "Informatie over beperkingen" voor nadere details.

Wachtwoord opnieuw instellen

Wijzig het wachtwoord dat je kind gebruikt om zich aan te melden bij PlayStation™Network. Deze instelling is alleen beschikbaar als een kind is geselecteerd als familielid.

Deelnemen aan PlayStation Network

Je kunt je kind toestemming geven om PlayStation™Network te gebruiken.
Ook al selecteer je eerst [Toegestaan], je kunt deze instelling alsnog wijzigen naar [Niet toegestaan] voordat je kind zich voor het eerst aanmeldt bij PlayStation™Network. Deze instelling is alleen beschikbaar als een kind dat zich nog nooit heeft aangemeld bij PlayStation™Network als familielid is geselecteerd.

Gebruikersprofiel verwijderen

Als je een gebruikersprofiel verwijdert, worden gegevens die worden beheerd door die gebruiker op je PS4™-systeem, zoals opgeslagen gegevens, screenshots en videoclips, eveneens verwijderd. Deze instelling is alleen beschikbaar als een familielid dat zich nog nooit heeft aangemeld bij PlayStation™Network is geselecteerd.

Wat familieleden kunnen doen

Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer] en volg daarna de aanwijzingen op het scherm om je aanmeldingsinformatie in te voeren.

Informatie over familielid

Bekijk de accountgegevens van een familielid. Als het familielid zich al eerder heeft aangemeld bij PlayStation™Network, kun je gegevens, zoals de aanmeldings-ID, bekijken.

Familie verlaten

Nadat je je huidige familie hebt verlaten, kun je je eigen familie maken of toetreden tot een andere familie. Deze instelling is alleen beschikbaar als volwassen familieleden zichzelf selecteren.

Familiemanagers en kinderen die familielid zijn, kunnen hun familie niet verlaten.