Abonneren op PlayStation®Plus

PlayStation®Plus is een lidmaatschapsservice voor PlayStation™Network.
Als PlayStation®Plus-lid kun je specifieke content afspelen zonder tijds- of gebruiksbeperkingen, meedoen met vrienden aan games met meerdere spelers en gebruikmaken van andere speciale functies. Je kunt ook automatisch een back-up van opgeslagen data voor games maken op online-storage.
Je kunt je abonneren op PlayStation®Plus door (PlayStation Plus) > [Meld je aan voor PlayStation Plus] te selecteren op het functiescherm en vervolgens het abonnement aan te schaffen. Het lidmaatschap van de abonnementsservice wordt automatisch verlengd aan het einde van de abonnementsperiode. Voor details over het uitvoeren van betalingen in de PlayStation™Store raadpleeg je "Accountgegevens".

Als het abonneringsproces is voltooid, wordt het pictogram voor (PlayStation Plus) weergegeven op je profielscherm. (PlayStation Plus) wordt tevens weergegeven naast functies die uitsluitend beschikbaar zijn voor leden van PlayStation®Plus en op content uit de PlayStation™Store.

  • Functies die door PlayStation®Plus worden aangeboden variëren per land en regio. Ga naar de SIE-website voor jouw land of regio voor nadere details.
  • Als je een actueel PlayStation®Plus-lid bent, hoef je alleen dat account te koppelen aan je PS4™-systeem.
  • Wanneer een PS4™-systeem is geactiveerd als je primaire PS4™-systeem, zullen andere gebruikers van dat systeem eveneens toegang tot bepaalde voordelen krijgen. Raadpleeg "Activeren als je primaire PS4" voor meer details.
  • Je kunt de automatische verlenging van je PlayStation®Plus-abonnement annuleren door de service te selecteren onder (Instellingen) > [Accountbeheer] > [Accountgegevens] > [PlayStation-abonnementen] en vervolgens [Auto-renew uitschakelen] te selecteren.

Online-opslag gebruiken

Als abonnee kun je opgeslagen data voor een game die je op je systeem hebt gespeeld opslaan op de PlayStation™Network-server. Als je de game verder wilt spelen op een PS5™-console of ander PS4™-systeem, download je de opgeslagen data van de server. Raadpleeg "Opgeslagen data in systeemopslag" voor nadere details.