Informatie over beperkingen

Als ouder of voogd kun je ouderlijk toezicht gebruiken om de toegang tot bepaalde content of functies te beperken voor kinderen die gebruikmaken van je PS4™-systeem.
Als je ouderlijk toezicht wilt instellen, heb je een account voor volwassenen nodig en moet je een familie instellen. Volg de onderstaande instructies.

Een account voor volwassenen maken

Ouders of voogden die al een account hebben

Ga naar "Een kind toevoegen aan je familie".

Ouders of voogden die nog geen account hebben

Eerst moet je een account voor volwassenen maken. Nadat deze account is gemaakt, wordt een bericht weergegeven met de vraag of je een familie wilt instellen. Selecteer [Nu instellen] en ga vervolgens naar stap 3 van "Een kind toevoegen aan je familie".

  • Zie "Aanmelden bij PlayStation Network" voor nadere details over het maken van accounts.
  • Een volwassen gebruiker die een familie instelt is de familiemanager. De familiemanager kan familieleden toevoegen en verwijderen. Zie "Familiebeheer" voor nadere details over families.

Een kind toevoegen aan je familie

Als familiemanager kun je kinderen aan je familie toevoegen.

1.
Selecteer (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer] en volg daarna de aanwijzingen op het scherm om je aanmeldingsinformatie in te voeren.
2.
Selecteer [Familielid toevoegen].
3.
Selecteer [Gebruiker maken] en volg daarna de instructies op het scherm.
Je kunt per kind beperkingen instellen in het scherm voor ouderlijk toezicht. Zie "Ouderlijk toezicht instellen" voor nadere details.
Wanneer je kinderen toevoegt als familieleden, worden deze toegevoegd aan de lijst met gebruikers op je PS4™-systeem.
  • Een kind dat toestemming heeft om tot PlayStation™Network toe te treden, kan het aanmaken van een account zelf uitvoeren nadat hij/zij heeft ingelogd bij het PS4™-systeem.
  • Als je de instellingen voor ouderlijk toezicht later wilt bekijken of wijzigen, of als je meer familieleden wilt toevoegen, selecteer dan (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [Familiebeheer].

Ouderlijk toezicht instellen

Ouderlijk toezicht bevat instellingen voor je PS4™-systeem en instellingen voor individuele kinderen.
De instellingen van het PS4™-systeem gelden voor alle gebruikers die inloggen op je PS4™-systeem. Zie "PS4-systeembeperkingen" voor nadere details.
Ouderlijk toezicht voor individuele kinderen kan worden ingesteld wanneer je een kind toevoegt als familielid. Voor nadere details over de beschikbare instellingen raadpleeg je het volgende.

Aanvullende beperkingen

De volgende instellingen worden aanbevolen wanneer je het PS4™-systeem samen met familieleden gebruikt.

Andere familieleden blokkeren zodat zij niet als jou kunnen inloggen

Om te voorkomen dat kinderen inloggen op het PS4™-systeem met behulp van de account van een ouder of voogd, stel je een wachtwoordcode in om in te loggen. Log in met de account waarvoor je de wachtwoordcode wilt instellen en selecteer vervolgens (Instellingen) > [Inloginstellingen] > [Beheer van wachtwoordcode om in te loggen].

Nieuwe gebruiker en login voor gasten maken blokkeren

Om alleen bestaande gebruikers te laten inloggen op je PS4™-systeem selecteer je (Instellingen) > [Ouderlijk toezicht/Familiebeheer] > [PS4-systeembeperkingen] > [Nieuwe gebruiker en login voor gasten maken].