Een account aanmaken

Deze functie is niet beschikbaar voor sommige modellen die verkocht worden in bepaalde landen en regio's.

U kunt een Sony Entertainment Network-account aanmaken vanaf uw systeem.
Om een account die u eerder op een ander apparaat hebt aangemaakt te gebruiken op uw systeem, raadpleegt u "Een bestaande account gebruiken" of "Een account koppelen via een PS3™-systeem".

Over accounts

 • Een account aanmaken is gratis.
 • Er kan slechts 1 account gekoppeld worden aan uw systeem.
  Om de account die gekoppeld is aan uw systeem te wijzigen, moet u het systeem initialiseren via (Instellingen) > [Starten] > [Formatteren] > [Dit systeem herstellen].
 • U kunt ook een account gebruiken die aangemaakt is op een PS TV-systeem, PS3™-systeem, PS4™-systeem, computer of smartphone.
  Als u al een account heeft, raden wij u aan om dezelfde account te gebruiken. Afhankelijk van de functie is het mogelijk nodig om dezelfde account te gebruiken voor verschillende apparaten. Dit is vereist als u uw systeem wilt koppelen met andere apparaten, zoals een PS TV-systeem, PS3™-systeem of PS4™-systeem.

Soorten accounts

Er zijn twee soorten accounts: master-accounts en sub-accounts.

 • Master-account
  Een master-account is de standaardaccount. Gebruikers vanaf een bepaalde leeftijd en ouder kunnen master-accounts aanmelden. Een houder van een master-account kan ook sub-accounts aanmaken en de voorwaarden instellen voor het gebruik ervan.
 • Sub-account
  Een sub-account wordt toegewezen aan gebruikers die jonger zijn dan een bepaalde leeftijd. Sub-accounts worden gebruikt onder het toezicht van de houder van een master-account. De portemonnee van de master-account wordt bijvoorbeeld gebruikt om betaalde content aan te kopen. Om een sub-account aan te maken, heeft u een master-account nodig.
 • De vereisten voor het gebruik van master-accounts en sub-accounts verschillen naargelang het land of de regio. Ga naar de website voor uw regio voor meer informatie.
 • Bij het aanmaken van een subaccount wordt - afhankelijk van de leeftijd van de gebruiker - een e-mail verzonden naar het e-mailadres van de hoofdaccounthouder. De hoofdaccounthouder moet de registratie van de account voltooien op een computer of smartphone aan de hand van de instructies in het e-mailbericht.
 • Een sub-account kan geüpgraded worden naar een master-account wanneer de sub-accountgebruiker oud genoeg is om een master-account aan te maken. Accounts kunnen alleen geüpgraded worden vanaf een PS4™-systeem, computer of smartphone.

Informatie die u verstrekt bij het aanmaken van een account

Wanneer u zich aanmeldt om een account aan te maken, moet u persoonlijke informatie invoeren voor de persoon die de account aanmaakt, waaronder het e-mailadres, de geboortedatum, de naam en het adres. Raadpleeg de website voor uw regio voor meer informatie over hoe deze persoonlijke informatie wordt verwerkt.

Aanmelden

Voer deze procedure uit op een plaats waar u uw systeem kunt verbinden met het internet.

1.
Selecteer (Instellingen) > [Starten] > [PlayStation™Network] > [Inschrijven].
Als u al aangemeld bent op uw systeem, wordt [Inschrijven] niet weergegeven.
2.
Selecteer [Een nieuwe account aanmaken] en volg de instructies op de weergegeven schermen.
Uw aanmeldings-ID en wachtwoord worden opgeslagen op uw systeem.
 • Tenzij u zich bijvoorbeeld handmatig afmeldt, blijft u aangemeld bij PlayStation™Network. Hierdoor heeft u eenvoudiger toegang tot de online-functies.
 • Als uw systeem er niet in slaagt verbinding te maken met een netwerk, wordt u mogelijk afgemeld door uw systeem.